עבור לתוכן

התקנת Mavericks 10.9 ו Windows 7/8 יחד

Featured Replies

פורסם

מותקן לי על המחשב Windows,

בנוסף, הכנתי DOK עם האקינטוש Mavericks 10.9 לפי המדריך הבא:

http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html

כעת השאלה שלי היא האם ניתן להתקין את 10.9 Side By Side יחד עם Windows,

ובעדיפות מבלי לפרמט את ה Windows הנוכחי (ולהתקינו שוב לאחר התקנת 10.9),

אלא כעת להוסיף את 10.9, וגם ליצור תפריט התחלה שבו ניתן לבחור את מערכת ההפעלה שמעוניינים לטעון.

האם אפשרי?

אשמח לקבל הסבר/לינק למדריך כיצד ניתן לעשות זאת.

תודה!

פורסם

אפשרי ודי קל אם יש לך 2 הארד דיסקים נפרדים לכל מערכת הפעלה.

את ההתקנות אני ממליץ לבצע כשמחובר רק ההארד דיסק שעליו אתה מתקין את המערכת הפעלה, יחסוך בעיות...

תחבר את הכוננים של 2 המערכות, ותגדיר את הבוט מהדיסק של ה- OSX. ה- chimera אמור לזהות אוטומטית את הכונן השני ולתת לך אפשרות לבחור אם להעלות את OSX או לעשות בוט מהכונן השני.

שים לב שאם יש לך עוד כוננים קשיחים אחרים הוא מציג גם אותם במסך הבוט. אפשר להסתיר אותם בקובץ הגדרות של chimera על בסיס השם של הכונן

זה יראה כמו בתמונה פה:

dRLCW.jpg

פורסם

בהחלט אפשרי.

כפי שאמרו לעיל, מומלץ ביותר (!) להתקין כל אחת ממערכות ההפעלה בדיסק פיזי נפרד. אם אתה רק בראשית הדרך בהאקינטוש זה עלול להכניס אותך לבעיות מיותרות.

במצב של 2 דיסקים נפרדים, תוכל ללא בעיה - לבחור את הדיסק ממנו תעלה מערכת ההפעלה - למשל דרך הביוס - F12 עם עליית המחשב - בלוחות גיגהבייט.

האפשרות השניה, והאמת, גם היא לא קשה, היא להתקין דרך המולטיביסט (התוכנה שאתה צריך להשתמש בה אחרי ההתקנה ע"פ המדריך שהצגת - על מנת "לסדר" דרייברים לחומרה שלך) את אחד הבוטלואדרים - כימרה ודומיה... ואז לבחור OS כפי שהציגו לך לעיל.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה לשניכם על התגובה!

זה משהו שגם ממש דיבר אליי ואני גם כן חשבתי לבצע את ההתקנה בהארדיסק נפרד, אבל יש לי שאלה:

מדוע כדאי לי לנתק מה-SATA את כל שאר ההארדיסקים כאשר אני מבצע התקנה של ההאקינטוש? מה הסיבה בעצם? ההמלצה הזאת קצת מלחיצה אותי ברמה שאני מפחד (איכשהו) שהמידע של הווינדוס שלי יימחק. האם יש צורך בכלל בלבצע עכשיו גיבוי מלא למחשב, אף על פי שתיאורטית לא אמור להיות סיכון בכלל?

אני מפחד שפשוט הווינדוס לא יעלה פתאום משום מה.

פורסם

א. כדי שלא תתבלבל כשאתה מפרמט את הדיסק, שלא יקרה מצב שאתה בוחר לפרמט את הכונן עם הוונינדוס במקום הכונן של ה- OSX...

ב. לא צריך ממש להתסבך עם ה- boot priority, יש לך כונן אחד, הוא זה שיעלה.

ג. זה אני לא יודע לגבי OSX או ווינדוס 8 עם GPT, אבל בעבר כשהייתי מתקין ווינדוס הוא תמיד, אבל תמיד, היה מתקין לי את ה boot record על הדיסק הקשיח הלא נכון.

ואז לדוגמה הגעתי למצב שאני מחליף את הכונן נתונים ו-ווינדוס לא עולה כי הוא התקין את הבוט רקורד על הכונן שהוצאתי ועכשיו אין לו בוט רקרוד לעלות ממנו. זה תיקון די קל, אבל מאוד מאוד מציק...

גיבוי תמיד כדאי לבצע. חשוב שתמיד יהיה לך גיבוי של הנתונים החשובים שלך ולא רק כשמבצעים התקנה של מערכת הפעלה

פורסם

קצת סינית דיברת פה אליי, אבל אני חושב שהבנתי את התמונה.

רק לפני שאני בא לבצע את זה, אני רק רוצה להבין שאני עושה נכון (יש לי כבר היסטוריה עם התקנת האקינטוש, אבל לא היסטוריה של האקינטוש בהארדיסק נפרד כאשר יש הארדיסק אחר שיש פה ווינדוס):

א. אני מנתק את ההארדיסק מה-SATA

ב. מחבר את ההארדיסק של ה-OSX ל-SATA3 (היות ו-SATA0 זה הצורב, SATA1 זה כונן SSD ו-SATA2 זה כונן HDD)

ג. מבצע התקנה מלאה של האקינטוש כולל התקנה של כל הדברים הרלוונטיים של מולטיביסט (לא כולל כימרה, בכוונה, ומפה אני מגיע לסיבה ולסעיף ד'):

ד. מחבר חזרה את כל ההארדיסקים הקודמים

וזהו?

אני רוצה שהמערכת העיקרית תהיה הווינדוס 8 ורק כאשר אני ארצה להכנס למק, אז אני אלחץ F12 בשביל אפשרויות הבוט ואז אבחר ידנית את המק.

השיטה הנ"ל טובה?

לא יהיו לי בעיות עם הבוט? עדיין הווינדוס יהיה העיקרי ורק כאשר אני ארצה מק אז אני אוכל לבחור בעצמי?

תודה!

פורסם

1. תנתק את כל הכוננים מהסאטה ותשאיר רק צורב והדיסק של OSX מחוברים. זאת אומרת שיהיה לך ככה:

SATA0 הצורב

SATA1 הכונן שעליו אתה תתקין OSX

2. בהתקנה אתה כן מתקין את כימרה / כמיליאון / בוטלואדר אחר שמוצע במולטי ביסט, אחרת כדי לעלות לתוך OSX אתה תצטרך לעשות בוט מהדיסק/USB התקנה.

3. אחרי שהתקנת את OSX ווידאת שאתה יכול לעשות אליו בוט ללא דיסק ההתקנה, אפשר לחבר חזרה את שאר הכוננים.

חבר אותם ככה:

SATA 0 - צורב

SATA 1 - כונן OSX

SATA 2 - כונן ווינדוס

SATA 3 והלאה - כונני נתונים

4. תכנס לביוס ותוודא שהסדר בוט הוא על פי חיבורי הSATA (שיהיה אותו הסדר שב-3)

מבחינת מערכת הפעלה עיקרית, כימרה ינהל לך את הבוט, תגדיר את זה בקובץ הגדרות שלו שהכונן של ווינדוס הוא הראשי בבוט - ככה אחרי כמה שניות אם אתה לא בוחר כלום מהרשימה של כימרה אוטומטית הווינדוס יעלה. (אם לא משנים הגדרות הברירת מחדל זה לעלות ל- OSX)

כמו שאמרתי קודם, כימרה מזהה את הכוננים שמחוברים למחשב אוטומטית, כך שכדי לעשות בוט לווינדוס יש רק לבחור את הדיסק שלו מהרשימה.

כשתרצה לעלות למאק, תפעיל מחדש את המחשב ובמסך של כימרה תבחר בדיסק של OSX

פורסם

אין כל חובה לבצע בוט למחשב דרך כימרה או כל בוטלואדר אחר.

הווינדוס אצלי עולה כברירת מחדל. הכל רגיל (ללא כימרה או כל בוטלואדר אחר).

אם אני רוצה לפעול עם מק - פשוט מבצע ריסטרט > F12 > בוחר כונן המק - זהו.

לדעתי, זה הרבה יותר פשוט.

פורסם

טוב, אני ביצעת את הפעולות עכשיו ואחרי כל הנסיון הרב שלי עם האקינטוש, נתקלתי בדבר הכי הזוי עד עכשיו:

א. גם אם אני במפורש בוחר דרך ההגדרות של הבוט, את הכונן החדש שעליו מותקן האקינטוש, בכל זאת זה פותח לי את הווינדוס!

ב. אחרי שניסיתי פעמיים-שלוש לבצע בוט דרך הכונן של האקינטוש, כמובן שזה העלה לי את הווינדוס, אבל הפעם עם שגיאה מלחיצה של REPAIR DISK וישר ביטלתי את האופציה הזאת ובחרתי שזה יעלה את הווינדוס כרגיל. מזל שהכל בסדר.

ג. כמובן שאחרי ההתקנה המוצלחת התקנתי את Multibeast והכל היה בסדר. והדרך היחידה שלי לעלות להאקינטוש זה רק אם אני מחבר את ה-USB ובוחר את האופציה של הבוט דרכו.

מה.. לעזאזל?

פורסם

כעת השאלה שלי היא האם ניתן להתקין את 10.9 Side By Side יחד עם Windows,

ובעדיפות מבלי לפרמט את ה Windows הנוכחי (ולהתקינו שוב לאחר התקנת 10.9)

רק אם הכונן שלך מחולק למחיצות בשיטת GUID ולא MBR.

ודרך אגב, טונימק ושיטות ההתקנה שלו לא נתמכים כאן בפורום כי הם מהווים הפרת זכויות יוצרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים