עבור לתוכן

ליאיר לפיד אין בגרות במתמטיקה. ומה התירוץ של שי פירון?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עומרי

איני יודעת מה גרוע יותר, שר חינוך המתנסח ככותב הפוסט - הבעיה נמצאת הרבה מעבר לטעיות הכתיב, הניסוח נורא. נורא עוד יותר בהתחשב שנכתב בשם או ע"י שר ולא סתם אלא שר חינוך בישראל - או שר חינוך המעסיק כותב המתנסח כך. אם כבר, האופציה השניה מעידה על ניהול גרוע.

אם נגדיר שר כתפקיד ניהולי במהותו , הלא אופציה ב' גרועה יותר.

• תגובות 45
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעוד שאני מסכים ששר לא בהכרח צריך להיות מומחה עולמי בכל תחום שנמצא תחת אחריותו, הרעיון לפיו לא חייב להיות שום קשר מוזר לי. אדם המופקד על אחרים צריך להכיר, ולו באופן כללי, את עבודתם של אותם אחרים - ולו בשביל שיוכל להעריך האם תפוקתם וצריכת המשאבים שלהם היא בגדר הסביר, או האם הדברים שמוסרים לו אותם דוקטורים שעובדים תחתיו אמינים ומשרתים את האינטרס של המשרד.

הדבר שקול לעבודה על תוכנה חישובית כלשהי במחשב - המשתמש לא חייב להבין בצורה מושלמת את כל נבכי האלגוריתם המשמש את התוכנה, אבל מאוד רצוי שיוכל להבין האם הפלט שקיבל הגיוני או שמא מצביע על שגיאה כלשהי בתוכנה או בנתונים שהוזנו.

פורסם
שים לב למה שאני כתבתי... לא כתבתי שום דבר על מה שהצבעת זה גם לא מעניין כל כך העניין הוא שבחרת - אני לעומת זאת לא בוחר לא מאמין בלהצביע עבור מישהו שהוא הכי פחות גרוע \ הכי פחות מושחת \ כדי ש"המניאק ההוא" לא יצליח להעביר חוקים בשקט ולא יסיים קדנציה אני מחוץ למשחק - ולכן לי בניגוד אל מי שמצביע יש כל זכות להתלונן - מא שבחר אין לו זכות להתלונן - בחרת קיבלת. שב בשקט.

הפוך גוטה הפוך

איזה זכות יש לך להתלונן אם אתה לא מוכן להזיז את התחת שלך ולהצביע למי שאתה מאמין שייצג אותך בצורה הטובה ביותר? כן, גם הרע במיעוטו זה הטוב ביותר אבל לא על זה אני מדבר

אתה מחוץ למשחק? אז אתה הוא זה שאסור לו להתלונן

בזכותך ודומיך המצב בארץ נשאר כמו שהוא. למעשה, רק הולך ומדרדר

אילו רק היו 80-90 אחוז הצבעה אצל כלל האוכלוסיה ולא רק בציבורים סקטוריאליים . . . .

פורסם
עומרי

איני יודעת מה גרוע יותר, שר חינוך המתנסח ככותב הפוסט - הבעיה נמצאת הרבה מעבר לטעיות הכתיב, הניסוח נורא. נורא עוד יותר בהתחשב שנכתב בשם או ע"י שר ולא סתם אלא שר חינוך בישראל - או שר חינוך המעסיק כותב המתנסח כך. אם כבר, האופציה השניה מעידה על ניהול גרוע.

אם נגדיר שר כתפקיד ניהולי במהותו , הלא אופציה ב' גרועה יותר.

העובדה שהעוזר/ת הפרלמנטרי/ת כותב/ת עם שגיאות כתיב מעידה על ניהול גרוע?

נראה לך שבזה מתמקד ניהול של שר החינוך? בהעסקת עוזרים פרלמנטריים?

מזמן לא שמעתי קשקוש דמגוגי שכזה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

בעוד שאני מסכים ששר לא בהכרח צריך להיות מומחה עולמי בכל תחום שנמצא תחת אחריותו, הרעיון לפיו לא חייב להיות שום קשר מוזר לי. אדם המופקד על אחרים צריך להכיר, ולו באופן כללי, את עבודתם של אותם אחרים - ולו בשביל שיוכל להעריך האם תפוקתם וצריכת המשאבים שלהם היא בגדר הסביר, או האם הדברים שמוסרים לו אותם דוקטורים שעובדים תחתיו אמינים ומשרתים את האינטרס של המשרד.

הדבר שקול לעבודה על תוכנה חישובית כלשהי במחשב - המשתמש לא חייב להבין בצורה מושלמת את כל נבכי האלגוריתם המשמש את התוכנה, אבל מאוד רצוי שיוכל להבין האם הפלט שקיבל הגיוני או שמא מצביע על שגיאה כלשהי בתוכנה או בנתונים שהוזנו.

אז ראש הממשלה צריך להיות:מחנך/מצביא צבאי/רופא/מומחה לאנרגיה ותחבורה/מומחה לתשתיות/מומחה בכלכלה וכן הלאה?

אתה מכיר איש אשכולות שכזה ששולט בכל התחומים הקיימים?

כמובן שלא. ראש הממשלה מעסיק מנהלים (מוכשרים יותר או פחות) שמנהלים אנשי מקצוע, החל ממנכ"ל המשרד ועד הפקיד שמתעסק בחשיבות "הפסקה פעילה" :)

פורסם

אני מאחל לכם שיום אחד תתפכחו ותבינו שסתם ממלאים לכם את העניים במקסמי שווא

אין במי לבחור - כבר הרבה שנים שכל חבורת האוכלי חינם האלו היושבים בכנסת לא מייצגים שום דבר מלבד עצמם והאינטרסים של חברות גדולות

אתם תמשיכו לחשוב שלפתק שאתם משלשלים יש לו איזושהו סיכוי להיטיב במשהו את המצב פה

ולמי שטוען שזה שאני לא מצביע לא אומר שאני משפיע אז הוא טועה בגדול - יש הרבה דרכים להשפיע - לעזור למי שצריך עזרה ולהיות אזרח טוב גם עם נדמה לך לפעמים שהרשויות משתינות עליך בקשת

שלא לדבר על החברות הפרטיות שכל מה שמעניין אותם זה השכר של מי שעובד בראש הפירמידה

יום אחד יהיה פה פיצוץ גדול. זה עצוב - אבל זה בלתי נמנע.

פורסם

עמרי, בעלי התפקידים שנמצאים רמה אחת מתחת לראש הממשלה (קרי, השרים) הם נבחרי ציבור, שכל אחד מהם חייב, ולו תאורטית, דין וחשבון לאותו ציבור. בעלי התפקידים שנמצאים רמה אחת מתחת לשרים הם מינויים פוליטיים של אחרים, חלקם מלפני לא מעט קדנציות, שאינם עומדים לבחירה מחדש ולרוב אינם מודאגים מדי מעתידם. לפיכך, בעוד ש"עוזריו" של ראש הממשלה לא יכולים לעשות שטויות מבלי ש"מעסיקיהם" (קרי, הבוחרים) ישימו לב לכך במוקדם או במאוחר, עוזריהם של אותם עוזרים יכולים גם יכולים.

גבריאל, אף שאינני חולק על חלק נכבד מתצפיותיך, המסקנה שלך בנוגע לדרך הפעולה הרצויה לא מעידה על דבר מלבד טמטום.

פורסם

אני יודע שקשה להאמין, אבל במשרדי ממשלה יש מלבד מינויים פוליטיים אנשי מקצוע. במשרד האוצר יושבים כלכלנים ובמשרד החינוך אנשי חינוך.

פורסם
"ליאיר לפיד אין בגרות במתמטיקה. ומה התירוץ של שי פירון?"

נו אז?

תפקידו של שר להתוות מדיניות ולדאוג לביצועה. יש לו מספיק דוקטורים למתמטיקה שעובדים תחתיו.

כנ"ל במשרד החינוך.

כמו שלא תשים מוכר מכולת להרצות לסטודנטים, כך גם רצוי שלא יהיה לנו שר פפואס, כי בסופו של דבר הם הפנים של המדינה שלנו.

פורסם

אני לא ממש מבין... יש עתיד בכלל הספיקו להיות גרועים כשכולם יורדים עליהם? אני מתכוון, האם הם כבר הספיקו לקלקל משהו כל-כך מהר?

לא ממש עקבתי אחריהם, כך שאשמח לדוגמאות לצרות שהם כבר גרמו, או הבטחות שהם כבר הפרו.

פורסם
אלא אם במקום להצביע אתה עושה באופן פעיל משהו אחר לטובת שינוי סדרי השלטון בישראל, אתה צריך לשבת בשקט יותר מכולם פה.
באופן משעשע אני מסכים עם ויק...
פורסם

רק לי יש בעיה אם _כל_ יתר התוכן של ההודעה שלו ולא אם 2 שגיאות כתיב קטנות ?

פורסם
ואני אומר - אתם בחרתם...

איפה הבחירה בשיטת המפלגות?

בכל מפלגה לפחות חצי ברשימה לא היו עוברים את הסינון הראשוני אצלי אם היה אפשר להצביע לנציגים עצמם.

בכל מפלגה אליה תצביע יהיו הרבה אנשים לא מתאימים.

בעבר השוואתי את ההצבעה בשיטת המפלגות לירי עם SHOTGUN לטווח רחוק.

אתה תמיד תפספס יותר ממה שתפגע.

המשמעות היא שהצבעה תעשה לאינטרסים שלך יותר נזק מתועלת.

אין לנו שום דרך להימנע מכך ללא רפורמה לשיטת הבחירות.

פורסם

הוא צודק ,

אנשים שאני מכיר לא יודעים לקרוא תלוש שכר, איך ביטוח לאומי פועל (פתאום מקבלים חוב והם בהלם כי הם טסו לדרום אמריקה לשנה), לא יודעים מזה משכנתא, ריבית נומנלית בהלוואות ואני יכול להמשיך עד מחר.

אבל לא, לטענתכם עדיף ללמוד ספרות, קולנוע, מוזיקה

זה הרבה יותר חשוב....

.

הבנתם את הנקודה שלי.

פורסם
רק לי יש בעיה אם _כל_ יתר התוכן של ההודעה שלו ולא אם 2 שגיאות כתיב קטנות ?

אני בהחלט יכול להאמין שאין לך בעיה עם שגיאות כתיב, בתור אחד שחוזר שוב ושוב על אותה שגיאת כתיב למרות שהעירו לו כמה פעמים..

פורסם

הוא ביצע היפוך של הפוסל במומו פוסל.

הוא ביצע המקבל את מומו מקבל.

עדיף היה שיבצע המתקן את מומו מתקן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים