עבור לתוכן

ביצועי גיימניג על כונני ssd ודגמי black לסוגיהם...

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול אם יש הבדלים בביצועים של משחקים ותוכנות אם הם על כונני ssd או כונן כמו wd black ביחס לכוננים במהירות רגילה.. וגם לשאול אם החיבור sata 3 מהיר יותר בהקשר הזה של הביצועים, כמובן שלוח האם תואם.. תודה רבה!

פורסם

התשובה היא לא חדגונית ומוחלטת לשאלה.

לרוב, לא יראו הבדלי ביצועים בין כונן פשוט לBLACK ל-SSD בזמן משחק.

אמנם, ישנם משחקים מסויימים שמסתמכים על טעינת אובייקטים מתמשכת מהכונן הקשיח, שם, תהיה נטיה לשיפור ביצועים בדמות פחות תקיעות הקשורות לטעינה מהכונן הקשיח. בכל זאת, מיעוט יחסית קטן.

חיבור SATA3 עדיין לא אקטואלי לקטגוריית הכוננים הקשיחים המכאניים, בהחלט אקטואלית לכונני SSD מהדורות האחרונים לזמני טעינה מעט קצרים יותר בעט טעינה של קבצים גדולים בצורה ממושכת.

משחקי מחשב מסויימים כמו COD החדש ו-BF4 מכילים כמות אדירה של קבצים ובעצמם שוקלים הרבה. סיבה שגיימר יקח SSD היא לקצר באופן משמעותי את זמן טעינת המשחק וטעינת המפות אליהן הוא נכנס.

פורסם
  • מחבר

מה שאני מבין זה שאין שום הבדל הרמת הfps בין הכוננים השונים?

פורסם

"הרמת FPS" היא ביצוע פעולת חישוב סצנה. כונני אחסון לא משתתפים כלל בפעולה הזאת. סצנה שאתה רואה מול עיניך נטענה מראש מהכונן הקשיח לזיכרון ה-RAM ולכרטיס המסך, המבצעים פעולה יחד עם המעבד.

פורסם
  • מחבר

יש לי על המחשב רק כונן אחד של wd blue. השני היה מקצר לי.. והוא די עמוס, לפחות בחצי. זה יכול לגרום לי לאיטיות בביצועים?

פורסם

כונן קשיח שלא משתתף אקטיבית בטעינות לא ישפיע על ביצועים לרוב. כן תועדו מקרים שבהם רכיב תקול פשוט הפריע לזיהוי התקנים ושיגע את מערכת ההפעלה. אם הכונן תקול ולא שמיש, פשוט תנתק אותו.

פורסם
  • מחבר

ניתקתי אותו לגמרי... גם החשמל וגם נתונים. נשארתי רק עם כונן blue 500gb במידה והוא עמוס זה מכביד על המערכת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים