עבור לתוכן

חוות דעת על המפרט הראשון שבניתי

Featured Replies

פורסם

בניתי היום את המפרט הראשון שלי, תרשמו לי אם הכל תואם להכל וזה יעבוד כמו שצריך

מארז Fractal Design דגם Define R4 USB 3.0 כולל 2 מאווררים 14 ס"מ בצבע לבן

ספק כח Corsair דגם CP-9020060-EU הספק 600W Modular כולל Active PFC

לוח אם Asus דגם Z87-A צ'יפסט Z87 תושבת 1150

מעבד Intel Core i7-4770 Haswell 3.4GHz Box כולל מאוורר

מאוורר למעבד Noctua דגם NH-U9DX i4 תאימות למעבדי Intel

דיסק קשיח Western Digital Caviar Red WD20EFRX 2TB SATA3 / SATA2

דיסק Kingston SSD דגם V300 SV300S37A/120G נפח 120GB ממשק SATA3 / SATA2

זכרון G.Skill 16GB DDR3 1333MHz דגם F3-10666CL9D-16GBXL

צורב LG דגם GH24NSB0B ממשק SATA

כרטיס מסך Zotac דגם Nvidia GeForce GTX760 2GB GDDR5 ZT-70401-10P

פורסם

המפרט לא מאוזן:

1. מעבד שאינו מותאם לאוברלוק(ללא האות K המעידה על מכפלה פתוחה) בעוד שהלוח כן מותאם מצויין באות Z (ערכת שבבים Z87).

2. ספק כח חזק מדי ומבוזבז, יכול להחזיק שני כרטיסים כאלו וישאר עוד מרווח בטחון.

3. דיסק קשיח Caviar Red מעיד על אקסטרה אמינות כביכול, עדיף ללכת על blue או על קשיחים של סיגייט שמציגים ביצועים טובים יותר.

4. כונן SSD מדגם פחות מומלץ.

5. למה כל כך הרבה זיכרון RAM, לאילו שימושים?

6. למה לקחת מעבד BOX שמגיע עם קירור, כאשר אתה לוקח קירור מעבד בנפרד?

בקיצור תענה על השאלון שמופיע בחוקי הפורום ונרכיב לך מחשב בהתאם לדרישות ולתקציב:

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? quote_icon2.png

פורסם

בנוסף גם הזכרון שבחרת הוא רק 1333MHz

כשהלוח אם תואם גם 1600MHz (יותר מהיר)

פורסם

^זה לא האישיו וזו לא טעות, הבדל הביצועים אפסי ואינו מורגש, אחרת מה הבעיה להמהיר את הזכרונות ל-1600?

אפילו בין 1333MHz ל2400MHz יש הבדל של בערך רק 3 FPS במשחקים, לא הבדל ששוה לשלם עליו עוד כמה מאות.

פורסם

חברת ASUS מאפשרת OC גם בלוחות אם מסדרה H87 ו-B85:

http://www.asus.com/News/jLaOehAeS7oh3NYi

אבל ברור שצריך מעבד (K) שתומך בזה. אם אין כוונה לעשות OC, אפשר אולי להסתפק בלוח H81 ולחסוך קצת.

פורסם

זה לגימינג?

פורסם
חברת ASUS מאפשרת OC גם בלוחות אם מסדרה H87 ו-B85:

http://www.asus.com/News/jLaOehAeS7oh3NYi

אבל ברור שצריך מעבד (K) שתומך בזה. אם אין כוונה לעשות OC, אפשר אולי להסתפק בלוח H81 ולחסוך קצת.

שים לב לתאריך שמופיע בלינק, אם יש ברשותך את אותה גרסת ביוס תוכל לבצע אוברקלוק, אם אין ברשותך אז תשכח מזה כי נחש מה?

אינטל פשוט הוציאה הוראה גורפת לבטל את עדכון הביוס התומך באוברקלוק עם לוחות H87/B85.

מעבר לכך סתם לידע כללי, הלוחות האלו לא מתאימים לביצוע אוברקלוק, כיוון שמערכת אספקת המתח וייצוב המתח בהם לא בנוי לזה.

פורסם
  • מחבר

זה בעיקר לשימוש של עריכת מוסיקה, זה מחשב לאולפן.

יישמתי את מה שהבן אדם הראשון רשם פה ושיניתי את הסוג של ההארד דיסק ואת הלוח אם

תודה רבה אנשים עזרתם מאוד :)

פורסם

אז מה בסוף סגרת?

פורסם
שים לב לתאריך שמופיע בלינק, אם יש ברשותך את אותה גרסת ביוס תוכל לבצע אוברקלוק, אם אין ברשותך אז תשכח מזה כי נחש מה?

אינטל פשוט הוציאה הוראה גורפת לבטל את עדכון הביוס התומך באוברקלוק עם לוחות H87/B85.

מעבר לכך סתם לידע כללי, הלוחות האלו לא מתאימים לביצוע אוברקלוק, כיוון שמערכת אספקת המתח וייצוב המתח בהם לא בנוי לזה.

תודה על העדכון. ראיתי ביוטיוב OC בלוח/ות האלה אבל לא הייתי מודע לעדכון של אינטל. בכל מקרה, לא הייתי עושה OC להסוול בלי להחליף את הגריז הטרמי/דבק בין הלוח המגן למעבד עצמו. אם זה לא מספיק שהמוליכות הטרמית בין המעבד ללוחית גרועה, הם עוד הכניסו מייצבי מתח לתוך המעבד כך שהכשילו את כל מי רוצה OC. ב-4570 שלי, בעומס מלא, אני מגיע בליבה החמה ביותר לכמעט 60 מעלות מעל טמפ' החדר ובקיץ זה כבר מעל 80...

לגבי אספקת המתח והייצוב, ל-OC קל (עד 0.5GHZ+), אני מאמין שאסוס לא היו מאפשרים זאת אם לא היו בטוחים בייצוב מתח שלהם.

פורסם

לאוברקלוק קל זה בסדר, אבל עם הרעב בא גם התאבון (-:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים