עבור לתוכן

הבדל בין קיט של 16 ג'יגה לשני קיטים של 8, קיים?

Featured Replies

פורסם

במידה ומדובר בסטים זהים לחלוטין, האחד של 16 ג'יגה (4*4), והשני זה צמד סטים של 4*2 כך שבסה"כ יש אותו נפח.

מה מהם ייתן ביצועים יותר טובים? אם בכלל יהיה הבדל.

עוד דבר,

איזה זכרונות יותר טובים מהסטים הבאים?

Corsair 16Gb Kit (4G X4) CMX16GX3M4A1600C9 CL9

או שני סטים של:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CML8GX3M2A1600C9W CL-9-9-9-24 LP + 1.35V

או אולי בכלל:

crucial 16gb (kit 2x8gb ) ballistix sport 1600 mhz cl9

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

אם מדובר במעבד האסוול, משמע דור 4000

סט של 4 מקלות יתן את הביצועים הטובים ביותר, לאחריו סט של 2

אמנם, הבדלי הביצועים הם מאוד זניחים, ואפילו קיטים שכאלה לא תראה מומלצים כאן מהסיבה שההבדל בניהם לבין הפשוטים ביותר בביצועים לא מורגש ולא מהווה צוואר בקבוק ברוב פעולות מערכת המחשב המודרנית.

פורסם
  • מחבר

אבל אם ה-4 מקלות הם לא סט של 16, אלא שני סטים של 8, האם זה עדיין עדיף על סט של שני מקלות של 8? (זניח ככל שיהיה)

ואיזה מהסטים שרשמתי למעלה הכי טוב? ובאופן כללי כיצד אתה היית מדרג אותם מבחינת הביצועים וברמה שלהם?

פורסם

ליאור היה די ברור, 4 סטיקים יתנו יותר ביצועים מאשר 2 סטיקים כאשר סה"כ הנפח זהה.

כשהוא אומר יותר ביצועים הוא מתכוון לסדר גודל של 1% לכל היותר.

הדגמים שהצעת זהים בנתונים ולכן הבדלים בביצועים שלהם יהיו גם כן זניחים - בסדר גודל שהטעות הסטטיסטית לא תאפשר לכמת מי יותר טוב).

בשורה התחתונה - קנה מה שיותר זול\יפה\פחות סטיקים(אם אתה מוגבל בלוח או תרצה להוסיף בעתיד) - בחר את הקריטריון המועדף עליך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

תודה רבה.

פורסם

לא לגמרי הבנתי את התשובות שלכם.

אז אני פשוט יתעלם מהם, ישים את הספקולציות בצד, ויתן את התשובה שלי.

אם הלוח שלך תומך ב4 ערוצי זיכרון(QUAD CHANNEL) אז 4 כרטיסי זיכרון יספקו ביצועים עדיפים משמעותית(באופן יחסי ל2 כרטיסים כמובן).

אם הלוח שלך תומך בDUAL CHANNEL או בעברית 2 ערוצי זיכרון(כמו רובם המוחלט של הלוחות הקיימים), אז ככל הידוע לי יש רק חסרונות ב4 כרטיסים(אין מקום לשדרוג, יותר חשמל, יותר חום, פחות יציבות כללית במקרים בהם יש בזה עניין), ולכן עדיף יהיה לקחת 2 כרטיסים(ולהוסיף עוד בהמשך רק כשדרוג נפח במקרה הצורך).

יש גם לוחות(שנראה לי הם תופעה תקופתית שעבר זמנה) שתומכים בTRIPPLE CHANNEL ולהם 3 או 6 סלוטים, ובהם כמובן עדיף לשים קיט של 3.

סתם בשביל הקטע, הצ'יפסט החדש של אינטל שעליו בדיוק יש כתבה באתר תומך בQUAD CHANNEL.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

ארט, אני אגלה לך סוד, אבל תבטיח שאתה לא מגלה אותו לאף אחד.

מעבדי האסוול מסוגלים להשתמש באופן דינאמי בשבבי הזיכרון שברשותם. אם אתה תיקח זיכרון ותשכפל אותו פי 2 ותשים ב-2 סלוטים

ואז תיקח ותשכפל שוב ותשים בכל הארבע, אופנים מסויימים של ביצועי זיכרון יעלו, בעיקר יכולת העתקה ומעט יותר קריאה. כמובן שהכל באופן היחסית נמוך שבו דברים בממשקים האלה משפיעים על שאר ביצועי המערכת אבל כמו שאמר הרגע הכט, "סאנשיין, זה לא תרגיל".

נערך על-ידי djelectric

פורסם

כן אבל זאת תשובה חלקית שמתייחסת רק לפלטפורמה אחת.

לפני הHASWELL היו עוד פלטפורמות שתומכות ביותר מDUAL.

לכן התשובה הכי טובה היא שרוב הפלטפורמות הקיימות תומכות בDUAL CHANNEL, ויש פלטפורמות שתומכות גם בTRIPPLE ו QUAD ובהם אפשר לקבל ביצועי זיכרון טובים יותר ע"י שימוש ב3-4 כרטיסי זיכרון.

לא שהמידע על הHASWELL לא שימושי חס וחלילה, רק שאי אפשר לראות את כל התמונה רק מפיסת המידע הקטנה הזאת.

פורסם

אם הלוח שלך תומך ב4 ערוצי זיכרון(QUAD CHANNEL) אז 4 כרטיסי זיכרון יספקו ביצועים עדיפים משמעותית(באופן יחסי ל2 כרטיסים כמובן).

תגדיר "משמעותית". אם ל-~5% ביצועי זיכרון וכמעט 0% ביצועים מערכת כלליים אתה קורא משמעותי, אז כן, זה משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים