עבור לתוכן

"דירה להסתיר", סקר על דירות זוועה בתל אביב.

Featured Replies

פורסם

חברים לא לריב,

אבל ההשוואה בין תל אביב לחיפה באמת לא במקום,שתי עולמות אחרים לחלוטין,חיפה והמטרופולין הזול שלה זה שנות דור אחורה מגוש דן,ובסדר שיש במת"מ מלא טכנולוגיה זה לא משנה את זה...

בתור מי שגדל בקריות ויצא לכל מקום בצפון בערך 31 פעם,מי שבאמת ובתמים חושב שחיפה היא אלטרנטיבה לאדם הצעיר שרוצה להתפתח ולהתקדם אז פשוט לא יודע להבחין בין טוב לרע.

בועת הדיור של המרכז עם השכירויות ההזויות רק מחזקת את זה שהמונים נוהרים למרכז כי פשוט יש שם יותר עבודה,יותר תרבות,יותר כסף ועוד הרבה דברים.

זה לא דבר טוב כן,כל הריכוזיות הזאת במרכז ההארץ,לאט לאט זה משתנה ואני מקווה שבעתיד זה כבר לא יהיה יותר,אבל נכון להיום זה קיים.

המדינה צריכה יותר לפתח את הפריפריה ולזרוק שם כסף,אבל מה לעשות שכל בעלי המאה והדעה יושבים במרכז ואליהם הולך הכסף בסוף,נקווה שהפערים ילכו ויקטנו עם הזמן.

• תגובות 67
  • צפיות 10.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם לא יקטנו. די עם השטות הזו.

בכל מדינה בעולם ישנם מטרופולינים גדולים - שרק גדלים עם הזמן. יש סיבה לזה שזה קורה - ככה מערכות פועלות. כשמתיישבים בצורה מרוכזת העלות השולית של כל דבר פוחתת בצורה משמעותית ביותר. כמות הקשרים בין אנשים גדלה במידה מעריכית. בעולם הולך בחזרה לצורה של "ערי מדינה" שכאלו, לא ההיפך.

להתכחש לחלוטין לזה שכך הדברים עובדים וגם יעבדו, זו סתם טיפשות. אין בזה טעם. אם יהיה תכנון נכון, יהיה אפשר להכניס עוד הרבה אנשים למטרופולין גוש דן.

לא ברורה לי הקביעה שכל בעלי המאה והדעה יושבים במרכז. מר נתניהו לא גר במרכז, הרבה מאוד שרים לא גרים במרכז.

פורסם

נו באמת.. אני חיפאי והייתה תקופה קצרה שעבדתי בתל אביב. למען האמת? ליגה. הייתי מקבל החזרי נסיעות נדיבים (עוד כמה עשרות שקלים לכיס מהאקסטרות)

והייתי מעביר את הזמן עם ספרים, מנגות, פודקסטים, סדרות ועוד.. הבעיה הייתה מתחילה בימי ראשון וחמישי כאשר כולם חוזרים ובימים האלה, הייתי מעדיף לנסוע באוטובס.

כולכם מדברים ע להבית, אפשר לחשוב שאתם עושים משהו בבית חוץ מלשבת מול המחשב ואת זה אפשר לעשות גם בנסיעות. המינוס היחידי זה פחות שעות שינה בב וקר וגם את זה אפשר לעבור אם רק הולכים לישון מוקדם. חיי חברה? בגיל מסוים כבר פחות מעניין אותך כמה פאבים יש לך בשכונה וניתן להסתדר נהדר רק עם כמה עשרות בעיר....

פורסם

אני מסכים איתך. אני שמח שלפעמים יש לי את הזמן הזה לעצמי באוטובוס עם מוזיקה, פודקאסט (אין הרבה שאני אוהב) או ספר. או סתם זמן לחשוב. אהיה עצוב לאבד את זה בביום מן הימים בו אקנה רכב.

זה כן נחמד שיש לך זמן שבו אין לי אפשרות להיות מול מחשב.

מצד שני, זה גם מטריף אותי שאני יודע שאני מחכה המון זמן סתם כי המערכת לא יעילה. מצד שני, לפעמים אתה כן רוצה להגיע הביתה מהר וזה מרגיז שלוקח לך שעה וחצי כשלרכב פרטי זה לוקח חצי שעה גג. מצד שני, זה מאוד מעצבן להתאים את כל סדר היום שלך לכך שהאוטובוס הישיר האחרון הוא ב 18:30 (ממש ממש לא מאוחר).

פורסם

אני חושב שאני הגבר היחידי עלי אדמות ששונא לנהוג. יש רכב בבעלות המשפחה, אני פשוט מעדיף ללכת/ אוטובוס. צריך לפתוח דיון על פודקאסטים יש אינסוף תוכניות פודקאסט ואינסוף חרא אך יש גם הרבה טובים. אמרת שהמחרק הוא 15 ק"מ קו יאוויר. כמה זה יהיה בהליכה? 17 ק"מ? 20 ק"מ? אולי תלך ברגל? 15 ק"מ תעבור בשעה וחצי (גם כושר וגם הפודקסאקט מתעכלים טוב יותר בגוף) או שלפחות תעבור את המרחק בשביל אוטובס ישיר? אני תמיד חוזר מהאוניברסיטה ברגל. זה ממש כיף

פורסם

אני גם לא אוהב לנהוג. אני ממש לא רוצה שיהיה בבעלותי רכב. אין לי כוח לכל ההתעסקות עם אנשים שאתה צריך להתגונן מולם מפני רמיה: מוסכים, ביטוח וכו'. אבל בישראל אי אפשר להסתדר בלי רכב. לפעמים רוצים לצאת, לפעמים רוצים לקפוץ לאנשהו בסופ"ש. מתישהו צריך את זה.

האמת שהרעיון על דיון הפודקאסטים הוא טוב, נפתח אחד...

לא יודע כמה זה יהיה בהליכה, אבל המון. אי אפשר ללכת מרמת גן לרעננה. :-)

אני הולך ק"מ רק בשביל להגיע לאוטובוס שעובר רק ברחוב הראשי (הגיוני).

פורסם

15 ק"מ בשעה וחצי בהליכה? תחזור לשיעורי חשבון. :lol:

פורסם

בהליכה איטית רגילה למישהו שלא בכושר זה יקח 3 שעות , אבל למישהו בכושר סביר במהירות לא מהירה במיוחד של 10 קמ"ש , זה יקח שעה וחצי.

פורסם
15 ק"מ בשעה וחצי בהליכה? תחזור לשיעורי חשבון. :lol:

מה הבעיה? המרחק בין הבית שלי לאוניברסיטת חיפה הוא 13 ק"מ בדרך הכי קצרה שאני מכיר.

כאשר אני הולך מהאוניברסיטה עם מחשב נייד וספרים, לוקח לי שעה - שעה ועשר דקות.

אם אני הולך הפוך, לוקח לי שעה וחצי אבל זה בחתיכת עליה.

רעננה, ררמת גן ושאר ערים נמצאות במישור. אז יכול להיות ששעה וחצי זה אכן מהיר מדי אך שעה וארבעים או שעה וחמישים וזה נהפך לסביר ביותר גם לאדם שלא בכושר רב מדי

מהירות של 10 ק"מ זו עדיין מהירות הליכה, מהירות מהירה מאוד של הליכה אך הליכה.

פורסם

אני ממליץ לכם על אופניים.

גם אם אתה לא בכושר בכלל אתה תעשה 15 ק"מ בשעה באופניים.

זה לא מעייף ומכביד כמו הליכה , וגם אפשר לנסוע באופניים עם תיק וזה לא מורגש.

אם אתה בכושר (ואם לא אתה תהיה בכושר אחרי חודש - חודשיים) , אתה כבר תעשה את זה בפחות זמן.

פורסם

כשגרתי בתל אביב גנבו לי את האופניים. אחד הדברים המעצבנים ביותר באיזור הזה...

זוהי כבר הפעם השניה שבה גונבים לי אופניים. הפעם הראשונה היתה כשנסעתי עם האופניים של אחי ל"עיר" ברעננה. זה מוציא לחלוטין את החשק לכנות אופניים חדשים.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

מנעול וזה?

פורסם

איך רואים שאתה לא גר בת"א .

איזה מנעול ?. החארות באים לך עם דיסק חשמלי .

אתה צריך מנעול שעולה יותר מהאופניים , וגם אז יגנבו לך את הכידון , מושב , גלגל , שרשרת וכל מה שלא מחובר במנעול מיוחד לאיזה רמזור/עמוד חשמל .

פורסם

שאני אבין, אנשים גונבים אופניים עם מסור חשמלי באמצע היום?

- - - תגובה אוחדה: - - -

wow הרצתי חיפש בגוגל והבנתי הכל..

פורסם

אז כמה דברים:

1. לגבי האופניים - פתרון מקובל מאוד. למה להאשים את המחירים בת"א במקום את אמצעי האכיפה?

2. למה חשוב לכם לעבוד ב"בירת העסקים"? למי אכפת כמה משרות יש והיכן כולם עובדים? אז תעבדו ברעננה או בפתח תקווה או רחמנא ליצלן - באשדוד. או חיפה. אין שם מספיק משרות? מה זאת אומרת? אתה צריך בסה"כ משרה אחת פנויה שמתאימה לכם. כבר שמעתי את הטענה הזאת שהמשכורות ב"פריפריה" נמוכות יותר. אבל כך גם ההוצאות ובמיוחד על הדיור כך שהכל די מתקזז.

3. למה ירושלים והסביבה מחוץ לדיון? יש המון מקומות עבודה, מרכזי היי טק גדולים, תחבורה ציבורית טובה (לא בשבת. אבל יש מוניות) ויש אפילו מקומות בילוי לא רעים (פותחים בקרוב את הסינמה סיטי).

אולי המרכז זה המקום בו מרבית האנשים גרים אבל עדיין מרבית התושבים במדינה לא גרים במרכז. צאו מהבועה שלכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים