עבור לתוכן

"דירה להסתיר", סקר על דירות זוועה בתל אביב.

Featured Replies

פורסם
עם ספרים והכל! או שלא מדדת נכון, או שיש לנו אלוף עולם פוטנציאלי בהליכה תחרותית שמתבזבז פה.

הליכה ב10 קמ"ש במשך שעה וחצי - שעתיים רצוף. לאדם שלא בכושר רב מידי. תרשה לי לצחוק בכל רם. ועל הדרך תביא לי קצת מפטריות ההזיה שלך. :)

נראה לי מרוב ישיבה התנוונו לך הרגליים. את הדרך שאני עושה מדדתי עם רכב בדיוק על פי הדרך שאני עושה (give or take 1 km) ואני יודע שזה בדיוק לוקח לי בין שעה לשעה ועשרה בירידה. אם אתה חושב שזה הגיוני שאדם פשוט (ואני כלל לא בכושר שיא) יוכל לעשות, זאת הבעיה שלך בלבד.

• תגובות 67
  • צפיות 10.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
רק שההנחה הזו לא בהכרח נכונה. אם המשכורות נמוכות ב10% והשכירות / דירות ב50%, זה לא ממש מתקזז.

בפועל הפער בשכירות הרבה יותר נמוך. גם בפריפריה הרחוקה לא תמצא היום דירה שני חדרים סבירה בפחות מ-2,000 ש"ח בחודש. הפער בין אשדוד לראשון לציון בשכירות עומד על 500-600 ש"ח בחודש. זה בערך הפער בעלויות הדלק החודשיות בנהיגה יומיומית לתל אביב. זו אחת הסיבות שלא היה טעם לחפש דירה באשדוד. (חוץ מזה אני לא אוהב את העיר, אבל זה כבר נושא אחר)

- - - תגובה אוחדה: - - -

ה"הנחה" הזאת היא בולשיט. השכר בצפון (חיפה) ממש לא יותר נמוך מהשכר במרכז, אבל מחירי השכירות כן נמוכים בעשרות אחוזים.

אני משלם 3000 ש"ח על דירה משופצת עם שתי חניות, במרחק 15 דקות נסיעה מהעבודה.

וכן, אני מדבר על עולם ההייטק, אבל דווקא לא על עולם התוכנה.

בבועה שלך הכל בולשיט. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חולקת על דעתך. השכר הממוצע בחיפה נמוך יותר בהשוואה למרכז. חיפה סובלת מהגירה שלילית יותר מעשור. אלפי חיפאים עושים את דרכם לעבודה במרכז כל יום. ראש העיר שלכם היה מוכן לנשק לנתניהו את הרגליים כדי שיסכים לבנות נמל חדש בחיפה בתקווה להזרים חמצן לעיר.

פורסם
נראה לי מרוב ישיבה התנוונו לך הרגליים. את הדרך שאני עושה מדדתי עם רכב בדיוק על פי הדרך שאני עושה (give or take 1 km) ואני יודע שזה בדיוק לוקח לי בין שעה לשעה ועשרה בירידה. אם אתה חושב שזה הגיוני שאדם פשוט (ואני כלל לא בכושר שיא) יוכל לעשות, זאת הבעיה שלך בלבד.

יש מצב שתוכל למדוד את הדרך באמצעות מפה מקוונת כלשהי? 10 קמ"ש לאדם הממוצע, זו ריצה ולא הליכה...

פורסם
מה זו ההשקמה המוקדמת הזו ביום שבת?! :silly:

תפסיקו כל הזמן עם חיפה. חיפה היא בכל זאת עיר גדולה עם המון תעשיה (חלקה הגדול מתקדמת). יש עוד מקומות בארץ חוץ מחיפה. חיפה זה לא ממש פריפריה.

כן יש איזורים שבהם ה"הנחה" הזו מתקיימת במידה כלשהי. אני לא יודע אם זה באמת מתקזז לגמרי, כנראה שלא. בכל מקרה, המחירים בחיפה לא יותר זולים ב 50% מבערי המרכז. ואני לא מחשיב כרגע את מרכז-צפון ישן ת"א, שם המחירים באמת בשמיים.

דרך אגב, עד כמה שיקר בת"א - מבחינה מוצרי צריכה יחסית זול שם. יש תחרות גדולה מאוד. אני הבנתי שהרבה יותר יקר בסופרים בגולן, נניח, כי פשוט אין שם תחרות. (לא בדקתי אישית האמת)

ליאור - אני מסכים איתך לגבי הרכבת התחתית. אין בזה ספק ולו הקל ביותר. דיברתי לגבי הבניינים שכבר קיימים.

עבודה דוחה שבת .

ד"א - ציינתי את זה לגבי תשתיות . אבל דע לך שיש מדינות בחו"ל שזה תקף גם לגבי בניינים וכמעט כל מה שקשור לבנייה .

מקבלים החלטה -> מקצים תקציב - > מתכננים -> מאשררים את התוכנית (לפעמים אצל מספר גורמים) -> בונים . (כל התהליך בפחות מחמש שנים-וגם אז צריך שיהיו הרבה גורמים מעכבים ובאופן חריג . כגון : קבלני משנה שפשטו את הרגל , מהנדס שנפצע , תאונה באתר בנייה שגרמה להפסקת העבודות , גשמים שאינם פוסקים ומכל הבא ליד )

כאן בארץ התהליך הזה ארוך , לא יעיל , ומלא באנשים שמנסים לסחוט לכיסם כמה שיותר מזומנים .

האמת די מגעיל .

פורסם
יש מצב שתוכל למדוד את הדרך באמצעות מפה מקוונת כלשהי? 10 קמ"ש לאדם הממוצע, זו ריצה ולא הליכה...

על פי מפה רגילה משהו כמו שבע וחצי ק"מ קו אוויר.

על פי מפה של וואלה פאקינג 14 ק"מ הליכה (המפלה של וואלה עושה סיבובים לא ברורים ברחבי חיפה)

על פי המפה של יד 2 זה 7 וקצת ק"מ ומסתבר שאני הולך בדרך קצת יותר ארוכה (הדרך הקצרה יותר משלבת עלייה שאני לא עושה). אז בוא נגיד 8 ק"מ.

המפות הללו מדויקות? זה מבאס אותי, הייתי בטוח שאני הולך הרבה יותר מהר מזה בירידה. הייתי מודד את המרחק עם המפה הרגילה אבל זה כאב ראש להתחיל לחשב מסלול מדויק

פורסם

עד כמה שזכור לי, היית ביחידה קרבית והעדת על עצמך ששרירי הרגליים שלך בכושר מטורף.

בן אדם רגיל גם תוך חודש חודשיים לא יגיע לזה.

אגב מה הבעיה לחשב כמה זה בדיוק עם google maps? פשוט מזיזים את הפס של המסלול כמו שאתה רוצה והמרחק מתעדכן.

נערך על-ידי geniaXP

פורסם

לא יודע.. הרבה אוכל והרבה כסאות עברו מאז הצבא... אבל יפה שאתה זוכר עלי פרטים :)

לא חשבתי להשתמש בגוגל מפס, בגלל שלא ידעתי שהם כבר החלו לחשב מסלולים וזה.. על פי גוגל זה כמעט 9 על פי המסלול הכי קרוב לדרך בה אני הולך אבל זה לא לוקח בחשבון קיצורי דרך שאין על המפה אז אני עדיין אומר 8 -8.5 הליכה.

ממש ביאסתם אותי, הייתי בטוח שאני הולך יותר מהר מזה בשעה (זו ממש ירידה תלולה רוב הדרך לבית שלי). בפעם הבאה שאני בלימודים (עוד שבוע נדמה לי) אני אמדוד זמנים

פורסם
הפער בין אשדוד לראשון לציון בשכירות עומד על 500-600 ש"ח בחודש. זה בערך הפער בעלויות הדלק החודשיות בנהיגה יומיומית לתל אביב.
וכמובן, אין שום טעם לחיות בלי נהיגה יומיומית לתל-אביב. :)
בבועה שלך הכל בולשיט. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חולקת על דעתך. השכר הממוצע בחיפה נמוך יותר בהשוואה למרכז. חיפה סובלת מהגירה שלילית יותר מעשור. אלפי חיפאים עושים את דרכם לעבודה במרכז כל יום.
ובבועת המִסכנוּת שלך הכל אמת. אני הרי בטוח שאתה לא באמת היית בחיפה אי-פעם. אין לך מושג מה באמת הולך שם, אבל אתה מפזר לכל עבר קביעות חד-משמעיות לגבי "איכות אוכלוסיה, איכות השכלה, איכות מקומות בילוי" וכו'.
ממש ביאסתם אותי, הייתי בטוח שאני הולך יותר מהר מזה בשעה (זו ממש ירידה תלולה רוב הדרך לבית שלי). בפעם הבאה שאני בלימודים (עוד שבוע נדמה לי) אני אמדוד זמנים

שמע. אולי לא הייתי ביחידה מובחרת כמוך, אבל כיום אני כן עושה כושר שכולל גם פעילות אירובית, הליכה וריצה. אני עושה את זה בצורה די סדירה כבר כמה שנים. חלק מזה בחדר כושר על מסילות שמודדות מהירות מדויקת. אז אני יודע את המהירות שלי, וגם של אנשים מסביבי, ולכן כשאני אומר שהליכה ב10 קמ"ש היא לא משהו סביר, בשום קנה מידה, אני יודע על מה אני מדבר. אז סלח לי בבקשה על הסקפטיות והבוטות שלי. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים