עבור לתוכן

AMD משתפרת?

Featured Replies

פורסם

יש המון שהם פייבוריטיים של NVIDIA וקונים הרב אותם, אבל AMD משתפרת בזמן הזה? היא מציעה תחרות טובה ל-NVIDIA וגם הכרטיסים שלהם מריצים פיקס הכל?

מה זה ה-MANTLE של AMD? איך זה עוזר להם על NVIDIA?

כי NVIDIA ממש מוכרת, לא שיחקתי עם AMD.

תודה.

• תגובות 48
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשנה האחרונה נמכרו יותר כרטיסי מסך של AMD מאשר של NVIDIA, זו עובדה מוגמרת. נתח השוק הכללי של AMD עומד כעת על כ-42% משוק כרטיסי המסך העולמי, יחד עם NVIDIA וחברות נישה אחרות.

שוק המשתמשים הישראלי רק לאחרונה (שנתיים משהו) נפתח לשימוש נפוץ בקרב כרטיסי מסך של AMD, בעבר שימוש ב-Radeon היה שמור בעיקר לנישה.

לגבי מריצים פיקס, תשאל את מיקרוסופט וסוני שהחליטו להטמיע מעבדים וליבות גרפיות של AMD ב-Playstation 4 וב-Xbox ONE.

יש מגוון מאמרים, ביקורות, חוות דעת ומידע ברשת. קצת חיפוש יעלה לך מידע רב בנושאים.

פורסם
בשנה האחרונה נמכרו יותר כרטיסי מסך של AMD מאשר של NVIDIA, זו עובדה מוגמרת. נתח השוק הכללי של AMD עומד כעת על כ-42% משוק כרטיסי המסך העולמי, יחד עם NVIDIA וחברות נישה אחרות.

איפה רשום הנתון הזה ?

אני ראיתי קצת אחרת:

http://jonpeddie.com/publications/add-in-board-report/

אולי השתנו דברים לקראת סוף השנה בעקבות ההסטריה לכריית מטבעות וירטואלים ? (חחח חברה מהעבודה שלי התארגנו בלפחות 9 כרטיסים על 5 מחשבים חדשים לכריה בלבד... ברור לך שאני שלחתי אותם אליכם כן).

במידה וזאת הסיבה, אין לאחוזים הנוספים מקום בהשוואה של פופולריות כ.מסך לצרכי גיימינג :) (לא ש-35%~ היה מעט אבל בכל זאת).

פורסם
שוק המשתמשים הישראלי רק לאחרונה (שנתיים משהו) נפתח לשימוש נפוץ בקרב כרטיסי מסך של AMD, בעבר שימוש ב-Radeon היה שמור בעיקר לנישה.

רק לפני שנתיים? אני חושב שיותר מכך...

4870 למשל היה להיט גדול והמליצו עליו ללא הפסקה כאן בפורום. בתקופת הפריחה שלו, לא היה באמת מענה של nv מבחינת יחס עלות-תועלת.

פורסם

אחד שעובד בחנות מחשבים יודע "קצת" יותר ממני וממך מה הולך בשוק הישראלי.

חוץ מזה, לא חסר תת-פורומים של חומרה שאתה לא יודע מה הולך שם(FXP, אטרף, טפוז וכו'...).

פורסם
  • מחבר

ל-NVIDIA יש טכנולוגיות טובות ממש כמו SHADOWPLAY וPHYSX... היא יותר טכנולוגית מ-AMD..

אני לא יודע אם אהנה מכרטיס מסך של AMD.

פורסם

הכל עניין של התאמתה למשתמש. לפי שימושים צריך משתמש להתאים לעצמו כרטיס מסך.

האם תשתמש ב-shadowplay? אם התשובה שלך חיובית, הרי שהבעיה נפתרה.

לגבי HD4870, כן, ה"מהפכה האדומה" שהביאו HD4000 אכן הזניקה את ATI דאז למודעות יותר כוללת, אבל בכל זאת, במיוחד כאן בפורום, עדיין היה מדובר בנישה. אם היית לוקח קומץ גיימרים ממוצע בארץ ועושה סקר רצון חומרה, סביר להניח שבתור תשובה הרוב המוחץ יהיה ירוק. כיום זה דומה מאוד למשהו כמו 50 50. זה מתחיל מקוד-קודי המידע, ע"ע עבדך הנאמן, משם ממשיך ליבואנים, חנויות ומשתמשי קצה, ומשם מחלחל באיטיות יותר לקהל הפחות נישה וכך הלאה

פורסם

עם כל הבאנדלים של המשחקים ש-AMD סיפקה והמחירים הזולים על פני NVIDIA נראה הגיוני ש-AMD מכרה יותר.

בכלל הוזלה של 7970+7950 לפני כחודשיים לפני הזינוק גרמה להם להעיף כרטיסים כמו גרעינים.

שילוב של BF4 עם הכרטיסים החדשים שלהם הופך את עניין נתח השוק להגיוני מאוד.

לא שאנחנו פאקטור אבל בכל מכירה קבוצתית שהיתה לאחרונה, בסופו של יום הוחלט לקנות כרטיסי AMD.

פורסם

עוד "באטל" של AMD והפעם מול המחנה הירוק. (לא שזה חדשות)

תמיד (וטוב שכך) היה תחרות בין במחנאות, כמו שתמיד היה ועדיין יש במעבדים (AMD מול INTEL).

לדעתי האישית גם בתחרות הזאת אין מנצחים, כמו שאני חושב שבתחרות של המעבדים גם אין.

נכון שכרגע המחנה הירוק מציג ביצועים יותר טובים, אבל זה נתון שכל הזמן משתנה....

זוכרים שה7970 היה הכרטיס "החזק בעולם" ולא עברו כמה ימים ובא מלך חדש מהמחנה הירוק.

ובכלל ה7990 נכון להיום הוא הכרטיס בעל הליבות הכפולות החזק ביותר (ואני מאמין שהירוקים חושבים על 790).

אבל אם זאת, אני חושב שבתקופה האחרונה התחרות לא הכי "בריאה" למשתמש.

אתה אוכל סרטים איזה כרטיס לקנות ובסוף אתה משקיע מכספך, ולא עובר שבוע והכרטיס שלך חדשות ישנות.

ואתה נכנס לתסביך למרות שבפועל מה שקנית לפני שבועיים מספיק למשחק הכי טובעני שיש היום בשוק.....

אני קורה לזה "תסביך חומרה" חחחחחח.....

פורסם

לא מדובר פה מי יותר חזק אלא מי מכרה יותר.

פורסם
לא מדובר פה מי יותר חזק אלא מי מכרה יותר.

אחרי כמה תגובות הדיון זרם לשם, אבל פותך הדיון שאל אחרת.

אבל כמובן שאני מסכים עם הכוון שהדיון הולך אליו והצגתי עוד דעה אישית :-)

פורסם
לגבי HD4870, כן, ה"מהפכה האדומה" שהביאו HD4000 אכן הזניקה את ATI דאז למודעות יותר כוללת, אבל בכל זאת, במיוחד כאן בפורום, עדיין היה מדובר בנישה. אם היית לוקח קומץ גיימרים ממוצע בארץ ועושה סקר רצון חומרה, סביר להניח שבתור תשובה הרוב המוחץ יהיה ירוק. כיום זה דומה מאוד למשהו כמו 50 50. זה מתחיל מקוד-קודי המידע, ע"ע עבדך הנאמן, משם ממשיך ליבואנים, חנויות ומשתמשי קצה, ומשם מחלחל באיטיות יותר לקהל הפחות נישה וכך הלאה

זה לא נכון.

סידרת ה Rage נמכרה היטב מאוד בישראל. לאחר מכן היו את ה 8500 וה - 8500 LE, כל סידרת ה 9X00 שהיתה במעמד ממש אגדי בזמנה (9500 פרו, 9600 פרו, 9700, 9700 פרו).

הכרתי דאז המון אנשים שהיו בבעלותם הכרטיסים הללו. היו ממליצים עליהם המון בפורומים השונים.

אז, לצורך העניין, גם מעבדיה של AMD (אז חברה נפרדת לחלוטין, כמובן) הצליחו מאוד (תקופת ה K7 וה K8). מוכרים המליצו עליהם ללקוחות ולקוחות קנו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

לדעתי האישית

מפה מתחילה כל הבעיה. אין פה שום קשר ל*דעה*.

פורסם

3dfx voodoo 3

אחד הכרטיסים עם לא ה-!

אני מאז ומתמיד עם כרטיסים של ATI

מתקופת 2600 Pro

אישית תמיד הייתי מסופק ומרוצה מבחינת ביצועים ... אבל נוחות ופיצרים למינהם חסרים לי ... כרטיס הבא יהיה מהירוקים !

פורסם
עוד "באטל" של AMD והפעם מול המחנה הירוק. (לא שזה חדשות)

תמיד (וטוב שכך) היה תחרות בין במחנאות, כמו שתמיד היה ועדיין יש במעבדים (AMD מול INTEL).

אני דווקא לא רואה כאן קרב של פאנבויז או מחנאות, אלא פשוט דיון אינפורמטיבי. בכלל, אני לא מבין מה הטעם לדבוק דווקא בחברה אחת. כאשר אני משדרג את המחשב, אני בודק איזה כרטיס הכי משתלם לי וקונה אותו. ממש לא משנה, ולא אמור לשנות, אם הוא של NV או AMD.

באופן אישי הייתי מאוד שמח אם הייתה מתחרה שלישית רצינית בשוק הזה. דואופול לא ממש טוב לצרכנים ואני מאמין שהמחירים היו יורדים אם הייתה תחרות משוכללת.

פורסם

אם הייתה חברה שלישית בכלל היית מתחבט עם עצמך בסוגייה של איזה כרטיס לבחור..

לא רק שיקול כלכלי צריך להיות המכריע, לכל חברה הפלוסים שלה.

פלוסים של החברות שעוזרים להחליט:

AMD השתפרה מאוד מבחינת הדרייברים בשנה האחרונה כולל תמיכה מעולה בנושא מערכי כרטיסים, יכולות אוברקלוק טובות, באנדלי משחקים מעולים, שיפור בכרטיסי עריכה FIREPRO, מחירים מעולים ומשתלמים, תוספות של AMD כמו tressfx ו-mantle כרטיסים בעלי כמות זיכרון גדולה יותר(נדרש ברזולוציות גבוהות).

NVIDIA כמעט תמיד הייתה בעלת יציבות מבחינת דרייברים מלוטשים כולל במערכי כרטיסים, צריכת חשמל נמוכה, כרטיסים מעולים לעריכה, תמיכה ב-CUDA וב-physx , תמיכה ב-gsync, אפשרות הקלטת משחקים ללא איבוד ביצועי משחק באמצעות shadowplay אופציית הגדרה אוטומטית להגדרות גרפיות במשחקים geforce experience ,הוזילה מחירים לפני כחודשיים אחרי ש-AMD נגסה לה במכירות באופן משמעותי ועוד כמה דברים ששכחתי ככל הנראה..

NVIDIA

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים