עבור לתוכן

מספר הכתיבות בSSD, תקף לכל PAGE בנפרד?

Featured Replies

פורסם

לגבי הפוטושופ: אם הפעולה הזאת (שכותבת 500 מגה כל דקה למשך כמה דקות, כלומר כמה גיגות במצטבר) מתבצעת באופן יומיומי, זה לא שימוש ממוצע בשום צורה. רוב המשתמשים לא עורכים בפוטושופ כ"כ הרבה אם בכלל, ואני לא מכיר הרבה תוכנות אחרות ש"טוחנות" את הכונן בכמויות כאלה.

אבל אם הפעולה מתבצעת פעם בחצי שנה, זה אכן יכול להיחשב כשימוש ממוצע, כי לכל אחד יוצא לכתוב כמה גיגות פה ושם למטרה כזו או אחרת. אבל אז מדובר על כמויות כתיבה זניחות ביחס לאורך חיי הכונן, ולכן שוב אני טוען ששימוש ממוצע כזה לא מצריך שום טיפול מיוחד ב-SSD.

בכל מקרה, לא נתווכח על הגדרה של ממוצע או לא, זה לא מאוד קריטי לדיון. הבנת את הכוונה שלי לגבי ההבדל בין מה שצריך להדאיג אותך ובעיקר מה שלא (שזה הרוב).

לגבי מטמון הכתיבה: כאמור, הוא לא ספציפי ל-SSD אלא פועל על כל כונן, המטרה העיקרית שלו לדעתי היא ייעול הכתיבות ע"י "חתיכות" גדולות, והוא ממומש בקרנל של מערכת ההפעלה באופן שקוף לאפליקציות או למשתמש.

אין לי נתונים מדוייקים על האלגוריתם, אבל אם לנחש הייתי אומר שהוא מבצע flush לבאפר או ברגע שמצטבר מספיק מידע (page?) לכתיבה, או אחרי timeout מסויים שהוא בסדר גודל של שניות בודדות עד דקה, או באירועים מיוחדים כלשהם (למשל, אפליקציה קראה לפונקציית flush).

מה שבטוח הוא שכל עוד לא נעשה flush, קריאות וכתיבות של המידע הרלוונטי נעשות ישירות מול המטמון (ב-RAM) ולא מול הכונן.

פורסם

כל עוד הממוצע היומי שלך לא עובר את נפח הכונן(בGB) אין לך מה לדאוג.

אם יום אחד זה 100GB יום אחר זה 200GB ויום אחר 50GB אתה במצב טוב, והSSD שלך יחיה יותר מהHDD.

אתה באמת מגיע לכאלו נפחים בממוצע יומי שאתה מתחיל להתעסק עם צימצום הכתיבה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים