עבור לתוכן

מפרט מחשב לצלמת - 2K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Illustrator וPhotoshop .

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי .

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? כמה שאפשר ביחס למחיר מבלי לפגוע בביצועים.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא משנה אם כניסת הUSB3 תיהיה קדמית או אחורית.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

פורסם

אם הכיוון הוא יותר כמעין תחנת עבודה, כלומר כמה שיותר ביצועים לדרישות שהצגת, הייתי מציע את האופציה הבאה:

ivory - מחשב נייח הכולל ®Intel ארבע ליבות Core™ i5-4440 Haswell

כלול את השדרוגים הבאים:

+ שידרוג לדיסק קשיח Western Digital 1TB 7200RPM 64MB Buffer רק 60 ש"ח

+ שידרוג לזכרון Crucial 8GB DDR3 1600MHz (יחידה נוספת של 4GB) -ו195 ש"ח

בקש את החומרה הבאה - לשיקול\העדפת הלקוח - ללא תוספת תשלום:

1. ספק כח מותג FSP 350W בטכנולוגיית Active PFC וכולל מאוורר 12 ס"מ

2. לוח אם Asus דגם H81M-E צ'יפסט H81

סה"כ לתשלום:

1,855 + 60 + 195 = 2,110 ש"ח

:: הערות ::

מאחר ומדובר בפרנסה, המערכת היא די משתלמת, אם כי המארז כדוגמה מהווה סוג של התפשרות - אולם לא בקנה מידה אקוטי

חוץ מזה, ניתן למצוא בהיצע המערכת תמיכה במרבית ההתקנים הממוצעים כדוגמת USB 3 ו-SATA 3.

ספק הכוח לא אמור להוות בעיה,

סה"כ במגבלת האפשר ה-FSP-350HCN יהיה סביר דיו על מנת לדאוג להספק המערכת, וכאמור לא מדובר על ג'נרי.

לגבי הקשיח, במידה והמערכת שהצעתי היא אופציה, בקש מנציג המכירות לשדרג לקשיח בנפח 1TB, אבל תוצרת Seagate,

ההפרש [במלאי באתר] עומד על 5 ש"ח, אני סבור שלא תשלם תוספת בפועל, וגם תקבל קשיח קצת מהיר יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה אבל מאחר וזה מIvory , נוותר.

בינתיים הרכבתי את המפרט הבא אצל TMS אז אם יש למישהו הצעות לשיפור, או בכלל להציע מפרט אחר אז בבקשה.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪903

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪63

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪269

מארז:

באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪335

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪180

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪294

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪93

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2137

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2095 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/pxsql5z7

*עודכן

פורסם

רק לגילוי נאות,

יש לך ניסיון אישי לא טוב עם סניף ivory ספציפית לאזור המגורים שלך, או שההימנעות מתודלקת משמועות.

כי חבל שמשתמשים אחרים אולי יפסלו רכישה משם (או כל חנות אחרת) ע"י קריאת תגובות כאלו לעיל ואחרות.

פורסם
  • מחבר

דווקא בגלל שיש לי נסיון כ"כ טוב עם TMS אני מעדיף לרכוש מהם וגם להמליץ עליהם וכשIvory יוסיפו אפשרות באתר לבניית מחשב(כבר שנת 2014 כמה עוד צריך לחכות..) אז אולי נחשוב עליהם גם הזמנה טלפונים עם נציג יכולות להיות פשלות ואיתם אני לא רואה את זה הופך לסיפור טוב, בנוסף מה שאתה טוען כשמועות זה לא אומר שזה לא נכון כי לא חסר אנשים עם נסיון רע וכן אני מודע לזה שהם מנסים לשפר את השרות אבל זה לא משנה לי ההצעה טובה יותר אבל עדיין לא מעוניין ומי שרוצה לקנות מהם שיבושם לו, שיוסיפו גם שירות משלוחים חינם כשיש תקלה שזה דבר חשוב ככה שאין צורך ללקוח להגיע בכלל לסניף.

אישית אין לי נסיון רע איתם פשוט לא מעוניין ואני גם אוסיף ואומר שלאחותי היה מחשב ישן שנהרס לו לוח האם והמחשב היה באחריות והחליפו בלי בעיות(לא זוכר את הסניף) אבל אני גם אציין שזה היה סתם מחשב פשוט ב1K ומחשבים בהתאמה אישית עם יותר חלקים אין לדעת מה יקרה כשבאמת זקוקים לשירות אחרי קנייה ופה אני מדבר על Ivory וKSP שהם Same Same New Name חוץ מההבדל הקטן שאצל KSP אפשר להרכיב מפרט אבל גם זה טעון שיפור אצלהם.

אם הייתי רוצה לקנות או להמליץ על מקום אחר שהוא לא TMS אז הייתי מסתכל לעבר RSM/IQPC ועוד חנויות מומלצות פה באתר יש אפילו את StartPC שמציעים מחירים אטרקטיביים ונשמע שיש להם שם לא רע בכלל למרות שהם חדשים.

פורסם

למען גילוי נאות, ivory הוסיפו מערכת לבניית מפרטים ממזמן, היא קיימת באתר שלהם כבר כמעט שנה +\-

למערכות מבוססות intel

למערכות מבוססות AMD

לגבי הזמנה עם נציג טלפוני, אני מסכים שייתכנו קשיי הבנה, ולכן אני אישית גם ממליץ לגבש מפרט סופי ולשלוח מייל,

או לחלופין פשוט להגיע פיזית ולתפור את המפרט עם הנציג, ואם אתה יודע מה אתה צריך, זה עניין של 20 דקות כממוצע.

לגבי שירות משלוחים - יש, אבל כמו שציינת הוא לא בחינם למערכות מחשב - אבל כן בחינם לחלק מהציוד ההיקפי, כדוגמה.

וחוץ מזה, מאחר והפריסה היא ארצית, לשירות המשלוחים יש השלכות קטנות יותר, לעומת TMS לה רק שני סניפי מכירות ונקודת שירות אחת, [והלוואי ויגדלו].

לגבי אחריות ומתן שירות, בדרך כלל, כאחד שעבד ועובד מול הרשתות הללו וגם קטנות יותר (פרילנסר - קונה ומוכר עבור לקוחות)

במקרים של מימוש אחריות מול ivory, לי אישית היה קל יותר לממש את האחריות מאשר רשתות מתחרות.

כך שבסה"כ אני חושב שזו לא שאלה "האם יממשו אחריות ולך תדע" אלא "הם כן ממששים אחריות" ו"הלך תדע" הזה מרגיש, איך אומר, לא שייך למה שאני מכיר.

לגבי חנויות מומלצות, כיום StartPC היא בהחלט הכוכב העולה, אם כי לא כוכב חדש, הם כבר כמעט שנתיים בשוק המחשבים, רק לפני כשנה הם עלו על הגל.

אחריהם יש לך את א&א מחשבים (השכנים של TMS) שגם יותר זולים מ-TMS, יש כאמור גם אם Zigzag ביהוד (מחירים לא היט אבל שירות להיט),

כמובן ש-IQPC באשדוד או את RSM שגם כדאי להגיע לשם מדי פעם.

בסופו של יום, אני מגבה את ההחלטה שלך להימנע מ-ivory רק על בסיס רגשי אישי, מרתיעה ממקום וניסיון חדש - וזה בסדר, באמת שזה בסדר, וזכותך.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת שהם הוסיפו מערכת לבניית מפרטים רק חבל שזה לא מודגש באתר הראשי שיהיה אפשר לשים לב כי אם לא היית שולח לי את זה בכלל לא הייתי יודע שיש כבר, בכל מקרה תודה :)

פורסם

היי רוני, המפרט שבנית נראה טוב אך הייתי שוקל החלפת המעבד לאחד יותר משתלם, סה"כ בתוספת של 14₪ תוכל לקחת את המעבד הזה:

http://www.tms.co.il/product/12799

כמו כן הייתי ממליץ לקחת כבר מעכשיו סטיק בודד של 8 גיגה(יעזור בתוכנות עריכה כבדות), למרות החריגה בתקציב, הרי בלוח בעל שני סלוטים הוספה של סטיק נוסף בעתיד תסתום לך את אפשרות השדרוג.

פורסם

חייב להגדיל זיכרון. וממליץ גם על SSD - אם זה מחשב לעבודה.... ברור שזה כבר לא ישאר 2000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

idanmal תודה על ההערה לגבי המעבד לא שמתי לב אני אעדכן את המפרט, ולגבי הזיכרון אני מודע לזה שיש 2 חריצים ושמתי 4GB פשוט אין עוד תקציב :undecided:

אז אני מניח שאין עוד מה לשפר מבלי לחרוג מעבר לחריגה בשביל SSD, הגדלת זיכרון... כמו שkdani כבר אמר.

פורסם

אני גם התכוונתי להגדלת זיכרון, אני פשוט אומר שעדיף לאכלס כבר עכשיו סטיק אחד מהשניים ב-8 גיגה ולחרוג מהתקציב, מאשר לשים עכשיו סטיק של 4 ועוד חודשיים עוד 4 והלכה יכולת השדרוג בעתיד(שני הסלוטים יהיו תפוסים).

פורסם
  • מחבר

^אפשרי גם לשים 4 ואז עוד 8 בהמשך ויהיה 12 או לקנות 8*2 כבר עכשיו, בכל מקרה הכי משתלם זה 8 עכשיו ו8 אחר כך בגלל עניין התקציב ואם היא בכלל תרצה לחרוג מעבר.

המחשב לא בשבילי ובכלל מי שרצתה אותו תכננה לקחת גם דיסק קשיח עם 2TB אבל שוב התקציב לא מאפשר ומקסימום אפשר להוסיף בהמשך, והיא לא מוכנה או רוצה לחרוג מעבר לזה כרגע אבל אני פשוט אומר לה לגבי הזיכרון ושהיא תחליט כבר .

תודה לכולם על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים