עבור לתוכן

מחפש מידע לגבי יישום RAMDisk וטעינת Windows לתוכו

Featured Replies

פורסם

היי,

מחפש להתקין תוכנת RAMDisk כדי לשפר את ביצועי המחשב (הקלטות אודיו). המליצו לי על SuperSpeed. יש המלצות אחרות?

נכון שיש דרייברים של RAMDisk שטוענים את עצמם לפני מערכת ההפעלה כך שהקרנל של Windows נטען לתוך מחיצת ה-RAMDisk, מה שגורם ל-Windows לעבוד הרבה יותר מהר? כמה זיכרון צריך בשביל זה?

תודה מראש

פורסם

אני מקווה שאתה מבין ש RAMDISK זה כונן שיושב ב RAM.

כשאתה מכבה את המחשב או אפילו מפעיל אותו מחדש הכונן נמחק, וכמובן שהנפח של הכונן בא על חשבון ה RAM שלך.

אין גודל מוגדר, השאלה היא איזה גודל כונן אתה צריך לעשות.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאתה מבין ש RAMDISK זה כונן שיושב ב RAM.

כשאתה מכבה את המחשב או אפילו מפעיל אותו מחדש הכונן נמחק, וכמובן שהנפח של הכונן בא על חשבון ה RAM שלך.

אין גודל מוגדר, השאלה היא איזה גודל כונן אתה צריך לעשות.

RAMDisk הוא כונן דמיוני שמופעל ע"י דרייבר שמשכנע את מערכת ההפעלה בקיומו של כונן נוסף, כאשר כונן זה יושב ב-RAM.

הדבר נחוץ כאשר דרושה מהירות גבוהה מאוד - למשל הקלטת אודיו.

לאחר העבודה מעתיקים נתונים מה-RAM לדיסק הקשיח.

אשמח אם תציע תשובות לשאלות שהעליתי למעלה.

פורסם

ערך בבקשה את הכותרת כך שתהיה עניינית.

פורסם

אני לא מבין מה השאלה בכלל.

דרייברים אתה לא צריך, התוכנה מטפלת בזה.

השאלה השניה היא לגבי הגודל, אבל רק אתה יכול להגיד כמה נפח אתה צריך בשביל ללכוד וידאו.

לטעמי זה פיתרון יקר ולא אפקטיבי במיוחד, (וידאו באיכות DV למשל תופס משהו כמו 12GB לשעה של סרט, לא נראה לי שאתה הולך לקנות מחשב עם 12GB של זיכרון בזמן הקרוב).

אם אתה הולך להתעסק בוידאו בצורה רצינית, קנה בקר RAID נורמלי שתומך ב RAID5 ושים עליו איזה 4 כוננים עם 8MB.

גם יהיה לך נפח של איזה 400GB במחיר של 3000 ש"ח פחות או יותר (כולל הבקר), זה גם מהיר מספיק בשביל ללכוד וידאו בלי שום בעיה וזה אמין (כונן אחד מ 4 יכול ללכת ואתה לא תאבד את המידע).

דרך אגב, דיסק 7200 8MB לוכד וידאו ב DV לא דחוס בלי בעיה רצינית אז לא ברור לי מה אתה מנסה להשיג עם ה RAMDRIVE לצורך לכידת וידאו, זה יותר מועיל בעריכה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה השאלה בכלל.

דרייברים אתה לא צריך, התוכנה מטפלת בזה.

השאלה השניה היא לגבי הגודל, אבל רק אתה יכול להגיד כמה נפח אתה צריך בשביל ללכוד וידאו.

לטעמי זה פיתרון יקר ולא אפקטיבי במיוחד, (וידאו באיכות DV למשל תופס משהו כמו 12GB לשעה של סרט, לא נראה לי שאתה הולך לקנות מחשב עם 12GB של זיכרון בזמן הקרוב).

אם אתה הולך להתעסק בוידאו בצורה רצינית, קנה בקר RAID נורמלי שתומך ב RAID5 ושים עליו איזה 4 כוננים עם 8MB.

גם יהיה לך נפח של איזה 400GB במחיר של 3000 ש"ח פחות או יותר (כולל הבקר), זה גם מהיר מספיק בשביל ללכוד וידאו בלי שום בעיה וזה אמין (כונן אחד מ 4 יכול ללכת ואתה לא תאבד את המידע).

דרך אגב, דיסק 7200 8MB לוכד וידאו ב DV לא דחוס בלי בעיה רצינית אז לא ברור לי מה אתה מנסה להשיג עם ה RAMDRIVE לצורך לכידת וידאו, זה יותר מועיל בעריכה.

דיברתי על אודיו, לא וידאו. אני צריך מס' מגות תלת ספרתי, לא מס' ג'יגות דו ספרתי.

השאלה היא בגדול כזאת - אני רוצה לדעת אם יש דרך לטעון את מערכת ההפעלה עצמה לתוך RAMDisk כך שאת כל ה-cache שלה היא תבצע עם RAMDisk, ואולי גם לשים עליו את ה-swapfile עצמו. אם כן, איך ומה נדרש לשם כך.

פורסם

את מע.ההפעלה לא (לפחות לא בצורה פשוטה).

את ה SWAP FILE אפשר בקלות רבה, זה נמצא במאפייני הביצועים של המחשב (קליק ימני על "המחשב שלי"->מיתקדם->ביצועים)

אבל כל הענין די מופרך, הרי השימוש ב SWAP מתבצע כאשר ניגמר הזיכרון, אתה תקטין את הזיכרון וככה תדאג שיגמר מהר יותר - רק בכדי שיבצע SWAP לזיכרון.

לא הרווחת שום דבר, אם היית משאיר את הזיכרון זמין היית נמנע בכלל מהצורך לבצע SWAP.

השימוש ההגיוני היחידי ל RAMDRIVE הוא ככונן TEMP לצרכים שלך, לא ל SWAP.

פורסם
  • מחבר

אבל כל הענין די מופרך, הרי השימוש ב SWAP מתבצע כאשר ניגמר הזיכרון, אתה תקטין את הזיכרון וככה תדאג שיגמר מהר יותר - רק בכדי שיבצע SWAP לזיכרון.

לא הרווחת שום דבר, אם היית משאיר את הזיכרון זמין היית נמנע בכלל מהצורך לבצע SWAP.

השימוש ההגיוני היחידי ל RAMDRIVE הוא ככונן TEMP לצרכים שלך, לא ל SWAP.

לא נכון. השימוש ב-swapfile מתבצע כל הזמן בלי קשר לכמות הזיכרון הפנוי. אל תיגע באפליקציה מסוימת כמה זמן ובשלב מסוים Windows יחליט להוריד את המידע שלה ל-swap.

אני מניח שאפשר להשיג יתרונות משמעותיים בביצועים אם גורמים לאפליקציות כבדות להאמין שהן רצות מתוך RAMDisk, כך שהן טוענות את כל המידע שלהן בעצם מהזיכרון.

פורסם

HLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management

DisablePagingExecutive=1

זה אמור למנוע SWAP ספונטני כזה.

התקנת תוכנה ל RAMDISK תגרום לה לעלות מהר מאוד, וגם לפעול מהר מאוד - כל עוד לא יחסר פתאום הזיכרון שהיא תופסת.

כאמור ה RAMDISK נמחק בכל ריסט או איתחול אז אתה תצטרך כל הזמן להעתיק את התוכן שלו להרדיסק ובחזרה.

פורסם
  • מחבר

HLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management

DisablePagingExecutive=1

זה אמור למנוע SWAP ספונטני כזה.

התקנת תוכנה ל RAMDISK תגרום לה לעלות מהר מאוד, וגם לפעול מהר מאוד - כל עוד לא יחסר פתאום הזיכרון שהיא תופסת.

כאמור ה RAMDISK נמחק בכל ריסט או איתחול אז אתה תצטרך כל הזמן להעתיק את התוכן שלו להרדיסק ובחזרה.

תודה רבה על ה-tweak.

למיטב הבנתי מדובר רק על הקרנל ועל כל הדרייברים ולא על אפליקציות משתמש, אבל אני מניח שזה מה שהכי חשוב.

בקשר להעתקה - אני מניח שאין בעיה להעלות איזה batch קטן באתחול שיעשה את זה.

מסתבר שיש גם אפשרות להתקין RAMDisk חומרה דרך PCI. נשמע מגניב, אבל בטח גם עולה בהתאם...

פורסם

זה באמת יקר, וברגע שזה ב PCI זה מוגבל ל 133MB/S (שזה יפה מאוד בשביל הרדיסק, אבל נמוך מאוד לעומת RAMDRIVE).

לפחות להתקני ה PCI האלו יש ספק כח חיצוני שמתחבר לשקע ככה שהמידע לא נמחק (אם יש לך USP בכל אופן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים