עבור לתוכן

מעוניין לרכוש כונן SSD - השוואה ושאלות

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אחרי המון התלבטויות והמלצה מחבר החלטתי לקנות כונן SSD.

התקציב שלי הוא 500 שקל בKSP. שמתי את העין על כונן מסוים ורציתי לדעת האם הוא אמין ומהיר:Silicon Power V70 SP120GBSS3V70S25 120GB SSD SATA III

וגם יש לי כמה שאלות:

1. שווה להשקיע עכשיו את הכסף או לחכות?

2.מאיזה בחינות אני ירגיש שיפור אם אני יהפוך אותו לכונן של מערכת הפעלה?

3.יש כונן אחר שכדאי לי לקנות במקומו עם חריגה מזערית בתקציב?

פורסם

intel 335 ו samsung 840 pro ושניהם מעולים, אבל האמת ש ה intel עושה בעיות לפעמים במחיקה ולפעמים בקריאה בעיות הזויות כאלה אבל מאז עדכון ל 8.1 די בסדר.

אתה תרגיש שיפור מטורף! אם זו הפעם הראשונה שלך עם ssd בהחלט מצפה לך הפתעה.

אין מה לחכות,.

נערך על-ידי Gal&Gal

פורסם

סמסונג EVO מומלץ.

סמסונג 830 כבר לא מיוצר המווווון זמן.

לא יודע מאיפה הבאת אותו כהמלצה עכשיו.

לאינטלים לא הייתי מתקרב, כמו גם הרבה כוננים אחרים שפשוט לא משתלמים למחיר בהשוואה לאחרים.

פורסם

דווקא יש לי ניסיון מאוד טוב עם ה CORSAIR GS .

מהירות קריאה וכתיבה מבחינת נתונים יבשים ?

מאוד גבוהות 540 ו 560 אם זכרוני אינו מטעה אותי .

מבסוט ממנו , הוא רץ מהר , מחשב עולה מהר - בקיצור חוויה.

מבחינת בנצ'ים יש מקומת שבהם הוא מקבל ציונים טובים יותר מהסמסונג , ויש כאלה שמקבל פחות .

אני אישית העדפתי אותו , למרות שלפי מה שהבנתי סמסונג בונים את שלהם בצורה קצת שונה .

תקרא קצת על ה CORSAIR GS =]

600 שח ל 128 ג'יגה .

פורסם

הנתונים היבשים האלו מתייחסים לדגם ה512GB.

הכונן אינו מהדור החדש.

ו600 שקל ל128GB זה מחיר מוגזם, שמתקרב למחיר שאפשר לקנות דגמי 250GB.

פורסם

http://www.corsair.com/us/ssd/force-series-gs-ssd/force-series-gs-128gb-sata-3-6gbs-solid-state-hard-drive.html

הביצועים האלה מתייחסים גם ל128 ג'יגה.

בהתבסס על מחירי רשתות , סמסונג 840 בנפח 120 עולה חמישים ש"ח פחות.

מבחינת נתונים יבשים מציע מהירות כתיבה נמוכה ב100 מגה לשניה! .

אם איני טועה הצורה בה הוא בנוי שונה , משהו עם כמה שכבות , או יותר צ'יפים אז בסופו של דבר נראה שהביצועים שלהם קרובים .

ומבחינת מחיר? אני מדבר עכשיו על מחירי רשתות , ככה שסמסונג ב550 או קורסייר ב600 זה לא כזה יקר.

כמובן שאם תביא מחו"ל / קנייה קבוצתית / תמצא מקום זול משמעותית מהרשתות הגדולות שיש היום , אז המחיר יהיה בהתאם , אך בהתבסס באופציות הנגישות לכל אדם - אלה המחירים כרגע . =]

פורסם

חברות אוהבות לצאת בהכרזות לגבי ביצועי "סדרה" ולרשום ביצועים רציפים גבוהים המבוססים על המקסימום האפשרי באותה סדרה.

את אותם הנתונים כולם מעתיקים מהיצרן, למרות שהיצרן מטעה.

באותה ה"סדרה" יש נפחים שונים, וככל שהנפח קטן כך ביצועי הכתיבה יורדים בהתאם.

128GB CORSAIR FORCE GS לא מתקרב לנתונים ה"סדרה" שמתייחסים לביצועי הנפח הגדול בסדרה.

הנה תוצאות ביצועים של 240 CORSAIR FORCE GS.

http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_force_gs_240gb_ssd_review,11.html

כמו שאתה יכול לראות מהירות הכתיבה היא כמעט חצי מזו ה"מוצהרת" של ה"סדרה" שמועתקת ומודבקת לכל הדגמים בלי שום קשר לנפח הכונן כדי להטעות את הקונים.

אתה רוצה לדעת כמה מהירות הכתיבה הרציפה של הכונן בנפח 128GB? בערך חצי מנפח ה256GB, שהוא בעצמו בערך חצי ממהירות הכתיבה הרציפה של נפח ה512GB.

וחוץ מזה ביצועים רציפים הם רק חלק ממכלול הביצועים של דגם/סדרה.

ואי אפשר לקבוע על פיהם בלבד איזה כונן עדיף, למרות שבהחלט אפשר לראות בהם נתוני פתיחה, או חסרונות משמעותיים במקרה שהם נמוכים במיוחד(כמו שקורה בנפחים קטנים, במיוחד בדורות קודמים).

תכלס CORSAIR FORCE GS לא כונן רע באופן כללי, אבל הוא עדיין כונן מדור קודם, ויש כוננים יותר טובים ממנו כיום, וודאי במחיר כל כך גבוה.

ובנפחים קטנים יש עניין נוסף של מהירות הכתיבה הרציפה, שבה יש הבדלים משמעותיים בין דורות קודמים לדורות חדשים.

והסמסונג 840 250GB עדיין נמכר בפחות מ800 שקל גם ללא מבצע.

פשוט ביזבוז לא להוסיף 200 שקל על אותם 600! ולקבל פי 2 נפח, וגם ביצועי כתיבה רציפה טובים יותר מ128GB CORSAIR FORCE GS.

בקיצור, תחום הSSD לא פשוט.

הרבה בילבול והטעיות.

הרבה חישובים מורכבים ומסובכים.

ובסופו של דבר גם חוסר הגיון בתמחור הכוננים בחנויות.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

אני רוצה להעיר על הנעיין מנקודת מבט אחרת

ההפרש בביצועים קיים

אך לא תמיד (אם בכלל) משתמש הקצה ירגיש בעבודה יומיומית בהפרש ביצועים

כמו כן - לרב השימושים - קריאה הרבה יותר "חשובה" מאשר כתיבה - רב הזמן אנחנו קוראים מהדיסק ולא כותבים עליו

לסיכום - נתוני\מבחני ביצועים זה דבר נחמד - אבל בסופו של דבר אנשים קונים חומרה כדי להשתמש בה ולא להתלהב עם הלשון בחוץ כמה היא מהירה

פורסם
סמסונג EVO מומלץ.

סמסונג 830 כבר לא מיוצר המווווון זמן.

לא יודע מאיפה הבאת אותו כהמלצה עכשיו.

לאינטלים לא הייתי מתקרב, כמו גם הרבה כוננים אחרים שפשוט לא משתלמים למחיר בהשוואה לאחרים.

צודק התכוונתי 840

אתקן

ובנוסף אני חייב לציין שהתוכנה שמורידים מהאתר שעוזרת לעשות אופטימיזציה לSSD של סמסונג היא הרררבבבההה יותר טובה מזו של אינטל.

עם פרופילים משתמש בקליק , סרוויסים של וינדוס בלחיצת כפתור (שכשהשתמשתי בשל אינטל , הייתי צריך לחפש מדריכים בפורומים איך לעשות את הטוויקים האלה או להתחיל להוריד תוכנות קיקיוניות כדוגמת SSD optimizer ודומיה)

רק חבל שלא סומכים עליה במיקרוסופט וצריך לאשר אותה כשאת של אינטל לא צריך, אבל אני הכל מקרה מוריד את ה UAC ל0.

נערך על-ידי Gal&Gal
נ"ב

פורסם
חברות אוהבות לצאת בהכרזות לגבי ביצועי "סדרה" ולרשום ביצועים רציפים גבוהים המבוססים על המקסימום האפשרי באותה סדרה.

את אותם הנתונים כולם מעתיקים מהיצרן, למרות שהיצרן מטעה.

באותה ה"סדרה" יש נפחים שונים, וככל שהנפח קטן כך ביצועי הכתיבה יורדים בהתאם.

128GB CORSAIR FORCE GS לא מתקרב לנתונים ה"סדרה" שמתייחסים לביצועי הנפח הגדול בסדרה.

הנה תוצאות ביצועים של 240 CORSAIR FORCE GS.

http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_force_gs_240gb_ssd_review,11.html

כמו שאתה יכול לראות מהירות הכתיבה היא כמעט חצי מזו ה"מוצהרת" של ה"סדרה" שמועתקת ומודבקת לכל הדגמים בלי שום קשר לנפח הכונן כדי להטעות את הקונים.

אתה רוצה לדעת כמה מהירות הכתיבה הרציפה של הכונן בנפח 128GB? בערך חצי מנפח ה256GB, שהוא בעצמו בערך חצי ממהירות הכתיבה הרציפה של נפח ה512GB.

וחוץ מזה ביצועים רציפים הם רק חלק ממכלול הביצועים של דגם/סדרה.

ואי אפשר לקבוע על פיהם בלבד איזה כונן עדיף, למרות שבהחלט אפשר לראות בהם נתוני פתיחה, או חסרונות משמעותיים במקרה שהם נמוכים במיוחד(כמו שקורה בנפחים קטנים, במיוחד בדורות קודמים).

תכלס CORSAIR FORCE GS לא כונן רע באופן כללי, אבל הוא עדיין כונן מדור קודם, ויש כוננים יותר טובים ממנו כיום, וודאי במחיר כל כך גבוה.

ובנפחים קטנים יש עניין נוסף של מהירות הכתיבה הרציפה, שבה יש הבדלים משמעותיים בין דורות קודמים לדורות חדשים.

והסמסונג 840 250GB עדיין נמכר בפחות מ800 שקל גם ללא מבצע.

פשוט ביזבוז לא להוסיף 200 שקל על אותם 600! ולקבל פי 2 נפח, וגם ביצועי כתיבה רציפה טובים יותר מ128GB CORSAIR FORCE GS.

בקיצור, תחום הSSD לא פשוט.

הרבה בילבול והטעיות.

הרבה חישובים מורכבים ומסובכים.

ובסופו של דבר גם חוסר הגיון בתמחור הכוננים בחנויות.

חידשת לי די הרבה, למרות שנתקלתי במה שאתה מדבר עליו בביקורות, לא ראיתי הבדל כזה משמעותי , ועכשיו כשחרשתי על זה קצת ראיתי שאתה צודק . אז קודם כל - תודה =] .

זה היה חידוש מעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים