עבור לתוכן

העבודות השוות שלא צריך בשבילן תואר אקדמי

Featured Replies

פורסם

גם ראש מועצה אזורית זה טוב. והרבה פחות בלאגן בעבודה.

פורסם

כוכבת פורנו

נערך על-ידי avilavi

פורסם

פשוט קשקוש מה שרשום שם..

מתכנת אוטודידקט מתחיל 24K

הצחקת אותי.

רתך תת ימי - דורש להיות צוללן טכני + ידע ברתכות + כישרון ברתכות. ממש לא "קל". לצבור את הכישורים הרלוונטיים קשה יותר מתואר.

חשמלאים ועובדי כרייה - מציגים לך משכורת ממוצעת שזה נתון פיקטיבי.

משכורות של מנהלים בחברות כאלה גדולות כמו כיל וחברת חשמל הן מן הסתם גבוהות, מדובר על מנהלים של מאות עובדים.

ואיך בדיוק תתקדם מלהיות כורה להנהלה בלי לימודים ?

אמנם לא כל אחד צריך תואר. יש פה אינפלציה של תארים במדינה הזו. אבל אין קיצורי דרך בחיים.

מי שעובד קשה מקבל תמורה. בין אם זה במסלול של תואר או במסלול מקצועי.

פורסם

אני חושב שבשנים האחרונות 'ספר' סליחה טעות שלי ..תיקון: 'מעצב שיער' :) - כסף לא רע בכלל .

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

שף. במיוחד בארץ כשכאן כל אחד שלמד מהוריו איך להכין חביתה פותח מסעדה וקורא לעצמו שף.

פורסם

חלמתי בלילה שאני עובד בתור רתך ימי(אני רציני)...

הבעיה שקמתי ולא קיבלתי שכר על העבודה שביצעתי )-:

פורסם

מעניין, היה ועובדים בחלום ולא מקבלים על זה שכר,

האם זו עילה לתביעה בגין הלנת שכר?

פורסם

תחלום תלונה ליו"ר הוועד.:cheesy:

פורסם

עובדי בנין

פורסם

אני מסכים עם הקביעה של "עוד אחד".

בסופו של דבר, אדם מקצועי, שעוסק בתפקיד שצריך כשרון וכישורים שלא כל אחד יכול להשיג בנקל - ירוויח שכר טוב פלוס. נכון - לפעמים רמת ה"טוב" הזה תהיה תלויה בגורמים שהם לא לחלוטין רציונלים או "נכונים" שנובעים מעיוותים כלשהם בשוק. כישורים יכולים להיות כישורים שאינם אקדמיים - וזה לא בהכרח הופך אותם לפחות קלים לרכישה.

יש אנשים שעשו תואר (לא משנה באיזה מוסד עכשיו) ועוסקים, בסופו של דבר, בתפקידים שלא דרושים עבור ביצועם הרבה ידע, כשרון או כישורים. אז הם לא מרוויחים הרבה, גם אם קצת יותר מאדם שלא למד בכלל.

התואר מאפשר בקלות רבה יותר להכנס לתפקידים עתירי ידע ולצבור ידע וכישורים שאדם שלא עשה תואר, כמעט ולא יהיה מסוגל לצבור או להשיג. לא תמיד זה הכרח, אבל זה יתרון (מסיבות ברורות). בתחומים בהם היצע משרות רחב ועקומת למידה שאיננה תלולה מאוד, אפשר להצליח גם בלי תואר. ראו: תפקידים בתחום ה IT, QA ואף פיתוח תוכנה.

כמובן שישנם תפקידים שאפשר לבצע רק בעזרת השכלה אקדמית רחבה היקף, וזה סיפור אחר.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

נראה לי הכותב של המאמר לא כזה מבין מה זה ממוצע...

פורסם
מעניין, היה ועובדים בחלום ולא מקבלים על זה שכר,

האם זו עילה לתביעה בגין הלנת שכר?

רק אם הוא גם חלם שהוא שילם לביטוח לאומי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים