עבור לתוכן

שנאים

Featured Replies

פורסם

קניתי מכשיר מארה"ב עם החיבור שלהם ורציתי לדעת איזה שנאי/מתאם או שניהם ביחד אני צריכה.

נתונים: 120v 60hz 50 watts

פורסם

איזה מכשיר זה ?

פורסם

האם למכשיר שלך יש שנאי AC-DC אמריקאי חיצוני, או שהשנאי פנימי?

אם זה שנאי AC-DC חיצוני, את יכולה לנתק אותו ולהחליפו בשנאי AC-DC תואם ישראלי.

אם לא, את צריכה שנאי AC-AC יותר יקר כמו ש Ivan המליץ לך (שימי לב, על השנאים האלה בד"כ ההספק יהיה מצויין בוולט-אמפר במקום וואט [50VA במקום 50W] אבל זה אותו דבר, W=V*A)

פורסם

זה ממש לא אותו דבר. מכשיר של 50W יכול להיות גם 100VA ויותר

פורסם
זה ממש לא אותו דבר. מכשיר של 50W יכול להיות גם 100VA ויותר

נכון, במערכות AC זה לא אותו דבר...

אתה צודק שחשוב לציין שבשנאי AC-AC יותר נכון ובטוח לבחור בשנאי בעל הספק יותר גבוהה מהספק מכשיר החשמל שבו מתכוונים להשתמש.

בחישוב פשוט הספק המכשיר צריך להיות כ-70% מהספק השנאי, במקרה שלנו עם מכשיר 50W צריכים שנאי של 72VA לפחות (שטיפוסית ייתן כ-50W)

זה מספיק מדוייק לדעתך?

פורסם

מקדם ההספק תלוי בסוג המכשיר. במיוחד דברים "מגנטיים" קטנים יכולים להיות אם מקדם הספק נמוך ברמות לא צפויות אפילו - קח למשל מנורת פלורסצנט פשוטה של 18W - יש לה מקדם הספק באיזור ה 0.3....

ה 70% יכול להיות הערכה לסוג מסויים של מכשירים (נניח מנועים - אבל עדיין תלוי - באיזה מאמץ ? יש מנועים שמתאמצים כמו מדחס ויש מנועים שעובדים במומנט נמוך כמו מאוורר shaded pole, ויש להם מקדם הספק שונה). אבל לא הייתי מנסה לקחת את זה בתור נתון שמכסה את כל סוגי המכשירים

וכמובן יכול להיות שהמכשיר הוא איזה גוף חימום ואז כן מתקיים W = VA....

עד כאן מקדם ההספק עצמו - לא מקדמי ביטחון של השנאי

עכשו השנאי : יצרני שנאי ה 110-240 בדרך כלל כותבים עליהם הספק גבולי לגמרי - שנאי שכותבים עליו 50VA (בגודל שבו ראיתי כאלה) לא הייתי מעמיס אם יותר מ 30VA אם אני רוצה שהוא יחזיק מעמד ולא יתחמם יותר מידי. בשנאים האלה 60-70% הם מקדם ביטחון טוב אבל הוא לא מחליף את החישוב של מקדם ההספק, הוא מוכפל בו

נערך על-ידי 11010010110

פורסם

תודה על התשובה המפורטת!

פורסם

להבא נא השתמש בכותרת קצת יותר מפורטת

בהצלחה

גבריאל

מועבר לפורום אלקטרוניקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים