עבור לתוכן

מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום רב

יש לי מספר שאלות:

1. איך אפשר להתקין דיסק קשיח נוסף? האםרק במעמד רכישת המחשב או שגם בהמשך? האם מומלץ בכלל כדי להרחיב את שטח האכסוןבמחשב?

2. האם נכון שכול החומר הקיים במחשביושב תחת users ומכאן שדי בכך שאני מעתיקה את users לדיסקחיצוני כדי לגבות את כול החומר שלי? (התוכנות שבהן אני משתמשת הן מסמכים בword ובexcel, outlook, onenote ותמונות בפיקסה).

3.איזה תיקיות אסור למחוק (במלים אחרות,איזה תיקיות משמשות את איש המחשבים במקרי הצורך ואסור לגעת בהן?)?

4.לא ברור לי אם שולחן העבודה נחשב מקוםאכסון לכול דבר או לקיצורי דרך בלבד. במלים אחרות, האם קבצים שנשמרים בשולחן עבודה נמצאים בעוד מקום?האם כששומרים בשולחן עבודה צריך לשמור אותם בעוד מקום במחשב?

5.ס"ה גודל הקבצים ב-2 המחשבים שליהוא G400 שנצברו בפחות או יותר 3 שנים (כולל תמונות חתונה ושנה ראשונה שלילד ראשון). רכשתי דיסק חיצוני 2T (אגב, בסכום אטרקטיבי במיוחד של 450 ₪) ואז התחרטתי כי נראה לישזה יותר מדי עבורי. אני יוצאת מנקודת הנחה, שבשנים הקרובות נצבור פחות תמונות (כיאירועי החיים המשמעותיים מאחורינו) אבל אף פעם אי אפשר לדעת. כאמור, אני משתמשתבמחשב בעיקר בoffice ולתמונות.

מה הצעתכם לי? האם כדאי לי לרכוש דיסקחיצוני G500 או 1T?

האם צריך לגבות ביותר מדיסק חיצוני אחד(שלא לשים את כול הביצים בסל אחד) או שאפשר להסתפק בדיסק אחד?

6.אני משתמשת בתוכנת הפיקסה- האם תמונהשאני מוחקת מהפיקסה לא נמחקת מהמחשב? איך מגבים את התמונות בפיקסה?

פורסם

1. אפשר תמיד להתקין קשיחים נוספים לפי הצורך (במידה ונותרו חיבורים פנויים בלוח האם, אבל גם בלוחות הכי פשוטים היום יש לפחות 4 חיבורים, מתוכם אחד ישמש לכונן האופטי והשאר לקשיחים) - כעקרון לא צריך בשביל זה טכנאי, אבל בהתחשב באופי השאלות שאת שואלת לא הייתי ממליץ לך להתקין בעצמך. האם כדאי? רק אם את זקוקה לנפח אחסון נוסף. אין לכך כל השלכה על ביצועי המחשב.

2. לא מדוייק להגיד שכל החומר במחשב נמצא בתיקיית הUsers. כל המסמכים והתמונות שאת יוצרת או מורידה אכן נמצאים בתיקיה זו, אבל רק אלא אם שמרת אותם במקומות אחרים (או שהתוכנה בה את משתמשת לצורך עריכת קבצים אלו מוגדרת לשמור אותם במקומות אחרים). בנוסף, חלק מהתוכנות שומרות את מידע המשתמש בתיקיית התוכנה עצמה, וזו לא נמצאת בתיקיית הUsers.

3. כעקרון, אם לא יצרת את התיקיה בעצמך, אל תמחקי אותה. מחיקת תיקיות הנמצאות בתוך Program Files או Program Data תמחוק תוכנות (בדרך שאינה מומלצת להסרת תוכנה שאינה בשימוש) או תמנע מהן לעבוד כראוי (כמו גם מחיקת תיקיות אחרות במקומות הרלוונטיים, אם חלק מהתוכנות הותקנו שלא במיקום ברירת המחדל). מחיקת תיקיות בתוך התיקייה של מערכת ההפעלה עשויה להשבית את המחשב עד להתקנה מחודשת של מערכת ההפעלה.

4. שולחן העבודה הוא תיקיית משנה בתוך תיקיית המשתמש, שמצידה נמצאת בתוך התיקייה Users, ולפיכך מדובר ב"מקום אכסון" לכל דבר. אם את מגבה את תיקיית הUsers, אין צורך לגבות בנפרד גם את שולחן העבודה.

5. מהנסיון שלי, כשנגמר שטח האכסון בדיסק ורוצים לקנות קשיח נוסף (או כשרוצים לקנות כונן חיצוני לגיבוי), רצוי לקנות דיסק בנפח כפול ממה שנדמה לך שאת צריכה באותו רגע - ולו בגלל שככל שהזמן עובר והטכנולוגיה מתקדמת, הקבצים נהיים יותר ויותר גדולים. בנוסף, כל מידע חיוני צריך תמיד להשמר ב2 עותקים לפחות. אם את שומרת את המידע שלך גם על הדיסק החיצוני וגם על הכונן הפנימי במחשב, זה אמור להספיק - אבל רק בתנאי ש(1)תשימי לב כשאחד הכוננים מפסיק לעבוד (אם את לא משתמשת תדיר בדיסק החיצוני, יכול לקרות מצב שהוא ישבוק חיים בלי שתדעי מכך, ואם גם הדיסק הפנימי ישבוק חיים במקביל את תאבדי את כל המידע), ו(2)שהדיסק החיצוני לא מחובר בחיבור קבע למחשב (שכן אז וירוסים למיניהם או קפיצות מתח עשויים לפגוע בשני הכוננים במקביל). באופן כללי, דברים חשובים כדאי לגבות גם במקום נוסף, כמו על DVD או באכסון ענן (כמו הDropBox החינמי אך המוגבל למדי בנפח). לקבצים קטנים יחסית, גם שרת הדואר יכול לשמש כגיבוי נוסף (אני מדבר על שרתים כמו Gmail) - את תמיד יכולה לשלוח אימייל לעצמך עם הקבצים הנדרשים, הקבצים ישמרו על שרת הדואר, ותוכלי לגשת אליהם מתיבת הדואר שלך מכל מחשב שהוא.

6. פיקאסה היא תוכנת עריכה בלבד - אין לה "נפח אכסון" משלה. תמונה שאת מוחקת בתוכנה הזו תמחק מהמקום עליו היא שמורה במחשב. את התמונות את יכולה לגבות כמו שאת מגבה כל קובץ אחר - ע"י העתקת הקובץ (או התיקיה בה הוא נמצא כולה) למקום נוסף. כברירת מחדל, תמונות שאת מעבירה למחשב מהמצלמה ישמרו בתוך My Pictures או My Documents, ששתיהן נמצאות בתוך תיקיית המשתמש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים