עבור לתוכן

עזרה בבחירת מסך 23" ומעלה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין במסך חדש בגודל של לפחות 23"

ומעוניין שיהיה ברזולוציה של 1920*1200

המסך ישמש לתכנות ומשחקים.

יש את המסך של דל U2412M

אבל מביקורות שראיתי ביוטיוב אומרים שיש לו לאגים במשחקי גוף ראשון

על מה אתם עוד יכולים להמליץ לי?

סביבות 1500 ש"ח אני חושב

פורסם

בשילוב הדרישות הנ"ל, פחות או יותר רק על הU2412M.

וגם המלצה כללית - להתייחס פחות לביקורות ביוטיוב שמדברות על לאגים. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

האם הגבלת ה60Hz במסך לא מגבילה את איכות המשחק?

שאלה נוספת,

האם כדאי להזמין מסך מחו"ל?

AMAZON או איביי דרך שילוח מאחת החברות כגון usa2buy

מה קורה עם האחריות בארץ?

תודה.

פורסם

לגבי 60HZ - יש שיאמרו שזה מגביל, יש שיאמרו שלא.

יכול להיות שלמי שתחרותי, 120HZ נותן יתרון משמעותי. לשאר זה יותר בשביל ההרגשה הטובה. זה לא שאי-אפשר לשחק ב60FPS.

להזמין מחו"ל מסך שנמכר בארץ לא כדאי. זה לרוב יעלה אותו דבר או יותר וגם לא תהיה לך אחריות.

מה שמשתלם להזמין מEBAY אלה מסכי noname קוריאניים ששמים בהם פאנל IPS "27 איכותי ומוכרים אותם בזיל הזול. תוכל להגיע לעלות קרובה ל1500 עבור מסך שהוא גם גדול יותר וגם ברזולוציה גבוהה יותר.

יש בדיוק עכשיו כמה דיונים על זה בדף הראשון של פורום מסכים, אתה מוזמן להתסכל.

כמובן, קח בחשבון שאלה עדיין מסכי 60HZ, וגם שלמשחקים (לטעמי לפחות) אין תועלת מיוחדת ברזולוציה כל-כך גבוהה (אבל על כרטיס המסך זה יכביד גם יכביד).

פורסם
  • מחבר

אז כנראה שכבר לא כ"כ משתלם אם אין אחריות.

אתה יודע מה הקשר בין זמן התגובה של המסך לזמן רענון המסך?

אני יודע שזמן התגובה של המסך מסמן את הזמן הלוך חזור משחור לשחור

וזמן רענון המסך מסמן את את מספר פעמים שהתמונה משתנה לשנייה.

בנוסף,

מה עדיף, DELL U2412M

או Philips 240B1CB (עולה בסביבות 1300)

מסך מחשב Philips 240B1CB LCD פיליפס

?

פורסם

בין השניים, הU2412M נראה עדיף. גם יותר זול, גם יותר זמין, וגם יש לו קצת יותר פיצ'רים (כניסת DisplayPort, מעמד מסתובב לportrait).

בהיעדר ביקורת מקיפה על הPhilips, אי-אפשר לדעת אם יש אי-אילו הבדלים מבחינת איכות תמונה, אבל קשה לי להאמין שיהיה שם משהו משמעותי.

לגבי ההבדל/קשר בין זמן תגובה לקצב רענון.

בגדול - אין קשר, כי מדובר בפרמטרים טכניים שונים.

זמן התגובה אגב כבר מזמן לא מודדים משחור ללבן לשחור, אלא נותנים איזשהו פרמטר ממוצע של שינוי בין שני גווני אפור (ולכן גם קוראים לו g2g או grey-2-grey), שבפועל אי אפשר בדיוק לדעת איך מדדו ולמה.

למה בכל זאת יש קשר?

כי במסכי LCD בין שני פריימים עוקבים התמונה היא סטטית (לא נמחקת כמו בCRT).

מכאן, גם אם לקח לפיקסל 2MS לשנות צבע, עדיין הפעם הבאה שהוא יכול לשנות צבע הוא רק ברגע הרענון הבא. ניקח מסך 60HZ. הוא מתרענן פעם ב16.6MS. זאת אומרת, שבפועל, זמן הרענון של הפיקסלים לא ירד מ16.6MS בשום מצב, גם אם הטכנולוגיה כל-כך מהירה שפיקסל מסוגל לשנות את צבעו תוך זמן אפס.

לעומת זאת, מסך 120HZ חותך את הזמן הזה בחצי ל8.3MS. מסיבה זו מסכי 120HZ נותנים לפעמים תחושה של פחות מריחות, גם אם טכנית זמן התגובה לא השתנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים