עבור לתוכן

"דירה להסתיר", סקר על דירות זוועה בתל אביב.

Featured Replies

פורסם
ומהסיבה הזו אתה מזלזל בכמות האנרגיה/זמן הבלתי נסבלת שנסיעה בין עירונית בישראל גוזלת. רוב העבודה בישראל היא במרכז (קו רעננה עד קו רחובות), אתה מזניח את העובדה הזו.

אני לא מזלזל בשום דבר. אתה זה שמזלזל בקיומם של חיים מחוץ לבועת גוש דן, כך זה נראה.

אתה אומר "רוב העבודה בישראל היא במרכז". זה נכון. אז מה? האם מזה אתה מסיק ש"אין עבודה מחוץ למרכז"? כנראה אני היחיד שעובד בארגון שלי. אני בא כל יום, מדליק את האור, יושב יום שלם לבד, בסוף מכבה את האור והולך הביתה. חוץ ממני אין לאף אחד עבודה מחוץ לגוש דן. :P

המספרים שאתה מתאר (שעה עד שעה וחצי לכיוון אחד מהבית לעבודה) הם גם משהו לא חריג בכלל במדינות גדולות, דוגמת ארה"ב הנחשקת. במקרה יש לי קרובים ומכרים שם. אני יודע כמה זמן לוקח להם להגיע לעבודה. זמני נסיעה של פחות משעה פשוט לא נספרים שם. כי חצי שעה זה בערך הזמן שלוקח להגיע מעיר לעיר שכנה. ואיכשהו רובם לא בוכים.

הסיפור שלך מתאר בעיה קיימת ומוכרת - שבחלקים רבים של גוש דן (ולא רק) התחבורה הציבורית מזעזעת. זה ידוע. זה דורש טיפול. אבל זה לא בדיוק נושא הדיון.

מגיעה לבן אדם אפשרות סבירה לגור באזור בו הוא נולד, מגיעה לו האפשרות לא לבזבז שעתיים פלוס בכביש כשהוא גר במרחק אווירי של 15 ק"מ ממקום העבודה, מגיעה לו האפשרות לשכור דירה קטנה ולא מוזנחת בסכום שלא יגזול ממנו כל אפשרות לחסוך לעתיד. לא כל דבר זה בכינות של אנשים (שבהחלט קיימת). יש גם אנשים לא בכיינים שקשה להם.
יש אנשים לא בכיינים שקשה להם, אתה צודק. אבל במישור הזה אנשים מתחלקים לשלושה סוגים - כאלה שיבכו ולא יעשו כלום, כאלה שפשוט יאכלו חרא, וכאלה שינסו לשנות. מי שקשה לו ומנסה לשנות ימצא פתרונות יצירתיים. יש לי הערכה רבה לאנשים כאלה. אני מכיר כמה כאלה, ובסוף הם לרוב מצליחים להתרומם (אם יש להם השכלה בסיסית וראש על הכתפיים).

אני לא סבור שאני מסכים איתך שמגיע למישהו משהו. איכשהו במדינות גדולות יותר קיבלתי רושם שאנשים מקבלים הרבה יותר בהבנה שאולי יצטרכו לנדוד הרחק ממקום מולדתם. הרצון להישאר קרוב להורים, קרוב לבית הוא גם משהו די ייחודי לישראל (יש גם אלמנטים חיוביים בכך, אך זה גם נושא לדיון אחר).

אבל בוא אומר לך משהו - יש לך אפשרות סבירה לגור באזור בו נולדת בדירה סבירה ולא מוזנחת ויותר נוחה למקום עבודתך. אני יודע בלי לבדוק אפילו. איך אני יודע? כי כאמור יש לי חברים ששכרו דירות במקומות שונים (במרכז, לרוב) ועבדו במקומות שונים, ולא פגשתי אף לא אחד שלא הצליח עם קצת מאמצים וחיפושים וסבלנות, ואולי קצת פשרות (הגיוניות ולפעמים זמניות) להשיג דירה סבירה.

עם זאת, זה כמעט אף פעם לא היה במרכז תל-אביב. כנראה כי אותם אנשים, במקום לקטר על בעלי הבית הבני-זונות החצופים, פשוט החליטו מראש שאין טעם להתעסק עם אנשים כאלה ונדדו לאזורים שבהם הכל קצת יותר שפוי (רמת-גן, או אפילו שכונות פחות מרכזיות בתל אביב עצמה).

גם אני הייתי במצב דומה בעבר. שכרתי בתקופה מסוימת דירה ברחובות, שהתמזל מזלי ומצאתי אותה בהרבה פחות ממחיר השוק. אבל גם כשבעלי הדירה התפכחו והעלו בהמשך את השכירות למחיר השוק, לא בכיתי על מר גורלי. היו לדירה חסרונות, אבל היא הייתה במקום טוב, והמחיר היה סביר, והדירה הייתה במצב טוב, ובעלי הבית היו אחלה.

מה אני אומר? מי שמחפש - ימצא.

למה אתה כל כך מזלזל בזה שאנשים עוברים מדינה בשביל שיהיה להם טוב יותר? היכולת של בן אדם לעשות כזה שינוי מטורף בשביל העתיד הוא דבר ראוי להערכה.
אני מזלזל? חס וחלילה. אני בעצמי מהגר. לא נולדתי בישראל. :) הוריי עברו ועשו את השינוי המטורף הזה כדי שיהיה להם ולי יותר טוב. אני רק אומר שזה אבסורדי שיש אנשים שמוכנים לעשות מהלך כזה קיצוני, ובבד בבד יש אנשים אחרים (או אפילו אותם אנשים!) שהמחשבה להתרחק קצת מהמרכז או מבית הוריהם נראית להם בלתי-סבירה.

הרי זה מעגל שמזין את עצמו. אנשים לא עוברים החוצה מהמרכז כי אין עבודה. אין עבודה, אז אנשים לא עוברים. אין מספיק אנשים, אז אין מספיק מקומות עבודה, אז אנשים לא עוברים. וחוזר חלילה.

אמרתי זאת כבר בעבר: כמה עבודות בן-אדם צריך? 20? אתה צריך עבודה אחת. אז ייקח לך חודשיים למצוא אותה ולא שבועיים. זה לא מה שיהרוג אותך לטווח הארוך, אלא אם כן אתה בתחום שבו מחליפים מקומות עבודה כמו גרביים.

מדינה צריכה מטרופולין חזק, לישוב בצורה כזו יש יתרונות רבים. תסתכל על עשרות מטרופולינים שבהם חיים אנשים בעולם וגדולים בהרבה מגוש דן. זה אפשרי בהחלט.

רק שכמו שאמרת - המטרופולינים האלה גדולים בהרבה מגוש דן. לרוב זה אומר שהצפיפות נמוכה יותר, ואז היחס בין הביקוש להיצע אינו כך-כל גרוע, והמחירים "שפויים" יותר.

מצד שני, המחירים עדיין גבוהים בהרבה במטרופולין כזה מאשר בפרבר כלשהו במרחק של 30-60 דקות נסיעה ממנו. ולכן הרבה אנשים שאני מכיר (אם נחזור לקרוביי ומכריי מארה"ב למשל) גרים דווקא במרחק כזה מאותו מטרופולין, ומרוצים מחייהם. הבית שלהם עולה שליש או חמישית ממה שהיה עולה בקרבת אותו מטרופולין, ויש להם יופי של איכות חיים.

מי שרוצה לחיות דווקא במרכז המטרופולין - פשוט עושה את זה ולא בוכה. אם אין ידו משגת - הוא מתרחק קצת במטרה למקסם את רמת החיים שלו. רק בישראל נתקלתי בתופעה כל-כך המונית של אנשים שממש רוצים וממש לא יכולים וחושבים שמגיע להם והדבר היחיד שנכון לעשות זה לבכות על כך. :nixweiss:

• תגובות 67
  • צפיות 10.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
Qttp, אני אעבור לגור במעגל שלישי כשתהיה לי שם תעסוקה או תחבורה ציבורית ראויה 24/7. חוצפה (לא שלך, אלא של מקבלי ההחלטות) לשלוח את הדור הצעיר לגור בטיזינחוי ואז לצפות ממנו לשרוף שלוש שעות ביום, כל יום, בדרכים בשביל לשלם 25 שנים משכנתא על ארבע קירות.

אח, אח, ליבי ליבי איתך. אין עבודה בראשון, אין עבודה ברחובות, נכון?

תחבורה נוראה ואיומה. אתה יודע שעל ציר הרצל בראשון/רחובות יש תחבורה ציבורית 24/7 ישירות למרכז תל-אביב? אתה יודע שכשגרתי ברחובות, בכל יום נתון היה לוקח לי להגיע פחות זמן לתל-אביב ממה שלידידנו Ido.G לוקח היום להגיע מרעננה לרמת-גן, לפי הסיפור שלו? ממש שלוש שעות נסיעה כל יום. :)

צעירים שגדלו במרכז צריכים להיות בעלי אפשרות לרכוש דירה במרחק סביר מבית הוריהם. קודם כל כי ההורים מספקים תמיכה אדירה (עזרה עם הנכדים, למשל). שנית כי בצורה הזאת החלקים הישנים של העיר מתחדשים.
ראה תגובתי לעיל. אני לא מאמין שלמישהו מגיעה האפשרות הזו. אלה החיים. עושים את המיטב עם מה שיש. אפשר לומר שזה אידאלי כשזה ככה, שזה עדיף כשיש אפשרות כזו, אבל להגיד שזו זכות בסיסית שמגיעה לכולם? ממש לא מסכים.
הנקודה שלי שאין אלטרנטיבה אמיתית לגוש דן. אם מתרחקים מגוש דן חוסכים על דירה, אבל מבזבזים הרבה יותר זמן בדרכים. אם מתקרבים מוציאים פחות על דלק ויותר על דירה. בשורה התחתונה בדרך כלל אין כדאיות כלכלית להגר לפריפריה. בנוגע למציאת עבודה בחיפה - עצם העובדה שמצאת עבודה מהר מאוד בהייטק לא משקפת על היכולת למצוא עבודה במהירות בתחומים אחרים.
הנה, אתה שוב ראש בקיר באקסיומה הזו. אין עבודה מחוץ לגוש דן, פשוט אין. גם אם יש עבודה בחיפה - זה רק להייטקיסטים צפונבונים סנובים. כי הייטקיסטים לא צריכים בנקים, לא צריכים מקומות מסחר ובילוי, לא צריכים בתי עסק בכלל. יש בחיפה רק פארק מת"מ ולידו בית-קברות, וזהו פחות או יותר. כל מי שלא למד בטכניון ולא הוציא ממוצע 80 ומעלה יוכל למצוא עבודה אך ורק ברחוב המסגר בתל-אביב, ויעמוד שעה וחצי בפקקים כל יום, בכל כיוון. ברור שמבחינתו זה או לעבור לגור בדירת אסלה מוזנחת ביפו, או להתאבד. :)
כשאני חיפשתי את העבודה הראשונה בהנהלת חשבונות לא מצאתי כלום באזור אשדוד - אשקלון. היצע המישרות היה קטן מאוד וכולם דרשו ניסיון. במרכז מצאתי את העבודה הראשונה די בקלות.
אז מצאת. ועכשיו יש לך כבר ניסיון. ועכשיו יהיה לך יותר קל למצוא עבודה גם בשוק יותר קטן ומצומצם. ואתה גם עובד, אז אתה יכול לחפש בלי לחץ מיוחד. ואז אולי תעשה חושבים עם עצמך ותחליט שלטווח הארוך זה ישתלם לך, ואולי תוכל לעבור ל"פריפריה" (איכשהו קשה לי להגדיר את אשדוד כפריפריה), ואולי אז יהיה לך יותר קל להגיע גם לחלום הדירה ביום מן הימים וכו' וכו'.

