עבור לתוכן

מבקשת המלצה ל SSD למחשב נייד שתומך רק ב SATA 2

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להעביר את מערכת ההפעלה במחשב נייד מ HD מכאני ל SSD.

המחשב שלי תומך רק ב SATA II. אין לי כוונה להחליף את המחשב בקרוב אז לא רואה טעם לקנות SSD מהיר יותר רק כדי שיתאים למחשב אחר בעתיד.

האם כדאי לקנות את אחד הכוננים המופיעים בסטיקי של כוננים מומלצים, או שבגלל המגבלה של SATA II יש כוננים זולים יותר עם ביצועים דומים ?

אני מעוניינת בכונן של כ 120-250GB (גמיש אם יש הצעות משתלמות יותר), ואם זה משתלם אולי אזמין מארה"ב.

חשובה לי האמינות ומשך החיים של הדיסק יותר מאשר הביצועים

במחשב שלי מותקן כרגע 4GB זיכרון ומעוניינת לשדרג גם את זה בקרוב

ומערכת ההפעלה היא win7 pro 64

תודה !

פורסם

בנייד יש מקום פיזי מוגבל.את מעוניינת להחליף את הHD לSSD לאלתר? אם כך אני ממליץ על סמסונג 840 הרגיל בנפח 250.

אחרת יש לבדוק שיש מקום לSSD.לפעמים יש מקום לדיסק משני או שאפשר להחליף את כונן הDVD במתאם לSSD.

פורסם
  • מחבר

תודה. אני מעוניינת להעביר את ה HD המקורי ל Caddy במקום ה DVD, ולהוסיף SSD ככונן ראשי.

אם המחשב שלי תומך רק ב SATA II, האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים בין הסמסונג 840 הרגיל לבין גרסאות ה PRO וה EVO ? האם יש SSD זולים יותר שיכולים להתאים ?

תודה!

פורסם

לא תרגישי בהבדל במיוחד בנייד.מה הנפח שאת רוצה לקחת?

ב120 גיגה אין הבדל גדול במחיר בין סמסונג 840 הרגיל לדיסקים הכי זולים מהדורות הקודמים .

פורסם
  • מחבר
לא תרגישי בהבדל במיוחד בנייד.מה הנפח שאת רוצה לקחת?

תודה, אני מתלבטת לגבי הגודל, האם לקנות דיסק מינימאלי של ~60GB רק כדי להעביר אליו את מ"ה והתוכנות, או לקנות 120/240 כדי שאוכל לשמור עליו גם קבצי עבודה נוספים.

המחשב הוא אמנם נייד בן כ 3, אבל הוא יחסית חזק עם מעבד i7-Q720 ואפשרות להרחבת זכרון עד 32GB.

המחשב משמש לעיבוד נתונים (לפעמים קריאה וכתיבה של עשרות קבצים כ"א כ 2-4MB,) ולתוכנות גרפיות. עושה רושם שצוואר הבקבוק הוא הדיסק והזיכרון (4GB) והייתי רוצה לשדרג את שניהם.

האם גם בשימוש מהסוג הזה במחשב נייד לא ארגיש הבדל בין סוגי הכוננים ?

האם SSD יוכל לעמוד בעיבוד נתונים מהסוג, או שזה יגמור אותו מהר ? ועדיף שאשים על ה SSD רק את התוכנות ולא את הנתונים.

למה תהיה השפעה גדולה יותר על הביצועים - להעברת הקבצים הנ"ל ל SSD או להרחבת זיכרון ?

תודה רבה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים