עבור לתוכן

זה נכון ש- EVO 250GB מהיר יותר מ-EVO 128GB?

Featured Replies

פורסם

יש הרבה שאומרים שכן, אבל זה נשמע לי מאוד מוזר כי ל-SSD יש פחות מה לקרוא ממנו ב-120GB..

מה דעתכם?

פורסם

לSSD בנפח גדול יותר יש יותר צ'יפים של זיכרון, ולכן יש יותר קריאות וכתיבות מקבילות.

כנראה שבגלל טבעם של הצ'יפים בהם הקריאה יותר מהירה מהכתיבה, בדרך כלל יש מספיק צ'יפים כדי למקסם את ביצועי הקריאה הרציפה, בעוד שביצועי הכתיבה מצטמצמים בהתאם לנפח.

גם ביצועי הIOPS בכתיבה מושפעים מכך ולא רק ביצועי הכתיבה הרציפה.

לכן תמיד כונן בנפח גדול יותר מאותה הסדרה יהיה מהיר יותר באופן כללי, ובמיוחד בכתיבה שם ההבדלים בין נפח לנפח יותר משמעותיים.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת, כנראה שאני לא מעודכן כבר.. ><

אז עדיף 250GB? יש לי במפרט קשיח של 2TB..

ואיזה עדיף, EVO 128GB או PLEXTOR M5S 120GB?

פורסם

מה זה עדיף?

יש הרבה משתנים שקובעים.

מה התקציב שלך?

מה אתה מתכנן להתקין על ה-SSD?

ברור שעדיף SSD גדול יותר באופן כללי, אבל אם לא תנצל את הנפח אז חבל להוציא כמעט פי 2 כסף.

פורסם
  • מחבר

יש תקציב גם ל-250GB..

כרגע אני שואל מה עדיף.. PLEXTOR או ה-EVO 120GB?

להתקין עליו את מערכת ההפעלה וכמה משחקים עיקריים.

פורסם

ביצועית ה-EVO עדיף.

אני עם 120GB ואני מצליח לשים עליו מערכת הפעלה (8.1) ומשחק אחד (BF4) ויש לי כ-40GB פנויים, שזה טוב מאוד, בינתיים עד שחבילות ההרחבה תצאנה.

אני רוצה לשדרג ל-240-256GB, ככה אוכל לשים גם את BF3 על ה-SSD ולא לחכות שנה וחצי למפה להיטען.

פורסם

אין שם את הפלקסטור M5S, וה-EVO עוקף כל כונן של פלקסטור שבטבלה בכל מקרה (כולל ה-M5P)

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה.

וככל שהנפח גדול יותר ב-EVO, ככה הוא מהיר יותר?

פורסם

כן.

למרות שלדעתי בנפחים הגדולים זה נהיה פחות ופחות משמעותי כי הבקר \ הפלאש \ הלוח יגבילו באיזשהו שלב.

אבל כן, ה-500GB יהיה מהיר יותר, ה-750GB יהיה מהיר יותר ממנו וה-1TB יהיה הכי מהיר בסדרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים