עבור לתוכן

אינטרנט לא יציב.

Featured Replies

פורסם

אהלן.

התשתית שלי היא 15 מגה של בזק, עד אתמול הספק שלי היה 012 (15 מגה או 12, לא זוכר) ואתמול (בגלל הבעיה שעוד רגע אפרט) עברתי לבזק בין לאומי {15 מגה}, מה שלא פתר את הבעיה.

יש לנו שלושה מחשבים בבית שמחוברים לאינטרנט דרך tp-link tl-wn821n בדר"כ.

(כמובן שלצורך הבדיקה חיברתי את הראוטר שלי dgn2200v2 בכבל למחשב אבל הבעיה המשיכה).

אז לבעיה עצמה:

מהירות ההורדה והעלאה שלי תקינות.

כשאני נכנס למשחקי רשת למניהם (בדרך כלל Dota 2) בחלק מהזמן (כשהבעיה לא קיימת) המשחק זורם מצויין (פיגים שנעים בין 90 ל110 לשרתים במערב אירופה והמשחק רץ חלק) ואז ללא סיבה ברורה לעין הבעיה עלולה לצוץ ומתחילים מעיין "לאגים קבועים" - הכוונה היא שהלאגים אינם "פתאומים" וללא תבנית ברורה, אלא באים במחזור מאוד מסודר - שניה של משחק תקין - רבע\חצי שניה של תמונה קפואה וחוזר חלילה (כמובן שבדקתי את המשחק לא ברשת והוא פועל נורמלי כך שבעיה לא במחשב עצמו).

כשאני בודק כאן http://www.pingtest.net/ את הפינג שלי בזמן שהבעיה לא קיימת אני מקבל משהו כמו 20-18 פינג וג'יטר של 1-2 ms לשרת בארץ ומשהו באיזור של 90-100 פינג לאיטליה וג'יטר של 1-2.

כשהבעיה צצה אני מקבל קשת של תוצאות פסיכיות באיזור של פינג של 130 וג'יטר של 130 עד פינג של 500 וג'יטר של 500 (הגודל של הג'יטר והפינג כשהבעיה קיימת תמיד באיזור אותו הגודל).

התקשרתי לתמיכה התכנית של בזק והטכנאי שענה לי אמר להחליף את המסנן שמחבר בין השקע בקיר לבין הראוטר. העיניין הוא שהחלפנו את המסנן הזה ב10.10 (פחות מחודש וחצי) כך שקשה לי להאמין שזה הגורם לבעיה.

כשאמרתי לו את זה הוא בדק משהו במערכת שלו ואז חזר אלי ואמר שאין לו מושג מה הבעיה (במילים הללו...) כך שלא ממש ראיתי טעם להמשיך בשיחה :smiley1:

האם יש למישהו כאן רעיונות נוספים?

צאו מנקודת הנחה שאני לא מבין יותר מדי בחיבורי רשת ויכול להיות שפיספסתי דברים בסיסים.

אני מניח שהצעד הבא שלי הוא להתחיל להחליף רכיבי חומרה אחד אחרי השני (ראוטר, קבל שמחבר בין הראוטר למסנן, מסנן, תקע בקיר וכ"ו) אבל חבל לי להתחיל לקנות רכיבים מבלי שיהיה לי מושג מה בכלל אני עושה.

האם ישנם "עקבי אכילס" שאותם אני צריך לבדוק בתור התחלה?

תודה רבה מראש!

פורסם

תתחבר עם מחשב אחד ישירות למודם ככה אתה מוציא את הראוטר מהמשוואה והפרעה של מחשבים אחרים, בשימוש של כמה מחשבים (שמשתמשים באינטרנט לא סתם מחוברים) הפינג עולה ולא יעזור כלום, במידה וזה לא יעזור תוריד את התוכנה networx תפעיל netstats תסמן התקשרויות שהתבצעו ורענון אוטומטי ותראה מה מתחבר לאינטרנט, יש גם גרף של תעבורה, במידה וזה לא יעזור ניתן ללכוד פקטים,

http://www.nirsoft.net/utils/smsniff.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים