עבור לתוכן

זכרון עובד במהירות נמוכה יותר ממה שאמור לעבוד בה

Featured Replies

פורסם

שלום רב ,

קניתי לוח אם חדש וזכרון חדש.

לוח האם - H87-HD3 של ג'יגהבייט

הזכרון : DDR 3 16G (8Gx2) 1600 Kingston HyperX Blu Kit

כאשר אני נכנס לביוס , משום מה אני רואה שהזכרון עובד במהירות של 1333 .

ה system memroy multiplier מכוון ל auto

מה אני אמור לעשות על מנת שיעבוד ב 1600 ?

תודה רבה

נערך על-ידי rotman

פורסם

במקום על auto שים את המכפלה על 16. בכל מקרה הפרש הביצועים זניח.

פורסם

מה אומר CPUZ על הזכרונות ?

פורסם
  • מחבר
מה אומר CPUZ על הזכרונות ?

זו שאלה ,

לא התקנתי cpuz .

אני אבדוק את זה היום בערב.

האמת שאם אין שום בעיה בלשנות את המכפלה ל 16 אז אני מאמין שזה יכול כבר לפתור את הבעיה.

פורסם

המידע לגבי הזיכרון שלך:

http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C10D3B1K2_16G.pdf

המידע נלקח מהאתר של Kingston מהעמוד הזה.

שים לב למה שכתוב שם:

Each module kit has been tested to run at DDR3-1600 at a low latency timing of 10-10-10 at 1.5V.

The SPD's are programmed to JEDEC standard latency DDR3-1333 timing of 9-9-9 at 1.5V.

הזיכרון יזוהה אוטומטית (ע"י ה SPD) כבעל תדר של 1333MHz עם תיזמונים של 9-9-9, אבל מעשית הוא יכול לעבוד בתדר של 1600MHz עם תיזמונים של 10-10-10. לכן אם אתה משנה ידנית את התדר של הזיכרון ל 1600MHz אבל נשאר עם תזמונים של 9-9-9 ייתכן שיהיו בעיות (הזיכרון יגרום לשגיאות דבר שיכול לגרום לכך שהמחשב לא יעלה, יהיו מסכים כחולים/קריסות במערכת ההפעלה וכד'). לכן כאשר אתה משנה את תדר הזיכרון ל 1600MHz, תדאג לשנות גם את התיזמונים שלו ל 10-10-10, שכן מובטח שהזיכרון יעבוד בתיזמונים אלו בצורה תקינה.

פורסם
  • מחבר
המידע לגבי הזיכרון שלך:

http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C10D3B1K2_16G.pdf

המידע נלקח מהאתר של Kingston מהעמוד הזה.

שים לב למה שכתוב שם:

הזיכרון יזוהה אוטומטית (ע"י ה SPD) כבעל תדר של 1333MHz עם תיזמונים של 9-9-9, אבל מעשית הוא יכול לעבוד בתדר של 1600MHz עם תיזמונים של 10-10-10. לכן אם אתה משנה ידנית את התדר של הזיכרון ל 1600MHz אבל נשאר עם תזמונים של 9-9-9 ייתכן שיהיו בעיות (הזיכרון יגרום לשגיאות דבר שיכול לגרום לכך שהמחשב לא יעלה, יהיו מסכים כחולים/קריסות במערכת ההפעלה וכד'). לכן כאשר אתה משנה את תדר הזיכרון ל 1600MHz, תדאג לשנות גם את התיזמונים שלו ל 10-10-10, שכן מובטח שהזיכרון יעבוד בתיזמונים אלו בצורה תקינה.

הבנתי ,

אני לא בטוח איך עושים את זה , יש Property כזה בביוס? איך הוא נקרא?

פורסם

אני אצטט לך חלק מתשובה שנתתי לפני שנים בפורום לפני שנים, ואפשר למצוא אותה בסטיקי.

תזמונים של 2-3-3-7-1T פירושם:

Cas Latency של 2 מחזורי שעון - 2 מחזורים מרגע בחירת הטור ועד הופעת נתונים במוצא.

tRCD = RAS to CAS delay של 3 מחזורי שעון - 3 מחזורי שעון מרגע הפעלת השורה בבנק הפעיל ועד לקבלת השורה הפעילה.

tRP = RAS Precharge של 3 מחזורי שעון - יש לחכות 3 מחזורי שעון מרגע כיבוי השורה הפעילה ועד שניתן להפעיל שורה אחרת.

tRAS = Active to Precharge של 7 מחזורים - יש לחכות 7 מחזורי שעון עד שניתן לכבות/לעבור ל BANK אחר.

Command Rate של 1 מחזורי שעון - יש לחכות 1 מחזור שעון מהפעלת השבב לפעולה ועד שניתן לשלוח אליו פקודות.

כלומר תזמונים של 10-10-10 פירושם ערך 10 עבור הפרמטרים Cas Latency או CL (הערך השמאלי ביותר), tRCD או RAS to CAS delay (הערך האמצעי) ו tRP או RAS Precharge (הערך הימני ביותר בשלישיה).

תמצא את הערכים האלו בביוס ותשנה בהתאם.

פורסם

אם אין לך בעיות תשנה רק את המכפלה,

בדר"כ הביוס מתאים את התזמונים לבד,

תעלה תמונה מcpuz

פורסם
  • מחבר
אם אין לך בעיות תשנה רק את המכפלה,

בדר"כ הביוס מתאים את התזמונים לבד,

תעלה תמונה מcpuz

שיניתי את המכפלה ל 16.

מעלה תמונה.

פורסם
  • מחבר
זהו, אתה על 1600MHZ

לידע כללי ,

איך אתה יודע את זה לפי מה ששלחתי?

פורסם

ה-cpu-z מדווח על תדר עבודה של 800MHZ (כמעט) שזה יוצא אפקטיבית 1600MHZ.

פורסם

הוא עדיין יכול לשפר ע"י הקטנת ה tRCD וה tRP ל-10 ולקבל תוספת ביצועים זניחה. הבעיה שלי היא עם ה CL - בתדר הזה מובטח שהזיכרון יעבוד עם CL של 10, לא עם CL של 9. אני מציע להריץ בדיקת זיכרון עם memtest86 למשך כמה שעות (רצוי למשך כל הלילה) ולמשך 3 סבבי בדיקות לפחות. אם אין שגיאות - אז אפשר להמשיך לעבוד עם CL כזה. אם יש שגיאות - יש להגדיל את ה CL ל-10 ולבדוק שוב (כמובן שאם יש שגיאות גם במצב זה הדבר אומר שיש בעיה עם הזיכרון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים