פורסם 2014 בינואר 811 שנים שלום לחברים,1 רציתי לדעת האם חיבור באופן קבוע לחשמל יכול לפגוע בסוללה שמחוברת באופן למחשב הנייד.2 כיצד ראוי לטפל באופן ראשוני בסוללה חדשה (פריקה וטעינה וכו)תודה לעונים!
פורסם 2014 בינואר 911 שנים הייתי שמח גם לקבל תשובה לשאלה זו.המחשב מחובר למטען 99% מהזמן, והבנתי מחבר שעדיף להוציא את הסוללה אם זה רק מחובר למטען. זה נכון?
פורסם 2014 בינואר 911 שנים החזקת הסוללה ריקה או קרובה לריקה הורס אותה בצורה משמעותיתהחזקת הסוללה טעונה ב 100% לתקופות ארוכות גם כן לא מומלץהחזקת הסוללה בטמפ' גבוהה מקצרת את אורך החיים שלהושימוש רגיל בסוללה לוקח מאורך החיים שלה (בהתאמה)מסקנות ?אם המחשב עומד במקום 1 תקופה ומחובר לחשמל, עדיף מבחינת אורך חיי הסוללה שהיא תהיה בחוץאם מוציאים את הסוללה לשמירה בצד, רצוי שהיא לא תהיה טעונה ב 100% אלא להוריד אותה קצת. 80% עדיין משאיר בה מספיק טעינה כדיי שניתן יהיה לקחת ולהשתמש בה, 50% משאיר פחות טעינה. לא לשכוח לבדוק אחת לתקופה כמה מטען עדיין יש כדיי שלא תרד נמוך מידיוהוצאת הסוללה מהמחשב מרחיקה אותה מהחום של המחשב - גם זה יתרוןזה לא בקטע של פגיעה בסולה, היא תהיה בסדר גם אם היא תעמוד בתוך המחשב, פשוט ניתן לשפר לה את התנאים במידה מסויימת אם מוציאים אותהאבל לא צריך להיסחף - הוצאה/הכנסה של הסוללה כל הזמן שוחקת את המגעים וזה מקור לבעיות, חוצמזה כשהסוללה בחוץ המגעים חשופים לפגיעה בהם בטעות או לכלוך (ולכלוך מביא איתו קורוזיה) - לכן לא להוציא סוללה כשהמחשב עומד במקום לא ממש נקי או אם לחות גבוהה באווירמשטח קירור מוריד את הטמפ' של המארז של המחשב (הוא לא משפיע על טמפ' מעבד) ולכן גם כן משפר את התנאים שבהם המחשב עובד - במיוחד למחשב שיש לו סוללה פנימיץ שלא ניתן להוציאפריקה לרמה נמוכה הורסת את הסוללה בצורה הכי משמעותית בהשוואה ליתר הפקטורים - רצוי להקטין את כמות הפעמים שהסוללה יורדת ל 0 או קרוב ל 0, ואם זה קורה אז להטעין אותה בהקדםטעינה/פריקה של סוללה חדשה לא נותנות כלום חוץ מלקצר את אורך החיים של הסוללה בטעינה ופריקה אחת..... מיותר
פורסם 2014 בינואר 1011 שנים תודה רבה על התשובה המפורטת!הפחדת אותי קצת עם העניין של הלכלוך... הוצאתי כבר את הסוללה (אני בבית ואעשה את זה רק בבית) ואני לא מאמין שהשולחן מלוכלך אבל עדיין יש אבק שיכול סתם ככה להגיע ולהיכנס וזה לא משהו שאני רוצה. יש משהו שאפשר לכסות איתו את האזור שאליו נכנסת הסוללה?
פורסם 2014 בינואר 1011 שנים כל דבר שיכסה אותם, אפילו פתק נייר....כשהמחשב עומד במקום נקי ויבש לא אמורה להיות יותר מידי בעיה, חוץ מבעיה אחת אפשרית והיא אם המאאוורר של משטח הקירור מעיף אוויר (ואבק) על המגעים
פורסם 2014 בינואר 1311 שנים מחבר תודה על התשובה, רציתי לתעקב על זה :"והוצאת הסוללה מהמחשב מרחיקה אותה מהחום של המחשב - גם זה יתרוןזה לא בקטע של פגיעה בסולה, היא תהיה בסדר גם אם היא תעמוד בתוך המחשב, פשוט ניתן לשפר לה את התנאים במידה מסויימת אם מוציאים אותה"כמה זה חשוב? ובמה זה יתבטא בפועל? , חשבתי להוציא את הסוללה באופן קבוע כל עוד המחשב מחובר לחשמל אבל ישנה הבעיה שאאבד חומר לא שמור אם המחשב יכבה לפתע (הפסקת חשמל), מצד שני לא הייתי רוצה להשאיר את הסוללה כל הזמן בתוך המחשה כאשר הוא מחובר לחשמל.
פורסם 2014 בינואר 1311 שנים יש יתרונות ויש חסרונות - אתה בוחר....אם זה מחשב מדגם נפוץ אתה יכול לבדוק אם למישהוא יש סוללה מאותו דגם ישנה שלא מחזיקה זמן ארוך ושלא צריך לשמור עליה, ולשים אותה. היא תיתן בדיוק את הגיבוי של הכמה שניות/דקות לנפילות מתח, והיא גם תגן על המגעים של המחשב מפגיעה של לכלוך
פורסם 2014 בינואר 1311 שנים מחבר אול אשאל שאלה כזאת: האם למישהו יש ניסיון אם מחשבי לנובו מסדרת T עם סוללת 6 תאים כאשר המחשב היה מחובר לחשמל והסוללה הייתה בפנים בתדירות של 7/24?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.