עבור לתוכן

מתכון KFC

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מאוד מתגעגע לעוף כמו בקאנטאקי פרייד צ'יקן. כל פעם שיוצא לי להיות בחול אני אוכל ואני פשוט מת על זה.

חיפשתי באינטרנט מתכונים אבל הכל זה עוף עם ציפוי, אבל הבעיה היא שהציפוי הוא שונה ואני מעוניין במשהו קרוב למקורי (עד כמה שניתן).

האם מישהו מכיר מתכון שווה ?

פורסם

ציפוי לא יעזור לך. אתה לא תצליח לטגן את העוף כמו ב-KFC. כדי לטגן את העוף בצורה כזאת צריך משהו שנקרא shortening שזה סוג של שומן מאכל תעשייתי שעמיד בטמפרטורה גבוהה מאוד. shortening מצויין לטיגון עמוק ואפייה, אבל מדובר ברעל מזוקק. בארץ לא ניתן למצוא shortening בחנויות כי הבנתי שזה לא כשר (ומאוד לא בריא), אבל יש חנויות בישול שמייבאות shortening של Crisco בייבוא פרטי.

פורסם

היה מאמר על הכישלון של הרשת בישראל

עד כמה שאני זוכר הבעיה היתה בשחיטה הכשרה ששינתה את המירקם של העוף וכתוצאה מכך הציפוי לא נדבק טוב.

פורסם
היה מאמר על הכישלון של הרשת בישראל

עד כמה שאני זוכר הבעיה היתה בשחיטה הכשרה ששינתה את המירקם של העוף וכתוצאה מכך הציפוי לא נדבק טוב.

1+

עד כמה שזכור לי המתכון המקורי הכיל גם רכיבי חלב(לא זוכר מה בדיוק) בציפויי, מה שגם פגע בטעם המקורי.

פורסם

השחיטה מן הסתם לא יכולה להשפיע על הטעם או המרקם.

פורסם

לא בדיוק השחיטה, חלק מתהליך ההכשרה (מריטת הנוצות)

אם מעניין אותך:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000877230#FromSearchPage

הם אחרי מקדונלדס (מספר 3)

פורסם
בניגוד לשמאי, המסעדן יורם ירזין טוען כי הכישלון של הרשת נבע בעיקר מהעניין הבריאותי אך גם מהעובדה שהיא התבססה על עוף. "הכשרות? מה פתאום. אלה סיפורי סבתא. לא אוהבים כאן עוף מטוגן. אוכלים כאן שניצל. קנטאקי מאוד טעים אבל לא סקסי. הוא נפל על הבריאות. גם בקליפורניה שבה יש מודעות לאוכל בריא, קנטאקי לא מצליח כי עוף מטוגן זה לא אוכל בריא", אומר ירזין.

מעבר לכך, אומר ירזין, "ישראלים לא ראו ביציאה לאכול עוף יציאה לבילוי. עוף אוכלים בבית. במסעדה שיש מנה של עוף זה עובד אבל למשהו שמתבסס רק על העוף, זה לא הולך. פתחו כאן גם את רשת קני רוג'רס - עוף בריא בגריל - ואת ננדוס, וזה לא הלך. עוף לבד לא החזיק מים".

פורסם

-אזהרה תאור לא נעים-

בשחיטה כשרה חותכים לעוף את הצוואר והופכים אותו על משפך כשהוא חי וכל הדם יוצא מאחר והוא עדיין חי

בשחיטה לא כשרה שוברים לעוף את המפרקת ותולים אותו הפוך עד שנוצר כיס גדול של דם ואז מורידים לו את הראש.

כתוצאה מכך בשחיטה הלא כשרה, הזאת, הבשר מכיל כמות של דם והוא רך ועסיסי יותר.

פורסם

זו מהות השחיטה הכשרה

שוחטים את החיה כשהיא חיה ואז הדם מתנקז

אחר כך מפזרים מלח ושואבים את יתרת הדם

כך הבשר מתייבש אבל כשר למהדרין

אם אכלת סטייק בחו"ל אז ראית שבנעיצת המזלג הראשונה יוצאת ממנו שלולית דם

הבשר לא כשר אבל רך ועסיסי

פורסם
  • מחבר

כל עניין השחיטה עשה לי מאוד תאבון!! :)

השאלה היא, היכן אני יכול להשיג מתכון להכנה של עוף לא בריא כזה?

פורסם

אם אכלת סטייק בחו"ל אז ראית שבנעיצת המזלג הראשונה יוצאת ממנו שלולית דם

זה לא דם, זה מיוגלובין (חלבון שבדומה להמוגלובין נותן לבשר את הצבע האדום), ואין לו קשר לשחיטה הכשרה.

פורסם

סתם גוגל ניסית?

פורסם
כדי לטגן את העוף בצורה כזאת צריך משהו שנקרא shortening שזה סוג של שומן מאכל תעשייתי שעמיד בטמפרטורה גבוהה מאוד. shortening מצויין לטיגון עמוק ואפייה, אבל מדובר ברעל מזוקק.

אפשר ליצור משהו מאד דומה מחמאה, עם קצת עבודה, ואז זה טבעי ונהדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים