עבור לתוכן

כיצד עובדת המנורה שבמפסק שבחדר המדרגות

Featured Replies

פורסם

*** אני מתנצל אך אינני יודע לאיזה פורום זה מתאים - ניתן להעביר את הפוסט לפורום המתאים.

שלום לכולם,

מעניין אותי לדעת כיצד עובדת המנורה ה"אדומה" (זה לא צבעה האמיתי) שנמצאת במפסק, שבחדר המדרגות בבניין קומות.

ישנם מספר מפסקים המחוברים במקביל לאוטומט חדר המדרגות.

מכיוון שהמפסק מחובר לפאזה החוזרת (מצד אחד לאפס, ומצד שני למפסק האוטומט).

אינני יודע כיצד מחוברת התאורה בפנים או איך היא עובד - וזאת השאלה...

תמונת המפסק

אשמח לעזרה, או להפניה למקורות מתאימים

פורסם

זה מנורת נאון קטנה (NE2 או דומה), היא מחוברת בטור אם נגד של כ 150k (או 2 נגדים של 75k) שנמצא גם הוא בתוך המפסק. המנורה (ביחד אם הנגד) מיועדים לעבוד על 240v AC

כל זה מחובר במקביל למגעים של המפסק עצמו - כשהמפסק לא לחוץ המנורה יכולה לקבל את המתח שביניהם. המנורה הזאת עובדת על זרם בסדר גודל של 1mA ופחות. הזרם הזה לא מורגש על ידי האוטומט ולכן גם לא מפעיל אותו. כשהמפסק לחוץ הוא מקצר את המנורה ומוליך כל זרם שהמעגל מעביר בו - כלומר את הזרם המלא שהאוטומט לוקח בהדלקה שלו

כשהמפסק לא לחוץ, המתח בין המגעים שלו הוא בקירוב טוב מתח הרשת המלא 240v - האוטומט דיי לא משפיע

קח למשל את המעגל שלך. המעגל שבו מפסקים מחוברים אם צד 1 לניוטראל (ולא לפאזה) נפוץ במיוחד בבתים ישנים, שיש (או שבמקור היה) בהם אוטומט של thermion. האוטומט הזה בנוי על גוף חימום שמתחמם, מתפשט ולוחץ על מיקרוסוויצ'. כדיי שהוא יוכל להתחמם תוך שניה (שאתה לוחץ על המפסק), ההספק שלו אמור להיות כמה מאות w --> זרם לפחות 1A --> התנגדות לא יותר מ 200 ohm (וכנראה פחות אפילו)

ההתנגדות של המפסק (כשהוא פתוח, כלומר ההתנגדות של הנגד והמנורה) היא משהוא כמו 200k. ההתנגדות של האוטומט היא פחות מ 1/1000 מההתנגדות של המפסק. נניח שיש בבניין 20 מפסקים שמחוברים במקביל, ההתנגדות הכוללת שלהם היא עדיין 20/1000 מההתנגדות של האוטומט

למתח 240v מחוברים בטור גוף החימום בהתנגדות של 200 ohm, ו 20 מפסקים (במקביל ביניהם) בהתנגדות כוללת של 10k. לפי מחלק מתח, ה 240v שמגיעים יתחלקו בהתאמה - כ 5v יפלו על הגוף חימום. למנורות בתוך המפסקים לא ממש משנה שהן מקבלות 5v פחות

ברגע שאתה לוחץ על 1 מהמפסקים, אתה מקצר את מעגל המפסקים וכל ה 240v מגיעים לגוף חימום (והמנורות במפסקים נכבות), הוא מתחמם, ואחריי שניה ו 2 קליקים מהמיקרוסוויצ' הוא מדליק את המנורות. אחריי שהוא יתקרר דקה הוא ישחרר את המיקרוסוויצ' והאור יכבה

פורסם
  • מחבר
פורסם

נראה שהם צריכים גם פאזה וגם ניוטראל, את זה אין לך בקופסה.... (ובכלל, אם אין איזה תאורה בגג וכדומה לא עובר חוט פאזה בחדר המדרגות, רק ניוטראל)

פורסם
  • מחבר
כשהמפסק לא לחוץ, המתח בין המגעים שלו הוא בקירוב טוב מתח הרשת המלא 240v - האוטומט דיי לא משפיע

למה אני צריך פאזה ואפס ? יש לי הפרש מתחים במפסק של 240VAC - זה לא מספיק ?

פורסם

אתה רוצה לחבר קולט כזה בצורה שהוא מקצר את עצמו ?

כמה בעיות אפשריות (לא מחייב שיקרו, אבל בפוטנציאל) :

- האוטומט לא מגיב מייד, המפסק כן מקצר את עצמו מייד. ברגע שהמפסק מקצר את עצמו והא מנתק מתח ופותח את המעגל. כמה פעמים כאלה יידרשו (מהר אחת אחריי השניה) עד שהאוטומט יגיב ?

- רוב המפסקים האלה עובדים ממחלק מתח קיבולי. מחלק מתח כזה לא ממש אוהב נפילות מתח כמו שהוא, והוא עוד יותר לא יאהב מצב שבו הוא מאבד מתח בכל פעם שהוא מקצר את עצמו (ואוליי כמה פעמים במהירות) / שאחד מהמפסקים האחרים מקצר אותו, עשרות פעמים ביום

- זרם הזליגה שלו יכול להיות לא כזה קטן

פורסם

אפשר להוסיף לעניין סוללה וממסר צעד, כשכל המעגל יפעל על 220 וזרם זליגה, והסוללה רק לגיבוי/הפעלת הממסר. ליטיום קטנה כלשהי יכולה להחזיק כך שנים.

ראיתי פעם מעגל בתוך מכשיר שמחובר ל220, שפועל על סוללה נטענת וממסר צעד, ומשמש להגנה כלשהי גם במקרה שהמכשיר מנותק מהחשמל.

פורסם

ברגע שיש סוללה לא צריך ממסר צעד, כל מה שצריך זה להחזיק את הממסר סגור 2 שניות

עכשו, צריך עדיין למצוא דרך לספק לזה מתח (בלי מחלק קיבולי שכנראה לא יאריך ימים כשהוא כל הזמן מאבד את מקור המתח), לממשק את הסוללה למעגל של המפסק הקיים, ונשארת השאלה מה זרם הזליגה של מעגל כזה - שלא יחמם באיטיות את האוטומט (אוטומט תרמי לא נראה לי שיתחמם בצורה משמעותית, אבל מה אם אוטומט מבוסס סליל ?), ושלא יקרה איזה מעגל תהודה בין הסליל שבאוטומט והקבל שבמפסק

פורסם
  • מחבר

צודק, שכחתי שאני מקצר את המעגל בכל פעם...

אתם מכירים מעגל חיצוני שיכול לזהות תנועה עם סוללה שתספיק לו (ממסר ל-220V אוכל סוללה...)

ואם לא, נחזור להתחלה ואני אחפש פאזה...

פורסם

יש לך 240 ממעגל אחר (של הדירה שלך למשל ?) ?

אם כן, תוכל להפעיל ממנו את החיישן, החיישן ישלוט בממסר והממסר יסגור את המעגל השני

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא להוציא פאזה מהבית, אולי אני אמצא פאזה איפשהו...

פורסם

אל תוציא פאזה מהבית, קח את המפסק של המדרגות אליך לבית

וחשוב ! אל תערבב את המעגלים של המדרגות ושל הדירה שלך. 2 חוטים של המפסק של המדרגות הולכים למגעים של הממסר. המפסק האלקטרוני והסליל של הממסר מחוברים מפאזה וניוטראל שלך. לא מחברים דברים בין פאזה שלך וניוטראל חיצוני או ההיפך

פורסם
  • מחבר

הכנסתי מפסק הביתה, אבל לחיישן אני בכל מקרה צריך להוציא החוצה פאזה ? או שאני מפספס משהו ?

פורסם

איפה אתה רוצה למקם את החיישן ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים