עבור לתוכן

התייעצות ושאלות לגבי שדרוג מודם, נתב, ומהירות גלישה

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי מודם/נתב ישן של בזק מדגם Rotal 1025W.

אני על תשתית בזק של 15Mb וספק נטויז'ן עם גיימר.

הרוטל עושה בעיות והחלטתי שזה הזמן להשתדרג. לוח האם בנייח שלי (AsRock Z87 Extreme 9ac) תומך בשתי כניסות במהירות 1GB ויש לו WiFi מובנה בתקן ac החדש ואני מניח שהלפטופ הבא שלי גם יתמוך בתקן הזה.

אני רוצה להפריד בין המודם לנתב.

לפי מה שהבנתי, יש כרגע אפשרות בבזק לקנות ב-100 ש"ח את אחד משני הדגמים הבאים:

1. T&W DSL699u5

2. Netgear VVG2000

ע"פ שיחה עם הנציג, המפרט שלהם כולל יציאת LAN במהירות 100 ולא 1G.

התכנון הוא לצוות את המודם עם נתב עם יציאות 1G. השאלה היא האם המהירות תוגבל ל-100 באופן מעשי בגלל שהמודם מוציא רק 100?

הנציג של בזק טען שאין שום קשר. ההגיון שלי אומר אחרת אבל יכול להיות שאני טועה... אשמח להבהרה בעניין.

בכלל אני תוהה מה המשמעות הפרקטית של מהירות של 1G במקום 100Mb כי הרי גם ככה קבצים לא יכולים לעבור במהירות גדולה יותר מ-100מ"ב בגלל מהירות האינטרנט לא? או שאין קשר בין הדברים?

כמו כן אשמח לדעת איזה משני המודמים כדאי לקחת, אם יש הבדלים ביניהם או העדפה מסויימת. או שבכלל יש אופציה טובה יותר לקניית מודם נפרד? אולי כזה עם יציאת 1G?

בנוסף, אני מתלבט לגבי הנתב. כרגע המחירים של נתבי ac הם מופרכים למדי ואני לא חושב שכדאי ללכת על זה במחירים האלה כך שנראה לי שעדיף שאלך על נתב n זול וטוב שישרת אותי עד שתקן ac ינחת כאן כמו שצריך עם היצע נורמלי ומחירים שפויים.

בהתבסס על הרשימה של יקיר הקהילה פה: http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm יש כמה אופציות.

אם נלך על חיבור 100Mb ולא 1G אז יש את:

1. TP-Link TL-WR841N שלא הבנתי במה הוא שונה מה- 841ND?

2. ה-941ND (מה השוני בינו לבין ה-841? אמנם נראה שיש לו עוד אנטנה אבל הוא עדיין 300Mb...)

קפיצה למעלה מביאה אותנו לחיבורי 1G. המתמודדים הם:

1. Edimax BR6574N

2. TP-Link WR1043ND

מה אתם ממליצים (ולמה)?

האם יש הבדל משמעותי בביצועים בגלישה בין הנתבים של ה-100Mb לבין הנתבים של ה-1G?

תודה מראש לעונים... :)

אלי

פורסם

אם הפורט של המודם הוא 100 אז המהירות המקסימלית בין המודם לראוטר היא 100. זה לא הכי קריטי להיום כי המקסימום הוא 100.

אם כל התעבורה ברשת שלך היא לאינטרנט אז פורטים של 1G לא יתנו ממש משמעות. אם אתה מעביר או משתף קבצים בין מחשבים ברשת אז המהירות בתוך הרשת היא 1G. זה הכל.

לא הייתי משקיע עדיין על נתב AC אלא אם כן אתה ממש צריך מהירות בחיבור האלחוטי.

841N האנטנות מקובעות. 841ND אפשר להחליף אנטנות באנטנות חזקות יותר.

941ND, עוד אנטנה. שידור וקליטה טובים יותר. כמה זה משמעותי זה תלוי בסביבה שבה נמצא הנתב והסביבה והמרחק שמהכשיר מתחבר לרשת.

אם אתה הולך על נתבים עם פורט 1G אז הייתי הולך על 1043 בגלל שהחומרה טובה יותר ועם קושחה צד שלישי הנתב עובד טוב יותר מאשר המתחרים.

פורסם
  • מחבר

אז אני צודק בהנחה שלי שהמודם יוצר צוואר בקבוק בגלל שהוא במהירות של 100מ"ב?

אגב, אם זה כך, אז בעצם גם המהירות האלחוטית מוגבלת ל-100מ"ב לא? אז איזו משמעות יש לחיבורים של 300,450,900 ואפילו יותר אם הכל נעצר ב-100מ"ב בגלל המודם?

יש העדפה על איזה מודם ללכת?

האם ה-1043 וה-941 באמת נותנים קליטה ושידור טובים וחזקים יותר בגלל האנטנה? האנטנה לא משפיעה רק על המהירות?

פורסם

זה לא יוצא צוואר בקבוק כי החיבור למודם הוא 100 מגה והחיבור לאינטרנט הוא 100 מגה. אבל החיבור לאינטרנט כן יוגבל למהירות הזאת.

1 גיגה זה בין מחשבים שמחוברים לראוטר. כנ"ל לגבי מהירות אלחוטית.

אין העדפה למודם מסויים.

קליטה לא טובה תגרום למהירות נמוכה. יש יותר מדיי גורמים משתנים בחיבור אלחוטי בשביל להגיד לך אם תרגיש הבדל בין נתב עם שתיים או שלוש אנטנות.

זה תלוי בסביבה ואם אין לך כרגע נתב שייתן אינדקציה כלשהי אתה יכול רק לנחש ולקחת סיכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים