עבור לתוכן

קדימות בין דיסקים קשיחים בהפעלה מחדש

Featured Replies

פורסם

אז ככה, לאחרונה בניתי מחשב חדש ואני מנסה להעביר את תכולת הHD הישן (סרטים וכו') לחדש (כמובן שעל החדש מותקנת כבר מערכת הפעלה). בביוס מוגדר הboot כך : uefi: ושם הHD שמורכב במחשב

לאחריו יציאת הsata עליה מותקן אותו HD

אח"כ כונן הדיסקים

וכשאני מחבר את הHD הישן יציאת הsata עליה הוא מותקן היא הרביעית בתור

למרות זאת , כשהמחשב מופעל הוא בוחר תמיד את הכונן הישן ומנסה להפעיל את מערכת ההפעלה שמותקנת עליו, כמובן שהוא לא מצליח, מפעיל את עצמו מחדש וחוזר חלילה.

אציין ששני הHD זהים לחלוטין (אותו דגם שלseagate) וכך גם שמם ברשימת הboot.

אשמח לעזרה תודה מראש

פורסם

תנסה F12 שהמחשב עולה

זה יתן לך לבחור מהיכן לעשות BOOT

פורסם
  • מחבר

ניסיתי ידידי. רשמתי למעלה שעל אף שהסדר המוגדר בביוס נכון הוא מנסה להפעיל את הקשיח הישן

פורסם

בביוס יש בד"כ תפריט עליית דיסקים בבוט, תבחר את הרצוי, ובשאר תבחר שלא יעלה, ולא שיהיה סדר מי יעלה קודם.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להוריד לגמרי את הקשיח הישן מהבוט והשארתי רק את החדש. עכשיו הוא כבר לא מנסה להפעיל מהישן אבל גם לא מאפשר מהחדש. מתקבלת הודעה שאומרת לבחור boot device למרות שהחדש מופיע כאפשרות ראשונה.

שאלה נוספת מה זה uefi

פורסם

אז יש לך בעייה במערכת הפעלה החדשה, תוציא את הדיסק הישן ותבדוק אם זה עובד.

uefi

זה ביוס יותר מתקדם.

פורסם

הבעיה היא שהתקנת מערכת הפעלה במחשב בו כבר יש windows. תסיר את הישן ותפעיל התקנת תיקון של ה-windows.

תגיע ל-command prompt ותבצע fixmbr.

פורסם
  • מחבר

לא, הדיסק הקשיח חדש לגמרי והתקנתי עליו מערכת הפעלה חדשה. העניין הוא, שכשרק הוא מחובר הוא עובד מצוין, ברגע שאני מחבר את הקשיח הישן על אף שהחדש קודם לו בboot הוא לא מבצע הפעלה אלא מנסה להפעיל את הווינדוס שמותקן על הישן.

זו לא הפעם הראשונה שאני מנסה לחבר כמה קשיחים למחשב, מעולם לא נתקלתי בכזאת בעיה

פורסם

רק הגדרות בביוס.

אם אתה לא מצליח לסדר סדר עליית דיסקים נכון קיימת אפשרות לעבור ל legacy bios ומשם אתה כבר מכיר.

פורסם
  • מחבר

אחזור על סדר הקשיחים

uefi: ושם הקשיח שאמור לעלות ראשון

לאחר מכן שוב אותו קשיח רק ללא uefi

הקשיח הישן

כשזה הסדר הוא מנסה כל הזמן להעלות את מערכת ההפעלה המותקנת בישן

כשאני מסיר לגמרי את האופציה ה-3 כלומר את הקשיח הישן המחשב כלל לא מנסה להפעיל מהקשיח החדש אלא מציע להיכנס לאפשרויות boot בביוס

כשאני מנתק מלוח האם את הקשיח הישן הכל עובד מצוין

אציין שוב שהקשיחים זהים בדגם וגם בשם המופיע בביוס

פורסם

יש לך בעיה למחוק את מערכת ההפעלה הישנה?

פורסם

לא מבין.

אם יש יותר מחלונות אחד יעלה מסך בחירה ביניהם באתחול.

כנראה שה BCD מצביע לחלונות שעל הכובן הישן.

יש לתקן ולעדכן את ה BCD שיש 2 מערכות מותקנות.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שכששני הHD מחוברים אין שום אפשרות לגשת לחדש. אם הוא יהיה הראשון בboot והישן שני המחשב מנסה להפעיל מהישן ואם הוא יהיה ראשון בboot והאפשרות השניה תהיה על disabled המחשב כלל לא יגש לקשיח אלא ימליץ לי ללכת לאפשרויות בוט בביוס ולבחור התקנים.

פורסם

ביוס לא קובע מאיזה כונן חלונות תעלה !!

זה ה BCD שקובע.

הביוס קובע מאיזה כונן יקרא ה BCD .

נסה לבצע תיקון אתחול מהתקליטור של חלונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים