עבור לתוכן

מעבר לאינטרנט 100 מגה של הוט

Featured Replies

פורסם

היי,

היום שידרגתי את האינטרנט בבית למהירות 100 מגה.

התשתית היא של הוט ששידרגו אותי למהירות של 100 מגה והספק הוא 012 שגם דרכם העלתי את המהירות ל100 מגה.

נאמר לי שאני צריך להחליף את המודם הקיים שיש לי היום שיתמוך ב100 מגה.

התקשרתי להוט וביררתי איתם ונאמר לי שאני צריך את הHotBox שיחליף את 2 המודמים שיש לי בבית (אחד לטלפון ואחד לאינטרנט).

עם שירות ההתקנה זה עולה 249 ש"ח וללא הם מביאים לי את המודם בחינם ראש בראש עם המודמים הקימיים שיש לי וההתקנה היא עצמאית.

אחרי החפירה יש לי כמה שאלות:

1. האם ההתקנה העצמאית היא מסובכת ואולי עדיף בכלל לשלם להוט שיעשו לי את זה? (יש לי ידע טכני רחב).

2. האם הברירה היחידה שלי היא Hotbox? כי שמעתי שהוא לא משהו או שאני יכול גם לקנות ראוטר בעצמי שיתן לי ביצועים טובים יותר?

3. אם אני רוצה לשרשר ראוטר נוסף למודם של HOT הוא יתן לי ביצועי 100 מגה או שצריך איזה ראוטר מיוחד?

תודה לכל העוזרים !

פורסם

היי Yotam.B,ההתקנה אינה מסובכת. כל מה שצריך לעשות הוא להבריג את כבל האנטנה, כבל RF, למודם.לחבר אותו לחשמל ואז את כבל הרשת בין המודם למחשב.תוכל להיעזר במדריך הבא, לקבלת הסבר על ההתקנה של המודם והגדרתו:http://www.hot.net.il/uploadfiles/10_2011/23756_hot_hotbox_booklet_singles.pdfבמידה וברצונך לחבר ראוטר נוסף למודם ולהשתמש בו כנקודת גישה(AP), הדבר אפשרי, אך יש לבצע כמה שינויים בהגדרות המודם.תוכל להתייעץ בנושא זה מול מוקד התמיכה הטכנית של הוט.ליאור

פורסם
  • מחבר
היי Yotam.B,ההתקנה אינה מסובכת. כל מה שצריך לעשות הוא להבריג את כבל האנטנה, כבל RF, למודם.לחבר אותו לחשמל ואז את כבל הרשת בין המודם למחשב.תוכל להיעזר במדריך הבא, לקבלת הסבר על ההתקנה של המודם והגדרתו:http://www.hot.net.il/uploadfiles/10_2011/23756_hot_hotbox_booklet_singles.pdfבמידה וברצונך לחבר ראוטר נוסף למודם ולהשתמש בו כנקודת גישה(AP), הדבר אפשרי, אך יש לבצע כמה שינויים בהגדרות המודם.תוכל להתייעץ בנושא זה מול מוקד התמיכה הטכנית של הוט.ליאור

תודה רבה על התשובה ליאור !

אכן התכוונתי לנקודת AP. יש לי ראוטר סטנדרטי של Edimax 300mbps. האם כאשר הוא ישמש כנקודת AP תהיה ירידה משמעותית בביצועים? או שצריך איזה מודם מיוחד שישמור על המהירות המקורית?

*את הראוטר AP אני מתכוון לחבר דרך כבל.

פורסם

לא תהייה ירידת ביצועים.

פורסם

הכי טוב לוותר על ההוטבוקס כנתב ולהשתמש בו כמודם בלבד שאליו מחובר נתב טוב וכמובן לדרוש חיבור ללא חייגן.

פורסם

אין דבר כזה בהוט התקנה עצמית, במידה והמודם של הטלפון והאינטרנט נמצאים אחד ליד השני זו התקנה פשוטה.

במידה ולא היא יכולה להיות קצת יותר מורכבת.

כדי לשרשר נתב נוסף שייתן ביצועים טובים במהירות של 100MB צריך לדאוג לחבר אותם באמצעות כבל רשת.

פורסם
  • מחבר

כן, זה מה שאעשה כנראה. תודה רבה על התשובות של כולכם :) אעדכן !

פורסם
  • מחבר

אוקיי. התנקנתי את המודם לבדי.. זה היה ממש ממש פשוט ! קיבלתי אינטרנט 100 מגה :)

עכשיו אני רואה איזשהו משהו מוזר. יש לי גם לפטופ של אסוס (עם וינדוס כמובן) ומחשב מקבוק.

עם שניהם עשיתי בדיקת מהירות (לא במקביל) ובPC אני מקבל 50 מגה מקסימום. ועם המקבוק אני מקבל 70-75 מגה מקסימום !

מה הקטע?

אגב, המחשבים נמצאים באותו המרחק מהמודם\ראוטר אם זה משנה.

פורסם

הבדיקה האלחוטית לא רלוונטית וגם ידוע שהאלחוט של ההוטבוקס חלש ולא מספק ביצועים טובים כשמתרחקים ממנו.

בדוק שכרטיס הרשת מקושר באמת ב 300mb .

במקבוק יש כרטיסי רשת חזקים מאד של Atheros וכנראה יחד עם שילוב של מערך אנטנות טוב, הקליטה האלחוטית טובה מאד.

בכל מקרה בדיקת מהירות אמיתית היא רק בחיבור למחשב עם כרטיס רשת במהירות של 1Gbps .

פורסם
  • מחבר
הבדיקה האלחוטית לא רלוונטית וגם ידוע שהאלחוט של ההוטבוקס חלש ולא מספק ביצועים טובים כשמתרחקים ממנו.

בדוק שכרטיס הרשת מקושר באמת ב 300mb .

במקבוק יש כרטיסי רשת חזקים מאד של Atheros וכנראה יחד עם שילוב של מערך אנטנות טוב, הקליטה האלחוטית טובה מאד.

בכל מקרה בדיקת מהירות אמיתית היא רק בחיבור למחשב עם כרטיס רשת במהירות של 1Gbps .

כמו שחשבתי. אחלה, אני אנסה

תודה רבה :)

פורסם

כנראה שב PC הכרטיס רשת האלחוטי שלך הוא מתקן G שתומך עד 54MBPS.

פורסם

לא רשום מי היצרן של הכרטיס רשת באסוס. כמו שאמרו למעלה, לאטרוס יש כרטיסי רשת טובים ואני יוסיף גם את ברודקום.

אתה יכול לשחק עם הערוצים של האלחוטי ולראות אם יש שיפור. יכול להיות גם שבאמת הכ.רשת עצמו לא קולט טוב במרחק הזה.

אם אתה מחפש מהירות, אלחוטי זה בכל מקרה לא הדרך. אם סתם בדקת בשביל לראות, 50 זה הרבה הרבה מעבר למה שתצטרך לדברים הבסיסיים.

פורסם

כדאי לנסות להגדיר את ההוטבוקס לערוץ אוטומטי (אני לא זוכר אם יש לו את האופציה הזאת) ואז הוא אמור לעשות סוג של site survey ולקבוע באיזה ערוץ יש הכי פחות הפרעות סביבתיות ולשדר עליו. כרטיסי הרשת במחשבים יעקבו אוטומטית אחרי השידור האלחוטי ויתחברו לערוץ המתאים.

קליטה אלחוטית תלויה בהמון משתנים, אפילו טלפון אלחוטי, מיקרוגל או משדרים אחרים בסביבה הקרובה יכולים להפריע ולצמצם משמעותית את הטווח.. גם קירות בטון הם צרה בשביל השידור האלחוטי בתדרים הגבוהים שמקובלים ב WIFI .

פורסם
  • מחבר

אכן האופצייה הזאת קיימת והיא פועלת על אוטומט.

52be71d939cf0.png

בכל אופן, אני מתכוון לשרשר ראוטר נוסף כAP.

הבית שלי הוא בעל 4 קומות. כרגע ההוטבוקס מצליח לשדר לרב חלקי הבית אבל מה שלא בקומה שלו אז זה בעוצמה מאוד חלשה !

האם יש לכם המלצה לראוטר חזק שיספיק לצרכים שלי עם הנתונים שהוזכרו? (אני מתכוון לחבר אותו בעזרת כבל, אל חשש).

כשאני אומר הנתונים שהוזכרו אני מתכוון להתחשבות בסך הקומות בבית שיתן ביצועים מקסימלים בלי יותר מידי השקעה כספית.

נערך על-ידי Yotam.B

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים