פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים שלום,מאז אתמול התחילו בעיות עם המחשב (אולי בגלל בעיות מתח שנבעו מהסופה, למרות שלא היו פה הפסקות חשמל). בהתחלה זה התבטא ב2-3 תקיעות מלוות במסכים כחולים ואחרי ריסט הכל חזר לעבוד, אבל מאוחר יותר המחשב הפסיק לזהות את כונן הSSD עליו מותקנת המערכת (הכוננים האחרים נמצאו כרגיל). אחרי כמה ריסטים, מידי פעם הכונן פתאום "מתגלה" והווינדוס עובד לכשעה עד המסך הכחול הבא. צירפתי צילום מסך (מצטערת על ההבזק אבל לא נראה לי שזה מסתיר משהו רלוונטי).שאלתי, האם זאת בהכרח בעייה של הSSD, שנמצא עדיין באחריות (למרות שלא ברור אם יכבדו אותה), או שיתכן שנגרמה בעייה ללוח אם/ ספק / רכיבים אחרים שגורמת לכך?
פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים https://www.google.co.il/search?q=kernel_data_inpage_error+SSD&oq=kernel_data_inpage_error+SSD&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60j69i61.341j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8לא ממש קראתי תוצאות אבל ראיתי שדיברו לעדכן BIOS ועדכון של WINDOWS UPDATE שצריך
פורסם 2013 בדצמבר 1411 שנים מחבר תודה אבל לא נראה לי שזה קשור, הSSD בן שנתיים והבעיות התחילו רק אתמול בזמן הסופה (ולא מההתחלה, כמו בתוצאות). כנראה שאכן היו בעיות חשמל כי באותו זמן גם האורות בדירה קצת הבהבו. ובינתיים המחשב כבר בכלל לא מוצא את הSSD... יש מה לעשות? יש סיכוי שהבעייה נגרמת ממקור אחר?
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים איזה מערכת הפעלה?אגב אם המערכת הפעלה מותקנת על ה-SSD הוא לא מת (כי אם הוא היה מת לא היית קוראת את ההודעה הזו)
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים תריץ סריקה ותקון שגיאות על ה SSD עם הפקודהchkdak /rניתן להגיע ל CMD מבוט של חלונות מה CD ואז להריץ.
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים קודם כל כדאי שתוסיפי מפרט מחשב לפרופיל המשתמש, כדי שכשתפתחי דיון על תקלה כלשהיא אנשים יוכלו לבדוק דברים שאת לא מודעת לקיומם(כמו למשל בעיה ידועה עם כונן SSD שעלול בשלב מסוים להפסיק להיות מזוהה או להיעלם ולחזור).באופן אישי אני לפעמים נמנע לגמרי מלעזור כשאין מפרט מחשב.כי האנרגיה שמובילה אותי לפעמים לחיפוש בעיה בגוגל על בסיס חומרה, או להסקת מסקנות מתוך נסיון על פי העובדות הקיימות(שאינן קיימות למרבה הצער), נעצרת ומעדיפה להתפוגג כשמערימים קשיים בדרכה.דבר שאמור לקחת רגע או כמה רגעים, הופך להיות ניהול משימה בשלבים, והספונטניות נאבדת.לפעמים גם כשאני טורח ומבקש פרטים על החומרה, פותח הדיון לא טורח לענות עד שלא נשאל כמה פעמים.או בגלל שהוא לא שם לב לשאלה, או בגלל שהוא לא מוצא בה הגיון, שהרי אם היה חושב שהמידע נחוץ היה נותן אותו מראש בהודעה הראשית(אם לא בפרופיל המשתמש).וכך גם כשרוצים לעזור, וטורחים שוב ושוב, יש אנשים שלא עוזרים לאחרים לעזור להם, והם מקבלים כתף קרה מהרבה אנשים מנוסים שפשוט נסים(או נמנעים מלהיכנס) מהדיון באותה הספונטניות בה הם מעוניינים לזרום. נערך 2013 בדצמבר 1511 שנים על-ידי Art Tatum
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים ^^^אני נוטה להסכים אותך - הגם שהדבר רשום בחוקי הפורוםhttp://hwzone.co.il/community/threads/489130-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90!מה שכן אנחנו מנסים לסייע ככל האפשר ולפעמים כדאי קצת "להחליק" ולנסות בכ"ז לסייעפותחת הדיון - נא הדביקי מפרט - כל טובגבריאל
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים מחבר היי, תודה שהפנתם את תשומת ליבי, המפרט:Intel core i5 2500 / 1155 TrayScythe Cooler Katana 3Gigabyte PA-P67X-UD3-B3DDR 3 4GB/1333 Kingston X 2Sparkle GTX460 2048 GDDR5 PCI-ECrucial SSD M4 64GBSamsung HDD 500 GBWestern Digital HDD 1TBSamsung DVD-RWSeasonic PSU 620W active PFC 80Cooler for case raidmax 120mmThermaltake V3 Windows BlackWindows 7 Pro על הווינדוס 7 לא הותקנו service packs כי ניסיתי מיליון פעמים, הן בupdate והן אחרי שהורדתי ISO מהאתר של מיקרוסופט אבל כל עדכון SP תמיד נגמר בFailure.עכשיו הווינדוס שוב עלה וצירפתי את התוצאות של הchkdsk(ניסיתי גם את הchkdsk /r שבוצע בדוס אבל לא נראה שזה עזר...) נערך 2013 בדצמבר 1511 שנים על-ידי jupiterian
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים מחבר רציתי גם לציין שהמסך הכחול לא תמיד מכיל את אותה הודעה. צירפתי צילום מסך קצת שונה שקיבלתי עכשיו.השאלה בסופו של דבר, האם מדובר בכשל של ה-SSD, שאומר שאפשר לנסות לבקש מהחנות לתקן או להחליף אותו, מאחר שהוא עדיין באחריות?
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים אם הSSD לא היה נעלם לך, הייתי מניח שמשהו נדפק במערכת הקבצים, אולי כמה קבצים מסויימים נדפקו שגורמים למסכים כחולים.בגלל שהוא נעלם ומופיע אני נאלץ לחשוב גם על האפשרות שאולי יש בעיה חשמלית או חומרתית.דבר ראשון הייתי בודק איך הוא מחובר בתוך המארז, ומוודא שהוא מקבל חשמל ללא פיצול, ומחליף לו גם כבל DATA(ורצוי לשים לב שהכבל יתחבר לערוץ 0 בלוח בשביל הסדר הטוב).
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים אני מניח שבהודעה הראשונה הכוונה ב"המחשב הפסיק לזהות את כונן הSSD" היא שהכונן לא זוהה בביוס.סביר מאד להניח שהבעיה שגורמת לכונן פעם להיות מזוהה ופעם לא היא זו שגורמת למסכים הכחולים (הכונן כנראה מתנתק באמצע העבודה). נכון, החשוד העיקרי הוא הכונן הקשיח (ה SSD במקרה הזה), אבל אם נתעלם מכך שמדובר בכונן SSD (דבר שמגדיל את "פוטנציאל הבעיות"), הרי שייתכן ומדובר בבעיית חומרה אחרת, ובפרט - זיכרון, ספק כח, לוח או/ו מעבד. בקשר לזיכרון - מומלץ להריץ memtest86 במשך כמה סיבובים בכדי לוודא שאין בעיות.בקשר למעבד - מומלץ להריץ בדיקת מאמץ, כמו תוכנת OCCT, שיכולה לאמץ גם את הספק.בקשר ללוח - ייתכן שהבעיה נובעת מחיבור ה SATA - אפשר לנסות כבל מידע אחר, כמו ש Art Tatum הציע, ואני גם הייתי מנסה לחבר את הכונן לבקר SATA אחר - אולי הבעיה היא בחיבור הספציפי בלוח, ולו רק בכדי לראות אם יש השפעה על זיהוי הכונן בביוס.כמובן שאם ניתן לבדוק את הכונן במחשב אחר הדבר יהיה מומלץ. אם בעיית הזיהוי חוזרת על עצמה גם במחשב אחר, הבעיה היא ככל הנראה בכונן ויש לממש אחריות.
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים מחבר Art Tatum: קודם כל תודה על העצות... כבל החשמל שהיה מחובר לSSD היה מחובר גם לכונן HDD הרגיל שמעליו. הפרדתי את הכבלים, כך שהSSD יקבל חשמל מכבל בלעדי שלו... כבל DATA מחובר לערוץ 0 לדעתי, החלפתי בינו לבין לאחד הכבלים האחרים כדי לבדוק אם הכבל תקול. במשך כחצי שעה המחשב עבד וכבר כמעט שמחתי, אבל עכשיו שוב, מסך כחול (מצורף) אני מצרפת גם תמונה של הפנים, קצת קשה לראות אבל כבל הDATA שהולך מהSSD (שמעוגן לתחתית המארז) מתחבר לחיבור הלבן שכתוב עליו SATA3_0, בכניסה היותר פנימית שלו. האם אפשר לראות משהו חשוד בתמונה? smalul: עניתי לפני שראיתי את ההודעה שלך. אני אנסה את הmemtest וOCCT , אבל לצערי אין לי כאן מחשב אחר עם חיבורי SATA כדי לבדוק בו את הSSD. נערך 2013 בדצמבר 1511 שנים על-ידי jupiterian
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים אני תמיד לוקח בחשבון שיש יותר מבעיה אחת.הרבה פעמים בעיה אחת יכולה לגרום לבעיה אחרת.מה אם יש בעיה בכונן שהוא מדי פעם נעלם, ובגלל זה נפגעו קבצים.מה אם המערכת לפעמים קורסת בגלל הסיבה הראשונה, ועכשיו גם בגלל הבעיה השניה.אני מציע לנתק את הכונן, ולהתקין וינדוס על ההרדיסק.בכך נבודד גם את הSSD שאולי לא תקין, וגם את האפשרות שמערכת הקבצים נפגעה.אומנם מדובר בקצת עבודה, אבל אי אפשר להמשיך ככה עם מערכת קורסת, ואני מניח שאת רוצה קצת וודאות בדרך לפיתרון.אחר כך לפני שאת מחברת את הSSD חזרה, נדבר על הצעדים הבאים.אם למישהו יש רעיון שיחסוך את כל העבודה, בבקשה.
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים מחבר Art Tatum:לצערי שני הHDDים האחרים מלאים בקבצים חיוניים, בזה של ה1TB יש כ70GB פנויים וב-500GB רק 39GB פנויים.האם אפשרי להתקין ווינדוס על אחד מהם בלי לפרמט? או לחילופין להתקין ווינדוס על כונן USB נייד בלי לפרמט אותו? (עליו יש כ-200GB פנויים).כולם NTFS
פורסם 2013 בדצמבר 1511 שנים כן, לא צריך לפרמט כדי להתקין וינדוס.אם יש לך כונן נייד הייתי מתקין וינדוס דווקא עליו(אחרי ניתוק הSSD כמובן), כי בהמשך יהיה יותר קל לעשות את המעבר חזרה לSSD ולנטרל את הוינדוס שעל הכונן הנייד.כי כשוינדוס עולה ווינדוס אחר מותקן על כונן אחר שמחובר, הוינדוס הפעיל מנטרל את פונקציית עליית המערכת בכונן וינדוס הלא פעיל. נערך 2013 בדצמבר 1511 שנים על-ידי Art Tatum
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.