אבל אם תתעקש על האקסיומה - שאין עבודה מחוץ לגוש דן - כי הרי כשחיפשת בפעם הראשונה לא מצאת - באמת לא תצליח לצאת מהמעגל הקסום הזה.

אבל לפחות אתה בראשון ולא בפלורנטין, זה כבר טוב. :)

פורסם

אז בעצם הפתרון לכל בעיות המדינה הוא שכולם יעברו לחיפה. נו באמת... :)

ברור יש עבודה באשדוד. בטח ובטח שיש עבודה בחיפה. ההיצע פשוט מצומצם יותר. המשכורות גם נמוכות יותר.

דרך אגב, אולי לא הבנתי אותך נכון - אבל ראשון ורחובות אלו לא ערי "מעגל שלישי". ובהחלט קשה בהרבה להשיג שם עבודה מאשר בת"א / רמת גן.

אני לא מבין למה אתה מתעלם מהעבודה הפשוטה והיא - ת"א (+ר"ג/בני ברק) היא בירת העסקים של ישראל. ברור שיש עבודות במקומות אחרים. ברור!!! מי אמר אחרת?! פשוט שם יש הכי הרבה (וכל מה שיוצא מזה).

- - - תגובה אוחדה: - - -

ראה תגובתי לעיל. אני לא מאמין שלמישהו מגיעה האפשרות הזו. אלה החיים. עושים את המיטב עם מה שיש. אפשר לומר שזה אידאלי כשזה ככה, שזה עדיף כשיש אפשרות כזו, אבל להגיד שזו זכות בסיסית שמגיעה לכולם? ממש לא מסכים.

ברור שזו לא זכות בסיס.

אבל זו זכות בסיס לצפות מהממשל שאמור לנהל את המדינה הזאת לפחות לנסות לאפשר את זה. זו זכות בסיסית לצפות מהמשל שבמידה והחלטת לגור רחוק יותר, תהיה לך האפשרות להגיע בכבוד למקום העבודה שלך (לא יודע לגבי הדוגמה המסויימת שלך בראשון). זו זכות בסיסית לא לראות את כולם סביבך מקבלים, איכשהו, דירות או חצאי דירות מההורים שלהם, בעוד שאתה יודע שלא תגיע לזה בעוד הרבה מאוד זמן - למרות שבמשך כל שנות ה 20 (וגם העשרה) שלך השקעת בעצמך לא מעט.

פורסם

איזה מצחיק שהטופיק הזה נפתח עכשיו .

אני כרגע שוכר חדר ב 3000 לחודש , לתקופה של חודשיים , בגלל שאני מוכרח . (בת"א)

אין ספק בכלל שמדובר בבועה מארץ הבועות . לצורך העניין שכרתי את החדר הזה לאחר חיפוש של חודשיים , מכיוון שכולם פשוט-מאוד הזויים .

מבקשים מחירים מופקעים עבור תת-תנאים .

ד"א , על כל עניין המחירים , בפתח תקווה ניתן להשכיר במחירים הרבה יותר נורמלים והיא כעשר דקות מאזור צפון ת"א , וכעשרים דקות ממרכז ת"א .(אם אתה מכיר קיצורי דרך - ההערכה הנ"ל תקפה אפילו לשעות העומס בחלקן ).

מובן מאליו שעליית המחירים שם היא הרבה יותר מתונה וזאת משום בנייה מהירה מאוד ו"מוניטין" שלילי .

פורסם

המספרים שאתה מתאר (שעה עד שעה וחצי לכיוון אחד מהבית לעבודה) הם גם משהו לא חריג בכלל במדינות גדולות, דוגמת ארה"ב הנחשקת. במקרה יש לי קרובים ומכרים שם. אני יודע כמה זמן לוקח להם להגיע לעבודה. זמני נסיעה של פחות משעה פשוט לא נספרים שם. כי חצי שעה זה בערך הזמן שלוקח להגיע מעיר לעיר שכנה. ואיכשהו רובם לא בוכים.

אני הייתי בערים גדולות בעולם ואני יודע מה הולך שם. התחבורה שם יעילה פי עשרות מונים מהתחבורה בגוש דן. אני לא מבין איך אפשר בכלל להתווכח על הנושא.

אני לא יודע לגבי מקומות מסויימים עם מרחק גדול בין הערים. ברור לי שזה קיים. הממשלה לא יכולה להעלים את המרחק הזה. חוסר יעילות משווע במערכת התחבורה הציבורית - אפשר. זה לא הנושא, אבל זה קשור אליו.

אבל בוא אומר לך משהו - יש לך אפשרות סבירה לגור באזור בו נולדת בדירה סבירה ולא מוזנחת ויותר נוחה למקום עבודתך. אני יודע בלי לבדוק אפילו. איך אני יודע? כי כאמור יש לי חברים ששכרו דירות במקומות שונים (במרכז, לרוב) ועבדו במקומות שונים, ולא פגשתי אף לא אחד שלא הצליח עם קצת מאמצים וחיפושים וסבלנות, ואולי קצת פשרות (הגיוניות ולפעמים זמניות) להשיג דירה סבירה...

עם זאת, זה כמעט אף פעם לא היה במרכז תל-אביב. כנראה כי אותם אנשים, במקום לקטר על בעלי הבית הבני-זונות החצופים, פשוט החליטו מראש שאין טעם להתעסק עם אנשים כאלה ונדדו לאזורים שבהם הכל קצת יותר שפוי (רמת-גן, או אפילו שכונות פחות מרכזיות בתל אביב עצמה).

אני יודע טוב מאוד מה הולך בשוק הדירות במרכז. אני גרתי לבד, אני מכיר אנשים שגרים לבד. אני יודע שזה שוחט לי את ההכנסה החודשית ואני בקושי מצליח לחסוך. נכון, אני יכול להפסיק לצאת, נכון אני יכול לוותר גם על חול פעם בשנה עם חוליו, נכון אני יכול לקנות בגדים בסופר, נכון אני יכול לא לאכול בחוץ אפילו פעם בשבוע. אבל לא חושב שאם אני רוצה את זה אני בכיין או מפונק.

אני לא בזבזן, אני הבן אדם הכי פחות בזבזן מבין כל מי שאני מכיר. ולגור לבד בדירה שהיא לא חירבה זה קשה ברמות מטורפות. ואני מרוויח משכורת סבירה.

ושוב - גם אני לא מדבר בהכרח על מרכז תל אביב. תפסיק להתעקש על זה.

מה אני אומר? מי שמחפש - ימצא.

אני לא חושב שאני אמור לבלות את כל חיי בחיפושים אחר דירה. כשרציתי לעבור, חיפשתי במשך שבועיים-שלוש וזה שחט אותי. ראיתי עשרות דירות וכולן היו מזוויעות.

אני מזלזל? חס וחלילה. אני בעצמי מהגר. לא נולדתי בישראל. :) הוריי עברו ועשו את השינוי המטורף הזה כדי שיהיה להם ולי יותר טוב. אני רק אומר שזה אבסורדי שיש אנשים שמוכנים לעשות מהלך כזה קיצוני, ובבד בבד יש אנשים אחרים (או אפילו אותם אנשים!) שהמחשבה להתרחק קצת מהמרכז או מבית הוריהם נראית להם בלתי-סבירה.

אני מסכים איתך לחלוטין. אבל אני חושב שיש אנשים שיש להם עוד סיבות לעבור. אמרתי את זה קודם.

הרי זה מעגל שמזין את עצמו. אנשים לא עוברים החוצה מהמרכז כי אין עבודה. אין עבודה, אז אנשים לא עוברים. אין מספיק אנשים, אז אין מספיק מקומות עבודה, אז אנשים לא עוברים. וחוזר חלילה.

בדיוק. בטח שאדם אינטליגנט וחכם כמוך יודע את זה. באופן טבעי, תמיד יש הכי הרבה תעסוקה במרכז המטרופולין. זהו טבעו של עולם.

פורסם
אני לא מבין למה אתה מתעלם מהעבודה הפשוטה והיא - ת"א (+ר"ג/בני ברק) היא בירת העסקים של ישראל. ברור שיש עבודות במקומות אחרים. ברור!!! מי אמר אחרת?! פשוט שם יש הכי הרבה (וכל מה שיוצא מזה).
מי אמר שאני מתעלם? יש מרחק תהומי בין "בירת העסקים של ישראל" לבין "המקום היחיד בישראל שאפשר/שווה לגור/לעבוד בו".
אני הייתי בערים גדולות בעולם ואני יודע מה הולך שם. התחבורה שם יעילה פי עשרות מונים מהתחבורה בגוש דן. אני לא מבין איך אפשר בכלל להתווכח על הנושא.
מי מתווכח על הנושא? כבר אמרתי לך - הבעיה של התחבורה בגוש דן היא מוכרת ומוסכמת. צריך לפתור אותה. או פשוט לעבור לחיפה. :P

יש מקומות שונים בעולם. לא כולם אותו דבר. לא הכל זה שוויץ. במקומות רבים (במיוחד איכשהו בארה"ב, שם הייתי בכמה וכמה מקומות), התחבורה נהדרת בתוך המטרופולין, אך אם אתה מתרחק חצי-שעה / שעה ממרכזו, זה לא שהיא גרועה. היא פשוט לא קיימת. אי-אפשר להסתדר שם בלי רכב. בכלל. כמובן המחיר הסביר של הרכבים מפצה על זה. ואנשים לא גרים בתוך המטרופולין, כי איכשהו מחירי הדיור שם קופצים פי 5. לא ב50%, לא ב100%, אלא ב400%. אז כולם חיים במרחק 30-60 דקות ממקום העבודה ומרוצים.

אני לא חושב שאני אמור לבלות את כל חיי בחיפושים אחר דירה. כשרציתי לעבור, חיפשתי במשך שבועיים-שלוש וזה שחט אותי. ראיתי עשרות דירות וכולן היו מזוויעות.
לא צריך לחפש כל החיים. גם אני לא חיפשתי כל החיים. עובדה, אני כבר מצאתי ועדיין חי. :) אפשר לחפש יותר משבועיים-שלושה. כן, זה שוחט. בפרספקטיבה ארוכת טווח זה לא כזה נורא.

כל הדירות שראית היו מזוויעות? כל העשרות? אין שום דירה טובה בכל אזור המרכז? לזה אפילו לי קשה להאמין.

פורסם

"המקום היחיד בישראל שאפשר/שווה לגור/לעבוד בו"

את זה אני לא אמרתי ואני גם לא חושב את זה. בשלב מאוחר יותר בחיים שלי (אם אהיה נשוי) - אשקול בחיוב רב לעבור לאזור רחוק יותר. גם כפי שאתה אומר - כנראה שלא יהיו הרבה ברירות ואני כן אדם שמשלים עם המציאות ועושה מה שצריך לעשות. כרגע, כשאני מעוניין לבלות יחסית הרבה, זה פחות מתאים לי. ברור לי שיש לזה עלות כלשהי.

היו כמה דירות שלא היו "מזוויעות", אבל היו מאוד קטנות. מה שהיה משותף לכולן זה שהן פשוט לא היו שוות את הכסף.

ברעננה או בהרצליה, מסתבר, פשוט קשה ביותר למצוא דירות קטנות שהן לא יחידת דיור או חלוקה זוועתית. אני לא יודע אם אין בכלל דירות טובות, בטוח שיש. יש לי ידידה שמצאה דירה מעולה לטענתה בסביבות ה 4K - אבל זה מחיר שנראה לי לא סביר. ברור לי שבסופו של דבר אפשר להתאמץ מאוד ולמצוא הכל, אבל הטיעון הזה לא הכי רלוונטי כי אפשר להגיד את זה כמעט על כל דבר בחיים.

פורסם

אני מקבל בהבנה את כל מה שאתה אומר.

כל עוד אתה מבין את המצב ועושה את בחירותיך בצורה מושכלת, אין עם זה שום בעיה. אתה מבין את התועלת של להיות קרוב למרכז העניינים של תל אביב, מבין גם את העלות, ומחליט לפי מה שמתאים לך. אני גם מאמין שכפי שאתה אומר - ברגע שתחליט שאתה רוצה שינוי, גם תדע איך להביא אותו. נראה שהויכוח שלי הוא לא איתך בכלל, פשוט לקח לי זמן להבין את עמדתך. :)

אני חושב שיש יותר מידי אנשים שפשוט נולדו לתוך המציאות של גוש דן, או שהיה להם נסיון אחד וממנו הם הסיקו שבאמת מחוץ למעגל הזה אין עבודה ואין חיים. שכל ישראל צפונית לנתניה או דרומית לרחובות היא מדבר צחיח בערך כמו מה שדרומית לדימונה. לפחות כך זה משתמע מהדברים שלהם. מדברים אלה עיקר ההסתייגות שלי.

פורסם

נכון. בכל דבר לא צריך להגזים.

כן, מטרופולין גוש דן הוא ה"מרכז" של ישראל, בו יש הכי הרבה עסקים ובו יש הכי הרבה "תרבות". יש שם מלא אנשים שרוצים לבלות ולהנות וקצת פחות אנשים שרוצים לחיות חיי בורגנות ושלווה. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. זכותו של אדם לרצות להיות קרוב לכל זה, הוא צריך רק להבין שבאופן טבעי, יהיה חסרונות יחד עם היתרונות. בן אדם שרק מתבכיין על החסרונות הוא דביל - כפי שאמרת יפה.

היה לי רק חשוב להבהיר שלא הכל זה רק בכיינות. כן יש מחדלים של הממשל, לא רק בתחום התחב"צ (אם כי זה תחום עיקרי). אם לאנשים מעשירון ה 8 ומעלה זה קשה מאוד, גם אם מוכנים להתפשר על הרבה דברים, אי אפשר לפתור את כל הטענות כבכיינות בלבד. זה כל מה שאני אומר.

סתם לצורך העניין, חיפה דווקא אחת הערים שיותר מעניינות לדעתי בישראל. בתקווה ששנה הבאה אכיר אותה טוב יותר, אני מקווה שאצליח להכריח את עצמי להתחיל תואר שני באונ' חיפה. סהכ מדובר במרכז המטרופולין השלישי בגודלו בישראל, בעיר עם תחבורה ציבורית ראויה, בעיר עם שילוב יפה בין "מגזרים" שונים. זה מרשים.

פורסם

דבר איתי אם תהיה בסביבה. :)

פורסם

לא מבין למה אנשים סובלים את איזור תל אביב, באמת שלא. תסלחו לי אבל כל ביקור שלי באיזור הוא סבל אחד גדול.. החל ממערכת הכבישים הזוועתית דרך התכנון הלקוי של הרחובות ובואך להזנחה הפושעת של העיר... אלוהים ישמור רוב הרחובות שם (שאני ראיתי כולל כיכר המדינה שאמור להיות איזור יוקרתי עלק) מוזנחים כמו שיכוני עוני באיזור הצפון.

בנוגע לחיפה זה כבר לא חיפה אלא "מטרופולין חיפה". החל מטירת הכרמל בואך לחיפה, נשר הקריות, עכו ונהריה עם כל הישובים סביב. היום יש פה תחבורה ציבורית יוצאת מגדר הרגיל ובכל האזורים במטרופולין ישנם שיפוצים והשבחה של המרחב הציבורי ללא הפסקה מאז מלחמת לבנון השנייה עם שדרוג של מערכת הכבישים ובנייה של כבישים מהירים ומערכות לתחבורה ציבורית. בימים אלו שוקדים באיזור על בנייה של רכבת העמק שתגיע מאיזור חיפה לבית שאן והאיזור.

בנוגע לעבודה... פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אין עבודה בחיפה? נתעלם לרגע מעשרות אזורי תעשייה ומרכזי תקשורת טלפוניים של חברות ובנקים... יש לך עשרות קניונים ומרכזים מסחריים ברחבי האיזור בנוסף לאיזור התעשייה מת"ם שמכיל חברות טכנולוגיות כמו אינטל וכיו"ב כך במידה ויש לך השכלה מתאימה ותעודות גם בתור עובד בהיי טק יש המון מקומות לפנות באיזור חיפה.

בנוגע לבילויים? החל מחופי ים, מרכזים מסחריים, קניונים, מוזיאונים, תיאטראות, אצטדיונים, אתרים היסטוריים, פעילויות לציבור, בתי קולנוע ועוד... יש המון המון המון הכל מהכל לא חסר שום דבר.

בחייאת אני נכנס לתל אביב יש לי את דרך נמיר המסריחה... אני נכנס לחיפה יש לי נוף מאלף של הים ומצד שני המושבה הגרמנית לנוף הגנים הבהאים על מרגלות הכרמל.

ומה בדיוק הבעיה עם ערבים? אם יש לך בעיה עם ערבים (שזה דבר מטופש בפני עצמו) איך אתה מתעלם מיפו שהיא מלאה בערבים? זה לא מפריע לך..? צביעות.

פורסם

הנה מתחיל דיון חיפה VS תל אביב.

אנ מצטער לנפץ את האשלייה, אבל חיפה היא צל חיוור בהשוואה לתל אביב. מטופש לעשות השוואה בין עכו ונהריה לרמת גן, גבעתיים, הרצליה, בת ים, חולון, ראשון לציון. זו לא אותה ליגה. זו אפילו לא אותה פלנטה. לא מבחינת איכות אוכלוסיה, לא מבחינת מקומות עבודה, לא מבחינת מקומות בילוי, לא מבחינת איכות השכלה ועוד.

כנס ל-Jobmaster ותראה כמה מקומות מודעות דרושים יש בתל אביב וכמה מודעות דרושים יש בחיפה.

בנוגע למצב העיר תל אביב עוברת מהפך אדיר בשנים האחרונות. בכל פינה יש פינוי-בינוי. ברגע זה בונים בתל אביב לא פחות משמונה מגדלים חדשים. בקרוב מאוד יתחילו לנקות את כל רחוב המסגר לטובת בנייני משרדים ומרכזי קניות. כל אזור התחנה המרכזית החדשה עומד לעבור פינוי-בינוי.

פורסם

מתי לאחרונה יצא לך לבקר בחיפה, שאתה כותב את גיבוב השטויות הזה?

פורסם

השכלה ??

פורסם
הנה מתחיל דיון חיפה VS תל אביב.

אנ מצטער לנפץ את האשלייה, אבל חיפה היא צל חיוור בהשוואה לתל אביב. מטופש לעשות השוואה בין עכו ונהריה לרמת גן, גבעתיים, הרצליה, בת ים, חולון, ראשון לציון. זו לא אותה ליגה. זו אפילו לא אותה פלנטה. לא מבחינת איכות אוכלוסיה, לא מבחינת מקומות עבודה, לא מבחינת מקומות בילוי, לא מבחינת איכות השכלה ועוד.

כנס ל-Jobmaster ותראה כמה מקומות מודעות דרושים יש בתל אביב וכמה מודעות דרושים יש בחיפה.

בנוגע למצב העיר תל אביב עוברת מהפך אדיר בשנים האחרונות. בכל פינה יש פינוי-בינוי. ברגע זה בונים בתל אביב לא פחות משמונה מגדלים חדשים. בקרוב מאוד יתחילו לנקות את כל רחוב המסגר לטובת בנייני משרדים ומרכזי קניות. כל אזור התחנה המרכזית החדשה עומד לעבור פינוי-בינוי.

חחחחחחחחחח

יש לנו קומיקאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים