עבור לתוכן

החליפו לי כרטיס במסגרת האחריות צריך את הדעה שלכם

Featured Replies

פורסם

היי לכולם, במסגרת האחריות החליפו לי כ.מסך שנהרס

הכרטיס שהיה לי הוא

1. Radeon HD 6950 2GB

והכרטיס מסך שהחליפו לי אותו הוא

1. Geforce GTX 470 1.25GB
    רציתי לדעת מי מהם יותר טוב והאם זה משהו רציני וזה הוגן שזה מה שהם הביאו לי?
  2. הם אמרו לי שהכרטיס הוחלף לכרטיס מסך "חדש" אני באמת לא מבין למה זה של NVIDIA
    כשהיה לי בכלל ATI ואני לא מבין למה דווקא 470 ולא משהו יותר חזק.
    * החנות שהחליפו לי זה KSP בהרצליה
    תודה מראש, דני.

פורסם

דפקו אותך, ולא מעט (כראוי לKSP - אנשים עוד לא לומדים לקח לא לקנות מהם?). ה470 מציג ביצועים דומים לאלו של ה6950 בחלק מהמשחקים, לפעמים אפילו עם יתרון קל עליו, אבל ברוב המשחקים ה6950 עדיף, לפעמים בפער של 20%-30%. ה470 זולל גם משמעותית יותר חשמל.

פורסם

לשמחתי , למרות שרכשתי לא מעט מוצרים מ KSP , מעולם לא הייתה לי בעיה איתם .

אכן שמעתי לא מעט ביקורות לא מוצלחות לגביהם אך יש לזכור ביקורת חיובית אחת לגביהם , הם הכניסו לשוק תחרות חזקה וטובה והורדת מחירים שמטיבה עם כולנו . אין ספק שמחיר טוב לא צריך לבוא על חשבון שרות טוב.

מאחר וציינת מראש את שם החנות , חשוב שגם תציין מראש אם היו גורמים שהשפיעו על ההחלפה, למשל אם התקלה בכרטיס עשתה רושם של נזק או שלא הסכמת לחכות להחלפה לכרטיס זהה או כל דבר אחר.

עקרונית , כאשר חנות אינה יכולה לספק מוצר זהה למוצר המקורי עליה לספק מוצר שווה ערך לפחות או עדיף.

ה 470 אינו עדיף על ה 6950 הוא אפילו לא שווה ערך .

הנה מבחן שמשווה בין ה 6950 ל gtx 560 ti . על הדרך יש נתונים גם לגבי ה 470.

http://www.anandtech.com/show/4137/amds-gtx-560-ti-counteroffensive-radeon-hd-6950-1gb-xfxs-radeon-hd-6870-black-edition

ה 6950 כמעט תמיד יותר מהיר. הוא צורך פחות חשמל , מתחמם פחות ואולי הכי חשוב , ה 470 פי 2 יותר רועש ( כל 10 דציבל הפרש זה פי 2 . 20db זה פי 4 ).

שילוב הנתונים אומר שכל הרעש שה 470 מייצר לא מצליח לקרר אותו מספיק טוב.

כמו-כן הנה מבחן של ה 7850 1gb :

http://www.anandtech.com/show/5625/amd-radeon-hd-7870-ghz-edition-radeon-hd-7850-review-rounding-out-southern-islands

אם חיפשנו כרטיס שהוא שווה ערך וקצת יותר טוב , ה 7850 בהחלט עונה על ההגדרה , אני אף חושב שיש טעם לצפות מנותן שירות רציני לספק את ה 7850 2gb אם אין לו אפשרות לספק לך 6950 .

כאמור, כל זה לא רלוונטי אם הציעו לך לחכות זמן סביר להחלפה של ה 6950 ב 6950 אחר .

בתנאי שמסופק לך לזמן זה כרטיס מסך חליפי ( כחליפי ה 470 הוא מעל ומעבר ואף וכרטיס חלש משמעותית עונה על ההגדרה של מספיק טוב כמוצר חליפי ) אז זמן המתנה של עד חודש הוא סביר.

נ.ב.

אם הציעו לך החלפה ל 6950 עם המתנה ארוכה אתה יכול לדרוש שיבצעו את ההחלפה ושה 470 ישאר אצלך כחליפי עד שההחלפה תבוצע .

פורסם

אני גם לא מחבב את KSP, אבל אתם מגזימים עם ה470.

בממוצע הכרטיס כלל לא רחוק מ6950.

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_680_Lightning/28.html

*דרייברים הכי עדכנים שמצאתי בינהם~

6950 גם ככה חלש מדי למשחק שכן ינצל את יתרון הVRAM.

פורסם

klayton , קנה מידה זה דבר חשוב.

ה 6950 נותן 58% מהביצועים של 680 הנזכר במבחן . ה 470 נותן 53% .

( בלי להתייחס לרעש וחום ) .

ברם אולם , 58/53 זה אומר שה 6950 יותר חזק ב 10% מה 470 . מבדיקה חפוזה מאוד נראה שה 470 חזק יותר ברזולוציות נמוכות יותר .

אני מנחש שה6950 עדיף ככל שהמשחק חדש יותר .

בנימה אופטימית זאת , יש לי 7950 dual-x , מוכן להחליף איתי ראש בראש עם ה 7970 שלך ? רק 2 % הפרש :)

פורסם

בכל מקרה, יש פה בעייתיות כי החליפו לו לכרטיס מדור מאוד ישן - ישן יותר מהדור של הכרטיס המוחלף. לא נשמע לי הגיוני.

פורסם
klayton ,

בנימה אופטימית זאת , יש לי 7950 dual-x , מוכן להחליף איתי ראש בראש עם ה 7970 שלך ? רק 2 % הפרש :)

אתה צריך צריך לעקוף אותי בתדרים בשביל שיהיה 2% ;)

פורסם
מעניין רק איפה הם הצליחו למצוא את GTX 470 בדצמבר 2013???

זה יותר מטריד.. אם היה כרטיס מסדרה חדשה אבל חלש ב 5% עוד אפשר לבלוע אבל במקרה הזה קשה.. ממש מבאס.. (אותי לפחות)

פורסם

אל תוותר, כמות הזיכרון של הכרטיס הזה פשוט נמוכה לאומת מה שהיה לך, אני עם GTX570 וסובל ב-BF3/4 כל הזמן בגלל זה.

פורסם

אם אינני טועה החוק אומר שבמסגרת אחריות אם המוצר לא במלאי/לא מייבאים יותר, צריכים לספק מוצר בהפרש ביצועים של 10%.

עם זאת, למה להביא לך כרטיס של NVIDIA אם כבר קנית ATI? שיביאו לך מהסדרה הזו.

הם פשוט הביאו לך כרטיס שכנראה היה בתיקון וזמין למסירה.

אני אישית הייתי רוצה אך ורק כרטיס של החברה ממנה קניתי. אם הייתי רוצה NVIDIA הייתי קונה מלכתחילה כרטיס שלהם.

ובדגש על כמות הזיכרון, היה לך 2GB ועכשיו יש לך ג'יגה ורבע - זו בדיחה.

היום במשחקים כמו BF4 הם פשוט זוללי זיכרון וזו ירידה משמעותית בביצועים.

את ההשואה צריך לעשות לפי הסטנדרטים שאתה רגיל לשחק בהם כמו רזולוציה, משחקים וכו' ואז להשוות אותו ל470 ואני די בטוח שיהיה הפרש יותר מ10% בביצועים.

אל תוותר.

פורסם

השאלה היא למה מתכוונים שמדברים על ביצועים. אם הכרטיס היה מיועד למשל לכרות ביטקוין?

פורסם

לדעתי צריך להשוות את זה לדרישות הלקוח, לסטנדרטים שהוא רגיל.

אם הוא רגיל לשחק בBF4 ברזולוציית FHD והוא מקבל 40FPS ומביאים לו כרטיס שמספק לו 25FPS או שהוא צריך להפחית את איכות המשחק זו לא החלפה הוגנת לדעתי.

ובכלל לא מבין למה הביאו לו NVIDIA, אין ATI?? הזוי.

פורסם

המחשב הקודם שלי קניתי בשנת 2008 מאייבורי. לקחתי אז 8800 GTS 512 MB. כעבור שנתיים וחצי הכרטיס נשרף והביאו לי את HD 4870. כעקרון הביאו לי כרטיס עדיף ולא התעקשתי למה הביאו לי AMD כשהיה לי NVIDIA.

פשוט לא נראה לי שאפשר לקבל GTX 470 חדש בסוף שנת 2013. אם הוא מתוקן אז זה מבאס עוד יותר בנוסף לכל החסרונות שלו בהשוואה ל- 6950 שהיה לך

פורסם

כן, אבל מותר להם לספק לו מוצר מתוקן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים