עבור לתוכן

בחירה בין כרטיס 1 ל- 2 כרטיסים במחשב החלומות שלי...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ולהכפלה בכח העיבוד אין משמעות?

בכל זאת ריבוי מעבדים... זאת המחשבה (כל צג מטופל על יותר מעבדים)

פורסם
ולהכפלה בכח העיבוד אין משמעות?

בכל זאת ריבוי מעבדים... זאת המחשבה (כל צג מטופל על יותר מעבדים)

שוב, תקנו אותי.

מה שמשחקת בריבוי צגים או ברזולוציה גבוהה זה הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

הגיוני שזכרון אבל בכל זאת ה- 280 עם 3 ג'יגה וה- 290 עם 4 (אם איני טועה) שניים של 3 זה לא כמו 6 (לפחות ברמת כמות המסכים שמחוברת לכל כרטיס).

כל זה לגבי רזולוציה וריבוי מסכים. אבל מה עם עיבוד של HD שרץ בכמה מסכים וב- 3D?

פורסם

עיבוד אתה מתכוון ניגון? אם כן תשאיר את העבודה הזאת לכרטיסי מסך 300 שקל שגם להם זה קל. לגבי השאר שרוצים לעזור לך, תקשיב להם, אולי יש קצת הגיון בלחלק רכישת מערכת מחשב לשתיים תקציבית בתוך שנתיים שלוש. יש אחלה דוגמאות לספק לך על מערכות מחשב שלפני שנה נקנו ב22 אלף שקל וכיום ניתן לקנות שוות ביצועים בדיוק בחצי. זה המקום לקבל עצות נכונות כלכלית ואסטרטגית לגבי רכישה וכל הצעה לשפוך כסף להנאת "יש לי כזה" תמיד תגמר פה בהטפות.

הבעיה היא שבשונה מהצעות חומרה אחרות, בהן יש מירוץ להפעלת משחק כבד ודרישוף הסף גבוהות, באת כאן עם דרישות מאוד נמוכות שמילוי שלהן במאת האחוזים פשוט וזול, ואתה פשוט רוצה ללא סיבה הגיונית לעקוף אותן במאות אחוזים, דבר שלא יתן שום דהר נוסף לחוויית השימוש

פורסם
  • מחבר
עיבוד אתה מתכוון ניגון? אם כן תשאיר את העבודה הזאת לכרטיסי מסך 300 שקל שגם להם זה קל. לגבי השאר שרוצים לעזור לך, תקשיב להם, אולי יש קצת הגיון בלחלק רכישת מערכת מחשב לשתיים תקציבית בתוך שנתיים שלוש. יש אחלה דוגמאות לספק לך על מערכות מחשב שלפני שנה נקנו ב22 אלף שקל וכיום ניתן לקנות שוות ביצועים בדיוק בחצי. זה המקום לקבל עצות נכונות כלכלית ואסטרטגית לגבי רכישה וכל הצעה לשפוך כסף להנאת "יש לי כזה" תמיד תגמר פה בהטפות.

הבעיה היא שבשונה מהצעות חומרה אחרות, בהן יש מירוץ להפעלת משחק כבד ודרישוף הסף גבוהות, באת כאן עם דרישות מאוד נמוכות שמילוי שלהן במאת האחוזים פשוט וזול, ואתה פשוט רוצה ללא סיבה הגיונית לעקוף אותן במאות אחוזים, דבר שלא יתן שום דהר נוסף לחוויית השימוש

אני שומע את מה שאתה מציע.

האם אתה מתכוון רק לכרטיסי המסך או לכלל הקונפיגורציה?

כי כאשר אני לוקח 32GB זכרון עם מעבד i7 3820 ולוח אם רציני זה מגיע לבד לכמעט 4K (שזה טווח המחירים שכולם מציעים) לזה תוסיף כונן SSD שאין מה לעשות - היום זה יקר אבל עדיין אני רוצה מערכת הפעלה שתעלה מהר ונפח אכסון המתאים לחומרים שלי, ששני אלה יחד מגיעים ל- 2500, לזה תוסיף ספק רציני שיתמוך בהכל ואתה כבר סביב ה- 7-8K.

נכון שברמת המעבדים תוך חצי שנה יהיו הרבה יותר טובים אבל שאר התשתית תתמוך בי לתקופה ארוכה מאד (אני 5 משנים סוחב Q8XXX). לגבי כרטיסי המסך זה סתם פינוק ואני יודע שבעוד 5 שנים הוא יהיה בטווח האמצעי- נמוך אבל לדברים שאצטרך אז זה יהיה בסדר ועדין יהיה לי מחשב יותר חזק ממה שיש לי היום כעבור 5 שנים.

אז לגבי כרטיסי המסך - אעניק לזה מחשבה שניה, אבל האם הדעה שהבעתם גם מתייחסת לשאר הקונפיגורציה? זה לא high-end אבל זה בהחלט בטווח הגבוה ואין דרך זולה יותר - אלא אם תספרו לי משהו שאני לא כל כך מכיר.

תודה בכל מקרה

פורסם

בעוד 5 שנים הוא יהיה בטווח התחתון.

מעבד I5 ייתן לך ביצועים דומים בגיימינג, 16GB זיכרון זה די והותר לכל משחק (וישאר לך ברוב הזמן סכום דו ספרתי של GB פנויים).

SSD של 256GB עולה פחות מ-1000 ש"ח, RAID של כאלה לא ייתן לך כלום - אתה בחיים לא תבחין בין מחשבים עם הקונפיגורציות הללו.

תחלק את התקציב ל-2 והיום עוד 5 שנים יהיה לך מחשב חזק משמעותית מאשר לא היית מפצל את הקנייה. כמובן שאין כמו הריגוש בקניית עוד מחשב. ומה תעשה אם בעוד שנתיים יצא משחק שתומך רק ב-directX12?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים