עבור לתוכן

איך OpenSuse?

Featured Replies

פורסם

מפרט בפרופיל, ואל תשאלו למה שידרגתי לפני הרבה זמן את הביוס לUEFI. (בלי הSecure Boot בולשיט).

בכל מקרה ווינדוס 7 קיבל את הווסת החודשי שלו ואני צריך לפרמט.

אובונטו עשה לי בעיות קשות בניסיון ההתקנה הקודם שלי אז הפעם אני הולך לנסות הפצה אחרת.

נקודות המוצא שלי היו:

1. סביבת עבודה של KDE

2. להשתמש בכמה שיותר קוד פתוח במיוחד בדרייברים ולהשתמש בקוד סגור רק אם אני חייב.

בקיצור למולטימדיה, אינטרנט ואולי איזה דוטא 2 בסטים מדי פעם....

איך OpenSUSE? או שיש הפצה קלילה שאתם ממליצים במקום? (קלילה מבחינת שימוש והתקנה, הייתי מנסה ארץ' או משהו מעמיק יותר אבל אני מתחיל שני קורסים בקרוב ואין לי זמן להתעסק עם מדריכים כרגע אולי בעתיד).

פורסם

סוזה היא הפצה דיי מוכוונת KDE אבל פחות קפדנית על קוד פתוח מנגזרות דביאן.

יש סיכוי טוב שהיא תעבוד לך עם הUEFI

פורסם
  • מחבר

הורדתי לייב של KDE מאתר ההפצה אני עוד מעט אנסה אותו לפני התקנה כמובן ואני אכתוב תוצאות של הבדיקה בדיון בהמשך הערב.

פורסם

Ubuntu אמור לעבוד עם UEFI, לפי מה שאני רואה באינטרנט גם LINUX MINT עובד עם UEFI (ולדעתי עדיף על Ubuntu). הבעיה היחידה היא שהפיתרון לבעיות עם ההתקנה של MINT גרם לזה שאי אפשר להתקין את MINT ו Ubuntu אחת לצד השניה (DUAL BOOT).

אם אתה רוצה לינוקס שנוח להתחיל איתו לדעתי לך על MINT 16 עם cinnamon, מאוד פשוט, מהיר, נראה טוב, גמיש יחסית ועם כל היתרונות של Ubuntu.

פורסם
  • מחבר

או קיי ניסיתי את הלייב של OpenSUSE 13.1 בגרסת KDE. התחלה דרך USB זה פשוט קרס ולא הצליח לטעון כלום.

אחר כך פשוט צרבתי DVD והצלחתי להעלות את המערכת שעבדה נפלא לכמה רגעים, KDE נראה פיצוץ ובאופן כללי המערכת זיהתה הכל חוץ מאת הUPS שלי שלא מופיע כסוללה שמחוברת למחשב בכלל. התקנתי פלאש והצלחתי לצפות בסרטון ביו טיוב אבל בשלב מסויים הסאונד היה נמוך ברמה מחרידה אז ניסיתי להגביר את העוצמה דרך המיקסר בסרגל אבל זה גרם לדפדפן לקרוס ולאחר מכן המערכת התחילה עם קריסות רנדומליות לחלוטין בלי קשר למציאות שאני חושד שנובעות בעיקר מכך שרצתי דרך דיסק ושאולי לאחר התקנה מלאה של המערכת וביצוע של עדכונים וקנפוג הגדרות יפתרו את רוב הבעיות.

איך MINT לעומת סוזה? די אהבתי את הKDE וממה שאני זוכר למינט יש מין סביבה גרפית משלה שהיא בעצם מין סקין שמתלבש על גנום לא? ולא נגעתי בה כי בזמנו ניסיתי להתקין את אובונטו על המחשב והיא עבדה בצורה זוועתית וקרסה מיד לאחר ההתקנה :x

פורסם

יש לי את MINT 14 אבל אני משתמש ב MATE ולא ב cinnamon, אני אשדרג בהזדמנות. כשהתקנתי בדקתי וההמלצה ההיתה להשתמש ב MATE, מאז MINT השקיעו הרבה מאוד זמן ב cinnamon ושמערתי הרבה דברים טובים על 2.0, אם אהבת את KDE יכול מאוד להיות שתמצא את cinnamon כסביבת עבודה מאוד נעימה.

נכון להיום cinnamon התרחקה מאוד מגנום, מבוסס על גנום אבל ממש לא סקין שמתלבש.

ביקורת על cinnamon (דלג ל 38 דקות בערך)

וביקורת על MINT 16 (גם צריך לדלג לא יודע לאיזה דקה)

פורסם
  • מחבר

טוב זה כבר ממש מביך, את חלונות 7.

הLIVE של מינט 16 עם קינמון נטען מהר יותר מהווינדוס 7 שמותקן לי על ההארד דיסק!

חוץ מהUPS שלא מזוהה משום מה הכל עבד חלק, החל מזיהוי כוננים וקבצים דרך פלאש בדפדפן וניגון של קבצי מולטימדיה זה גרם לי להזיל דמעה בכמה שזה פשוט היה להפעלה.

אני רק רוצה להבין איך אני יכול לגרום למחשב לזהות את הUPS שמחובר עם USB למחשב בתור סוללה כמו בחלונות וכיו"ב וכנראה שאני הולך על מינט. שאפו על ההמלצה.

פורסם

תאמת הרבה אנשים עברו ל MINT כי UBUNTU טיפה מציק אבל זה מה ש STEAM ממליצים, MINT מבוסס על UBUNTU אבל בלי כל הבלגן שהולך על השולחן עבודה.

אחרי שראיתי את הביקורת במלואה טיפה הפריע לי שהם עוד לא הוסיפו את האפשרות לשדרג מערכת הפעלה במקום להתקין התקנה נקיה, מציק לגבות או להתקין הכל מחדש. ב MATE זה ממש פשוט כי בשורת חיפוש זה נותן קישורים להתקנה, גם ב cinnamon זה קל אבל בכל זאת, הגיע הזמן להוסיף את האפשרות לשדרוג.

בקשר ל UPS, אין לי מספיק ניסיון בשביל לעזור לך עם זה :(

פורסם
  • מחבר

מניסיוני בעבר עם כל מיני הפצות ששיחקתי איתם כאשר יוצאת גרסה חדשה פשוט יותר לבצע התקנה מחדש מאשר לשדרג, המון פעמים שדרוג (במיוחד באובונטו לדורותיו) שבר לי את המערכת בדרך כלשהי ואז כמה שעות לתקן :x

פורסם

פלאש פלייר ללינוקס הוא לא שיא האיכות, ובכל מקרה הוא מיתר לחלוטן - פיירפוקס פותח את רוב הסרטונים ב HTML5, ובשביל אותם כמה שיוטיוב לא נותן לו (יוטיוב אומר שחסר קודק), יש פלאגינים לפיירפוקס שמסדרים את זה בדרכים שונות - החל מהחלפת הנגן בתוך העמוד לכזה שכן פותח ועד לאפשרות לצפות דרך vlc אם קליק ימני....

עוד משהוא בעניין ווליום - תיכנס ל kmix ותשחק אם הערוצים. אצלי (בכמה מחשבים, אבל כולם אם AC97) מה שמצאתי שעובד הכי טוב (אפשרות לשחק אם הווליום על הכי גבוה, ממש עד לתחום שהוא נכנס ל distortion) הוא להשאיר את ה main קרוב למקס' קבוע ולשנות את הווליום ב PCM. ניתן לבחור את ה PCM להיות ה master channel

פורסם
  • מחבר

טוב זה היה פשוט מגוחך, לקח לי משהו כמו 5 דקות להתקין את מינט על המחשב... הכל עובד מהקופסה.... ממש מצחיק.

בכל מקרה הדבר היחיד שהמחשב שלי לא זיהה אוטומטית זה את הUPS,

1. אם אני משאיר אותו מחובר בלי שום תוכנה אלא רק כחוצץ פיזי בין המחשב לשקע החשמל יש איזה חיסרון?

2. מכירים איזושהי דרך לזהות את הUPS בלינוקס?

תודה

עריכה:

אני אוותר על הUPS מוניטור ואחבר אותו כבאפר גם ככה לא השתמשתי בזה מי יודע מה.

מה שכן התקנתי STEAM , הפעלתי את הדרייבר הקנייני של אנוידיה (319.32 - הגרסה המומלצת בתפריט) ויש לי שגיאה מעצבנת שלא מאפשרת לי להפעיל את דוטא 2 , הוספתי סקרין שוטס בקבצים המצורפים.

פורסם
  • מחבר

טוב מסתבר שמינט אחרי שמשנים לדרייבר הקנייני של אנוידיה לא מאתחל את X.

בצורה מקרית התקנתי חבילה בשם Nvidia-settings (צריך לשגר מהטרמינל) והיא הודיעה לי שהדרייבר של אנוידיה לא עובד כלל, לאחר שהםעלתי מחדש את X על ידי ריבוט של המחשב הכל עובד חלק כולל המשחק.

זה ממש מחמם את הלב להפעיל משחק מחשב דרך STEAM והכל בגרסת Native ללינוקס, אני מקווה שיהיו עוד רבים וטובים.

פורסם

יש כמה דרייברים גנריים של UPSים, תבדוק בתור מה הוא מופיע ב lsusb (יכול להופיע בתור EIA232 serial port וכו, זה תקין כי חלק מה UPSים אכן מכילים ממיר מ USB ל EIA בתוכם והמעגל המקורי של ה UPS מתחבר ל EIA)

לאחר שמצא את זה, תוכל להריץ חיפוש על איך מסדרים אותו, במיוחד באתר whatsup.co.il

פורסם
  • מחבר

אין לי שמץ איזה מהם זה הUPS, אתה מצליח לזהות?

Bus 002 Device 004: ID 0d9f:0004 Powercom Co., Ltd
Bus 002 Device 003: ID 04a9:174d Canon, Inc. MX360 ser
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 1532:001e Razer USA, Ltd
Bus 001 Device 010: ID 0a5c:2148 Broadcom Corp. BCM92046DG-CL1ROM Bluetooth 2.1 Adapter
Bus 001 Device 009: ID 0a5c:4503 Broadcom Corp. Mouse (Boot Interface Subclass)
Bus 001 Device 008: ID 0a5c:4502 Broadcom Corp. Keyboard (Boot Interface Subclass)
Bus 001 Device 005: ID 0a5c:4500 Broadcom Corp. BCM2046B1 USB 2.0 Hub (part of BCM2046 Bluetooth)
Bus 001 Device 004: ID 046d:0825 Logitech, Inc. Webcam C270
Bus 001 Device 007: ID 060b:5252 Solid Year
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים