עבור לתוכן

האם המחשב תקין או לא תקין ?בעית חומרה או בעית תוכנה?

Featured Replies

פורסם

המחשב הוא ASUS N550JV

ווינדוס 8

חושש לשלוח את המחשב למעבדה רק בגלל שדף הפייסבוק של אסוס כולו תלונות על האחריות, למרות שחוויתי שירות טוב.(היה במעבדה )

שלום לכולם , איך אני יכול לדעת שהמחשב שקניתי הינו תקין?

המחשב כבר ראה מעבדה אחרי היום השני שהוא אצלי .

התקלות שהתגלו במעבדה:

קבל טעינה +מטען היו פגומים והמחשב היה נוטע לקפוא

תיקון המעבדה :

החלפת קבל טעינה +מטען

עדכון ביוס

עדכון דריברים.

במהלך השבועה בשבוע שהמחשב חזר עליי (יום שני) או שבוע הבא,היו את הדברים הבאים :

טאצ' פאד הפסיק להגיב באינטרנט אקספלורר וגם לחיצה על מקש האנטר במקלדת לא הורידה אותי שורה .(מדובר בדפדפן הזה בלבד )

הקלדה באינטרנט עם דילי ,(אם הבנתי נכון זה קשור לחיבור איטי )התופעה הזו נעלמה.

כשלא עדכניתי את הווינדוס , היו את הבעיות הבאות:

1.כשמשתמשים בטאצ' פאד ומניחים אצבע על הטאצ פאד כדי להזיז את זמן העכבר , סמן העכבר היה רוטט כזה זז בעיגולים כזה לבד

כשמניחים שתי אצבעות ומנסים לגולל את העמוד אז העמוד היה כולו רוטט.(זז במהירות למטה למעלה).

2.הטאצ פאד לא היה מגדיל ולא מקטין ולא נותן לגלול . לא היה קולט פעולות עם שני אצבעות ושלושה ,אלא

רק פעולה עם אצבע 1 . זאת אומרת סמן העכבר .

3.לחיצה על מקש הFN ועל F5 /F6 עבדו בצורה דפוקה ובקושי הגיבו .

4.תאורת המקלדת לא מוארת, אין תאורה , אין פשוט לא עובד.

אחרי עדכון ווינדוס כול התקלות סודרו מעצמן. אך כעבור זמן באותו שבוע, כל התקלות חזרו (כל ה4).

רק שהפעם לא היה לי עדכוני ווינדוס זמנינים (לא הייתי צריך לעדכן עדכונים)

תקלה נוספת המחשב לא רצה לתת לי לעשות לו הפעלה מחדש. פשוט טוען וטוען בלי סוף.

באיזשהו שלב הצלחתי להפעיל מחדש וכל הבעיות סודרו חוץ מסמן העכבר הרוטט.- הוא נשאר עדיין רוטט

והינה דברים נוספים שהתגלו לאחר מכן:

דיסק קשיח

http://www.fastup.co.il/images/77979299.png זה היה במהלך הדקה 2 הראשונות אחרי שחזור מערכת, והמחשב הגיב לאט מאוד

.למחרת הערתי אותו ממצב שינה ובמהלך ה3 דקות הוא היה על 90 פלוס ירד ל80 והמשיך להיום 9-+ עלה אבל לבסוף זה מתאפס ויורד

לאחוזים בודדים.

היו גם כמה פעמים 100 אחוז.

CPU 99 אחוז בתמונה למטה, וזה קרה כמה פעמים

http://www.fastup.co.il/images/10876135.png ז ,אני גולש באינטרנט אקספלורר ורואה שמה שאני מקליד הולך קצת בדילי (הפעם קבל הDSL מחובר למחשב הנייד) ואז המחשב התחיל לקפאות ....הווינדוס הגיב אבל הדפדפן לא ..כיאלו הפדפן נתקע פשוט לא מגיב בכלל(לא מדובר בזמן ארוך של טעינת הדף).

היום שגלשתי באינטרנט אקספלורר ואז פתחתי את כרום, במנהל המשימות הCPU היה על 80 אחוז ו70 אחוז ונשאר על זה במהלך 2 דקות בערך ..

לאחר מכן זה התחיל לרדת והתאפס ל16 אחוז, אך אם פותחים את מנהל המשימות, בשניה הראשונה יופיעה 30 -26 אחוז CPU וזה יתחיל לצנוח ל16 בערך.

באמצע גלישה כעבור כמה שניות גוגל כרום לא הגיב לי בכלל , וכעבור חצי דקה קפצה הודעה של "הדפים לא מגיבים".

האם זו בעיה ? כשפותחים את מנהל המשימות , אז במנהל המשימות הנתונים שמופיעים באחוזים , הם במספרים מוגזמים במשך שניה , לפני שבוע שבועיים , הנתונים היו מגיעים ל80 אחוז ומעלה ומתאפסים כעבור שניה 2 לאחוזים בודדים

כי שני אנשים שיש להם את המחשב אמרו לי שאין להם את התופעה הזאת של הקפיצות אחוזים.

האם אלו בעיות תוכנה?המחשב לא תקין?

תודה.

עריכה :גלשתי על כרום , אני משאיר אותו כל הזמן פתוח ונכנס למצב שינה. הפעלתי את המחשב גלשתי בכרום והכל טוב ויפה , אחרי שפתחתי את אקספלורר פתאום המחשב מגיב מאוד לאט באקספלורר. והמעבד הגיעה גם ל30 אחוז

,רק רציתי לעדכן משהו ..

נכון לעכשיו אני רואה שאקספלורר מגיב לי בצורה לא טובה ועם תקיעות (כרום מגיב מצויין) אז בדקתי במנהל המשימות את הנתונים שצורך המעבד , וראיתי שהוא על 50 אחוז רק בגלל הדפדפן אקספלורר.

פורסם
  • מחבר

בבקשה כל המומחים פה תענו לי.

אומנם מדובר בקצת הרבה נוסח , אך זה מפרט את כל ההסטוריה עם המחשב , והמחשב אצלי ממש קצת זמן.

שוב פעם תודה

פורסם
  • מחבר

למה אף אחד לא עונה?

פורסם

סדר את מה שכתבת בצורה נוחה, זה עושה לי כאב ראש (יותר מידי רווחים בין השורות, לא בכל מקום צריך לרדת שתי שורות).

פורסם
  • מחבר

תודה שאמרתה לי וסליחה על האי נוחות , זה היה בגלל שכתבתי את זה על פנקס רשימות ואז עשיתי הדבק הכל התפקשש, בפנקס הרשימות קראתי את מה שכתבתי , אבל בנושא שפרסמתי (הנושא שאני מגיב עליו עכשיו) אז לא בדקתי .

באמת היה קשה לקרוא ,שוב פעם סליחה ,

מקווה שעכשיו אקבל מענה ואפילו מימך ..

פורסם

עושה רושם שאתה לא בקיא בנושא, הייתי הולך לחבר/מעבדה שייבדקו לך את המחשב.

פורסם
  • מחבר

אין לי מישהוא קרוב שיכול לעזור לי , ולמה שאני אוציא כסף על בדיקה מעבדה אם המחשב חדש פחות מחודש?

ובכלל למה אמרתה את זה שאני לא בקיא, במידה ואני לא (אני לא) עדיין מה תשובתך , האם בעית תוכנה או חומרה?

פורסם

הפוסט שלך מבולבל כי אתה מבולבל.

תחשוב לוגית.

כדי לדעת אם הבעיה נובעת מתוכנה או מחומרה אתה צריך לבדוק כל אחד מהם בנפרד.

איך עושים את זה? קודם כל מנסים להעלות את המחשב במצב בטוח (כדי לנטרל כל תוכנה שהיא לא מובנית בווינדווס).

האם גם אז אתה ניתקל בכל התקלות המשונות האלה ובדגש על ההתנהגות של הטאצ'פאד ?

במידה וכן או שאתה נתקל בבעיות אחרות או נוספות, אולי הווינדווס עצמו עושה לך את הבעיה (למשל, וירוס),

אז תנסה גם להעלות את המחשב מ-live cd של הפצת לינוקס כלשהי

(אגב - בבדיקות האלה יכול להיות שמקשי FN לא יעבדו, אל תתרגש מזה)

אם עדיין אתה נתקל בבעיות, כנראה שזו תקלת חומרה.

אז תתחיל לבדוק חלקים בצורה שיטתית ויסודית:

מתחים וטמפרטורות עם everest.

בדיקת מאמץ עם occt.

דיסק קשיח עם תוכנת היצרן.

זיכרון עם .memtest

עד שתמצא מה הבעיה.

לוגיקה, יסודיות ושיטתיות יביאו אותך לפיתרון

עריכה - כל מה שנאמר לעיל נכון באופן כללי ואני מקווה שיסייע לך.

קראתי את הפוסט המקורי שלך פעמיים ואי אפשר להבין מה בדיוק הבעיה. בכל זאת:

זה יכול להיות סתם עומס רגעי (מה שגורם להאטה כללית); בעיה ספציפית עם הדפדפן אינטרנט אקספלורר (ובפרט בעיה עם תוסף כלשהו כמו פלאש); חוסר הבנה של מגבלות החומרה והשימוש הנכון בה (חוסר הדיוק או התגובתיות של הטאצ'פד והאור של המקלדת), דרייברים, דיסק קשיח וכהנה וכהנה סיבות ואפשרויות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים