עבור לתוכן

האם יש יתרון טכני בDPI נמוך?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שהרבה שחקנים טובים משחקים בDPI נמוך כמו 400 בעכברים שיכולים הרבה יותר.

היתרון היחיד שאני מכיר זה שקל יותר לבחור ברגישות שרוצים בעכבר דרך ההגדרות של המשחק, לעומת זאת בDPI גבוה קשה מאוד לדייק דרך זה ומתעסקים דרך הקובץ CFG של המשחק. אבל מדובר על משהו שמבזבזים עליו סך הכל כמה דקות, ולא נראה לי סביר להקריב את הדיוק בשביל זה לתמיד.

מדובר על משחקים כמו BF3, CS:GO , שאין בעיה לקבל כל רגישות שרוצים מהקובץ הגדרות.

ניסיתי לרדת מ1800 ל450 ולשמור על אותו מרחק תנועה בעכבר לסיבוב שלם במשחק, ממש הרגשתי איך העכבר זז בקפיצות קטנות ולא חלק לגמרי.

יש משהו שאני לא יודע, או שהמון שחקנים טובים פוגעים לעצמם בדיוק מחוסר הבנה ?

פורסם
  • מחבר

תאורייה שחשבתי עליה : שחקנים מקצועיים בCS משחקים ברזולוציות כמו 800X600 או 1024X768 . עם DPI גבוה מאוד אפשר להגיע למיקום כוונת יותר מדי "תת פיקסלי", זאת אומרת במקום שכל קריאה של העכבר תזיז את כל הכוונת פיקסל אחד ימינה לדוגמא, יכול להווצר מצב שיהיו 10 קריאות באותה התזוזה (על DPI גבוה) ובעצם אתה לא מכוון בדיוק שאתה רואה, אלא נוצר מצב של "כיוון תת פיקסלי" ...

עכשיו צריך לעשות תוכנה שאומרת לך בכל משחק מה ההגדרה הנכונה כדי שקריאה אחת תהיה פיקסל אחד תנועה לפי הרזולוציה שלך ולשחק רק בDPI בשביל הרגישות? :D

פורסם

אתה סתם מסתבך... מי שמשחק ברגישות נמוכה זה בד"כ כי הם רוצים לשלוט בעכבר בתנועות גדולות יותר. אין להם צורך לשנות את ההגדרות בכל משחק בנפרד, כי המטרה מלכתחילה היא שתצטרך להזיז את העכבר יותר בשביל אותו מרחק על המסך.

פורסם
  • מחבר

בינתיים הגעתי למסקנה ש500DPI זה בהחלט נמוך מדי לרגישות סבירה -

נתחיל מניסוי לשים את הרגישות בווינדוס על המקסימום, מה שאומר שכל קריאה של העכבר אמורה להזיז 3.5 פיקסלים (כנראה שפשוט פעם זה יזיז 3 ופעם 4 - נשמע רעיון רע). אני יכול ממש להזיז את העכבר במשך מרחק עד שאני שהסמן זז. על 1800DPI אני עדיין יכול להזיז אותו מרחק שיתן רק קריאה אחת ממנו אבל זה כבר קשה. אז מבחינה טכנית של רגישות היד, 500DPI לא קרוב ללהיות רגיש מספיק בשביל לנצל את היכולת האנושית.

מבחינת PIXEL SKIPPING - מצאתי את האתר הזה http://www.funender.com/quake/mouse/index.html

שנותן נוסחה לחישוב DPI שבו כל קריאה = הזזה של הכוונת בפיקסל אחד :

(pi * g) / (i * tan(f / 2))

PI = פאי G= רזולוציה אופקית I= כמה אינץ' צריך לסיבוב 360 F=FOV

בבאטלפילד 4, בלי לפתוח כוונת מקבלים את הרגישות הכי גבוהה ביחס לFOV אז לקחתי אותה בחשבון.

3 אינץ' לסיבוב זאת רגישות גבוהה אבל סביר לגמרי ששחקן ממוצע ישתמש בה ואפילו ביותר גבוהה משמעותית, רזולוציה אופקית 1920 וFOV אופקי 120 (במשחק 90), יוצא 1160DPI.

שימוש למשל ב1800DPI על הרזולוציה, FOV, ורגישות סופית הספציפיים האלה, יתן מצב שפעם אחת התנועה הכי קטנה תזיז פיקסל אחד, ופעם אחד תזיז 2. אותו דבר לגבי תנועה נורמלית של מ"מ למשל, היא תתן תנועה לא זהה על המסך כל פעם.

בכל אופן בנוגע למה שפתחתי את השרשור... התאורייה שלי היא שלפחות עד CS GO הבנתי שהרגישות המינימלית הייתה די גבוהה אז נאלצו להשתמש בה ולשחק בDPI, והמשיכו לשחק ככה מתוך הרגל וכדי לשמור על הרגישות שתמיד השתמשו. במשחקים אחרים אנשים מעתיקים את זה כנראה מאמונה שיש בזה משהו טוב.

פורסם

ושוב, מה אתה מחפש? לא משנה באיזה רגישות אתה משתמש, ההגדרה בוינדוס תמיד צריכה להיות כך שכל קריאה תזיז פיקסל אחד. אין שום סיבה לשחק בזה. הסיבה העיקרית שיש למישהו להוריד DPI לעכבר זה כי הוא מעדיף להזיז את היד יותר עבור אותו מרחק על המסך - ובהחלט יש כאלה שמעדיפים את זה. שמעתי גם על כאלה שמזיזים את העכבר מטר+ על השולחן בזמן משחק.

פורסם
  • מחבר

לא מחפש שום דבר, לא קרה לך אף פעם שרצית להבין משהו לעומק ? ;)

מה שאתה אומר זה שטות בכל אופן כי אפשר להגיע לרגישות נמוכה ברוב המשחקים גם על 2000DPI, לא ממש הבנת על מה הדיון אם זה מה שאתה מגיב

פורסם

סליחה שהתערבתי בדיון שבו אתה מסביר לעצמך דברים. אתה מוזמן להתעלם ממני ולהמשיך לדבר לעצמך.

פורסם

לא יודע עד כמה זה עוזר לך אבל אני משחק LOL ברמה יחסית גבוהה עם רגישות גבוהה יחסית 3500dpi

פורסם
  • מחבר
סליחה שהתערבתי בדיון שבו אתה מסביר לעצמך דברים. אתה מוזמן להתעלם ממני ולהמשיך לדבר לעצמך.

אני פותח דיון בשאלה, ומוצא תשובה אחרי כמה ימים, מעדכן כאן למקרה שמישהו דומה, ואתה בא להתלונן ? אתה משלם על מקום אחסון בשרת ? זה הסיבה היחידה שאני יוכל להבין מה הבעיה אצלך

פורסם

אני חושב שזה פשוט יותר מאיך שעשית את זה.

המטרה שלך במשחקים היא שלא יהיה דילוג על פיקסלים, אלא שהעכבר יעשה את העבודה הזו. לכן, לפי מה שאני קראתי וגם נשמע הגיוני, בהגדרות המשחק צריך להגדיר על רגישות מינימלית ובעכבר להעלות את ה-dpi עד שזה נוח לך. אם מקסימום dpi עדיין איטי מדי, מעלים קצת את הרגישות בהגדרות המשחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים