עבור לתוכן

נפילות בשיתוף קבצים מ-Win7 Enterprise

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשעה טובה, רישתי את כל הבית עם אתרנט בעזרת בעל מקצוע מעולה (פרטים יהיו בהודעה נפרדת).

אני משתף קבצים ב-SMB מהמחשב הנייח שלי, שמריץ Windows 7 Enterprise.

לא משנה באיזה מכשיר אני צופה בסרטים שבשיתוף -- בין אם זה בוקסי בוקס או לפטופ שמריץ אובונטו -- השיתוף מתנתק פתאום אחרי כ-20 דקות והסרט נתקע.

קראתי בגוגל כל מיני עצות, שיניתי כל מיני פרמטרים בווינדוז, נאדה. ניסיתי לשתף דרך שרת NFS שהורדתי כתוכנה נפרדת, אבל אף אחד מהמכשירים לא מצא את השיתוף.

בשלב יותר מאוחר יצטרף לרשת הביתית הארד דיסק חיצוני בשיתוף USB דרך הראוטר, אבל עד אז אני רוצה להמשיך לשתף מווינדוז.

אודה על עצתכם לפתרון הבעיה. האם דרוש לכם עוד מידע דיאגנוסטי?

תודה.

פורסם

זה ממש לא עניין של מערכת הפעלה. לא אמורה להיות בעיה כזאת בכלל.

נרשם אולי משהו ב event log?

פורסם
  • מחבר
זה ממש לא עניין של מערכת הפעלה. לא אמורה להיות בעיה כזאת בכלל.

נרשם אולי משהו ב event log?

לפי כל הסיפורים הדומים באינטרנט לגבי אובדן שיתוף פתאומי בווינדוז 7, אני מניח שזה כן הגדרות של מערכת ההפעלה. שים לב גם שזה קורה לשני clients שונים ודי בלתי תלויים.

אני לא ממש בקיא ב-Event Viewer של ווינדוז, לא יודע איפה לחפש חפיפה לתקלה. יש דרך להתמקד, למשל סוג אירוע?

פורסם

איזה הגדרה בWindows תגרום לאבד תקשורת בSMB? מה ההגיון בזה? :)

יש שרתי קבצים שעובדים במשך שנים ללא הפסקה ונותנים שירות למאות תחנות קצה בSMB.

תחפש כל אירוע שיכול אולי לתת רמז לבעיה. שוב, אני לא מכיר שום בעיה שעלולה לצוץ פתאום בזמן session.

אגב, התקשורת מתחדשת אחרי שהיא נופלת?

פורסם

תבדוק בהגדרות power

ההארדיסק שלך הולך לישון אחרי 20 דקות

פורסם
  • מחבר
תבדוק בהגדרות power

ההארדיסק שלך הולך לישון אחרי 20 דקות

לא, כבר שיניתי מזמן ל-Never.

- - - תגובה אוחדה: - - -

איזה הגדרה בWindows תגרום לאבד תקשורת בSMB? מה ההגיון בזה? :)

יש שרתי קבצים שעובדים במשך שנים ללא הפסקה ונותנים שירות למאות תחנות קצה בSMB.

תחפש כל אירוע שיכול אולי לתת רמז לבעיה. שוב, אני לא מכיר שום בעיה שעלולה לצוץ פתאום בזמן session.

אגב, התקשורת מתחדשת אחרי שהיא נופלת?

אני חושב שהתקשורת מתחדשת זמן מה אחרי שהיא נופלת.

אולי "מערכת הפעלה" זה המונח הלא נכון בהקשר זה, אבל יש הרבה הגדרות של שירותים, דרייברים ו-registry שיכולים לשבש את העסק, כך מסתבר מחיפושי גוגל.

פורסם

יש הרבה הגדרות של הרבה דברים, אבל אין הגדרה שיוצרת תקלות תקשורת באופן אקראי.

מה הכוונה שאתה חושב? מה מתרחש בפועל?

פורסם
  • מחבר

ברור שהתקלה לא אקראית, היא עקבית וקורית תמיד בין 20 ל-23 דקות מתחילת הצפיה.

הסרט לא חוזר לרוץ מחדש אחרי שהוא נתקע. לפעמים אפשר להתחבר מחדש למחשב המשתף ולפעמים דרוש אתחול שלו.

פורסם
  • מחבר

עדכון!

הורדתי גירסת נסיון של שרת NFS לווינדוז ושיתפתי דרכו את הפולדר שמשותף גם דרך SMB.

עשיתי לפולדר nfs mount על הלפטופ שמריץ אובונטו. ניגנתי סרט דרך ה-mount, ושוב אחרי 23 דקות בדיוק ניגון הסרט נתקע מפני שהקישור לשיתוף נופל.

דרך אגב, כיביתי גם את ההגדרה שמרשה לווינדוז לכבות את ה-network adapter כדי לחסוך power, זה לא שינה.

מה קורה פה?

פורסם

קח מחשב אחר, למשל נייד ונסה לשתף ממנו. אם זה קורה שוב לדעתי המתג שלך לא תקין.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה לעקוב אחר ה-event log, גיליתי דרכו מה מוביל לתקיעת הסרטים:

פעם בחצי שעה בדיוק, המחשב המשתף מנסה להאריך את ה-lease של ה-IP שקיבל משרת ה-DHCP שבראוטר, והראוטר מסרב. ברגע זה בדיוק נתקעים הסרטים.

תיאור של אירוע כזה ב-event log:

The IP address lease 10.0.0.1 for the Network Card with network address 0x... has been denied by the DHCP server 10.0.0.138 (The DHCP Server sent a DHCPNACK message).

יודגש כי המחשב המשתף מקונפג כרגע לקבלת IP אוטומטי.

אם כך, אולי דרך אחד היא לקנפג IP סטטי ולוותר על שירותי ה-DHCP, אנסה.

השאלה העקרונית יותר היא למה שרת ה-DHCP בראוטר (Netgear VEGN-2610) נותן ליסינג של כתובת IP רק לחצי שעה, ולמה הוא מסרב להאריך אותו? חיפשתי בכל הראוטר ולא מצאתי הגדרה של lease time.

עם ובלי קשר: האם שווה להחליף למודם-נתב של d-link במקום Netgear? יש לי הרגשה שבזק מחביאה את ה-d-link.

פורסם

זה לא ציוד מדהים במיוחד. :)

תנסה לעבוד עם כתובת סטאטית ותראה אם משהו משתנה.

פורסם
  • מחבר
זה לא ציוד מדהים במיוחד. :)

תנסה לעבוד עם כתובת סטאטית ותראה אם משהו משתנה.

שיניתי לכתובת סטאטית, אין יותר אירועים כנ"ל בלוג והסטרימינג לא מתנתק.

על איזה ראוטר אתם ממליצים שנותן לי לשלוט לעומק בהגדרות, כגון lease time?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים