עבור לתוכן

ראוטר EDIMAX6204WG בעייתי

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי ראוטר EDIMAX6204WG ובזמן האחרון יש לי מלא בעייות אינטרנט למשל יש לנו 2 מחשבים על הראוטר שלי זה המשני ושל ההורים זה הראשי עכשיו ברגע שאנחנו מדליקים את המחשב שלי המהירות של המחשב השני צונחת ברמה שבקושי פשר לגלוש ואצלי הכל בסדר, בנוסף האינטרנט לפעמים נופל סתם ככה וצריך לרסט את הראוטור כדי שיחזור.

עכשיו השאלה יש מצב שהראוטר כבר גוסס כי הוא אצלנו 4 שנים ובגלל זה הבעיות?

המהירות אצלנו דרך אגב היא 12MB.

תודה מראש!

פורסם

כן, יש מצב.

גם אצלי נתב כזה עבד פלוס מינוס ארבע שנים בצורה טובה ובאיזשהו שלב התחיל לעשות בעיות שונות ומשונות.

זה דגם מאוד ישן. גם כשהוא עובד טוב, הוא כבר לא מסוגל להתחרות מבחינת הביצועים וגם לא הפיצ'רים עם הנתבים המודרניים של היום.

פורסם
  • מחבר

בסוף הבעיה של ההמהירות הייתה בכרטיס רשת שלהם אבל עדיין יש ניתוקים בכמויות את ממליצים לקנות ראוטר חדש ולסגור את זה כי יש לנו גם טאבלטים ופלאפונים שמשתמשים בWIFI

פורסם

שתי אפשרויות

1. איפוס הנתב והגדרה מחדש.

2. עדכון קושחה לנתב איפוס והגדרה מחדש

פורסם

יש לי דגם מאוד דומה 6204 WLG, מכיר את הניתוקים האלה ואת הצורך באתחולים תקופים...

הבעיה העיקרית של הראוטר הזה (לפחות בדגם שלי) הוא התמיכה הגרועה שלו ב-WPA; הוא עובד יותר טוב עם WEP (לא מומלץ), והרבה יותר טוב בלי אבטחה כלל (מאוד לא מומלץ).

החלפתי אותו בWRT54G האגדי של לינקסיס, שהיה אפילו עוד יותר ישן מהאדימקס, והוא עבד נהדר באותם התנאים בדיוק, ועם אפס ניתוקים (למותר לציין שהתקנתי עליו DD-WRT).

בשורה התחתונה, בעקבות העלות המזערית (בסביבות ₪100) ממליץ בחום להשתדרג.

פורסם

למען טיהור שמו הטוב, חשוב לציין שה6204WG עבד אצלי ללא דופי עם WPA (למעשה עם WPA2). :)

פורסם
למען טיהור שמו הטוב, חשוב לציין שה6204WG עבד אצלי ללא דופי עם WPA (למעשה עם WPA2). :)

כן, תמיד היו לי רגשות אשם על זה ש"חסכתי" ₪90 ולקחתי את ה-WLG במקום...

עם WPA מופעל ה-WLG מתקשה לבצע פונקציות נוספות כמו DHCP ולא מצליח לתפקד עם יותר מ-100-150 חיבורים פתוחים...

ניסיתי להשתמש בו בתור client/repeater אבל זה לא עובד בכלל עם אבטחה...

הדבר הדי מגניב בראוטר הזה שיש עליו כפתור פיסי שמכבה את הרדיו :) (עובד מעולה בתור ראוטר חוטי)

פורסם

הדבר שהיה מצחיק אצלי הוא שסממני הגסיסה התבטאו דווקא בתקיעות ואיטיות לא הגיונית דווקא בחיבור החוטי. האלחוטי המשיך לעבוד כרגיל. זה נגמר בזה שנאלצתי גם את המחשב שהנתב עומד עליו פיזית לחבר עם כרטיס אלחוטי. :biglaugh:

פורסם
הדבר שהיה מצחיק אצלי הוא שסממני הגסיסה התבטאו דווקא בתקיעות ואיטיות לא הגיונית דווקא בחיבור החוטי. האלחוטי המשיך לעבוד כרגיל. זה נגמר בזה שנאלצתי גם את המחשב שהנתב עומד עליו פיזית לחבר עם כרטיס אלחוטי. :biglaugh:

חחחח מסקנה: אם מחברים את ה-6204WG עם ה6204WLG מקבלים ראוטר אחד שעובד כמו שצריך

פורסם

היה לי setup דומה פעם, לפני שנים. קננתב Edimax 6104KP חוטי שהוא גם שרת מדפסות

* כשרציתי להוסיף יכולת אלחוטית, בלי לוותר על שרת המדפסות, הוספתי 7207APg (שזה AP משולב מתג 5 פורטים, בלי פונקציית ניתוב מWAN). כך קיבלתי משני מכשירים פונקציונליות של נתב אלחוטי + שרת מדפסות (באותה התקופה לא היה מוצר משולב כזה זמין בארץ במחיר נורמלי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים