עבור לתוכן

גיבוי אוטומטי לדיסק משני

Featured Replies

פורסם

היי.

יש ברשותי דיסק בנפח 640GB שהיה במקור בלפטופ. נפחו מספיק לי, אך הביצועים שלו הם לא משהו בלשון המעטה - לכן ברצוני לקנות דיסק חדש של 1TB.

מכיוון שה 640GB עדיין תקין, ברצוני להשתמש בו בתור כונן לגיבוי "מראה" - כל קובץ שאכתוב לכונן הראשי (1TB) יועתק גם לכונן המשני.

אני מחפש פיתרון מבוסס תוכנה לעניין הזה, ומעוניין בשתי אפשרויות עיקריות :

1. אפשרות לבחור קבצים מסוימים שלא יגובו בדיסק המשני.

2. אפשרות לכך שגם קבצים שאמחק מהדיסק הראשי יימחקו מהדיסק המשני - אבל עם מרווח ביטחון מסוים, שיאפשר לי, במידת הצורך, לשחזר קובץ שנמחק בטעות.

אשמח להמלצה לתוכנה כזו.

פורסם

זה מה שכל תוכנת sync עושה בשלושים השנים האחרונות.

אתה יכול לעבוד עם synctoy במצב echo, למשל.

קח בחשבון שמה שאתה זה לא גיבוי אלא רפליקציה. אם אתה מוחק משהו במקור, המחיקה גם מתרפלקת למקור המשני במקביל.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל האם קיימת תוכנה שתאפשר גם את האפשרות השניה שרציתי (מרווח ביטחון בין מחיקת קובץ מהדיסק הראשי לבין מחיקתו מהדיסק המשני?)

כי זה מה שאני רוצה לעשות בעיקר.

פורסם

זה לא עוד תוכנה. זה התיזמון שאתה מגדיר ל sync.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון, אתה מתכוון לכך שאני יכול להגדיר שכל יום בשעה 17:00, לדוגמא, יסונכרנו שני הכוננים.

אבל זה לא מה שאני מחפש. אני מחפש דבר כזה:

1. שכל קובץ שאני מעתיק לכונן אחד, יעבור לכונן השני באופן מיידי או (אם אפשר) בזמן שהמחשב ב IDLE.

2. קובץ שנמחק בדיסק הראשון, יימחק מהדיסק השני בדיוק לאחר 24 שעות, לדוגמא.

אם אני מתזמן גיבוי בשעה כלשהי ביום, יכול להיווצר מצב שאני מוחק קובץ כלשהו בטעות בשעה 16:50 ולאחר 10 דקות הוא כבר יימחק מהדיסק השני, אם הגיבוי מתוזמן לשעה 17:00. אני רוצה שאותו מרווח של 24 שעות יהיה לכל קובץ בנפרד.

אני מודע לכך שתוכנה כזו היא מתקדמת יחסית וככל הנראה תהיה בתשלום, אבל מבחינתי העיקר פה הנוחות.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים