עבור לתוכן

"שליטה" באפליקציה במחשב מסוים ממחשב אחר - C#

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

מסיבה מסוימת אני צריך לנסות לעשות משהו בC# ואני לא כל כך יודע איך להתחיל.

יש לי תוכנה שנעשתה באמצעות windowsforms ויש לה 2 כפתורים ו listbox. ברגע שאני בוחר אפשרות מה listbox ולוחץ על אחד הכפתורים אני מקבל פלט כלשהו(זה דינאמי) לתוך textbox כזה..

עכשיו אני רוצה "לשלוט" בתוכנה הזאת ממחשב אחר באותה הרשת. כלומר, אם המחשב הראשון שעליו קיימת התוכנה הוא X והשני הוא Y, שתהיה לי את האפשרות ללחוץ על כפתור לדוגמא באפליקציה במחשב Y, ולחיצה עליו תגרום ללחיצה מרחוק על כפתור באפליקציה של מחשב X. לאחר מכן התוצאות יכתבו לתוך קובץ לוג מסוים במחשב X שאותו אני אציג כפלט במחשב Y.

הידע שלי ב C# יחסית בסיסי ולא יצא לי להתעסק עם סוקטים וכאלה, אבל בכל זאת אני רוצה לנסות.

אני לא מצפה לקטע קוד שיעשה לי את זה עכשיו, אבל אני צריך הכוונה של מה אני אמור ללמוד ובאופן כללי איך אפשר בכלל לעשות כזה דבר? כי כרגע אני לא יודע מאיפה להתחיל.

תודה !

פורסם

תלמד על WCF - תוך חצי שעה אתה כותב דבר כזה.

פורסם

אני לא יודע לגבי WCF, לא מכיר, אבל לעשות את מה שאתה רוצה זה די פשוט עם תקשורת TCP/UDP, במיוחד ב #C, אבל אתה צריך לדעת להשתמש ב Threads, כעיקרון תחפש הסבר על TCP server + client.

פורסם
אני לא יודע לגבי WCF, לא מכיר, אבל לעשות את מה שאתה רוצה זה די פשוט עם תקשורת TCP/UDP, במיוחד ב #C, אבל אתה צריך לדעת להשתמש ב Threads, כעיקרון תחפש הסבר על TCP server + client.

לא חבל לשבור את הראש עם סוקטים?!

Wcf זה מימוש של מייקרוסופט לתשתית תקשורת שמונע ממך את הכאב ראש של שליחת מידע על גבי סוקטים - אתה כותב קליינט וסרבר בדיוק מה שאתה צריך

פורסם

לא כתבתי משהו בעד או נגד WCF.

"לשבור את הראש עם סוקטים" נראה לי קצת הגזמה, אני לא חושב שזה איזה משהו מסובך מידי, במיוחד ב #C, כל מה שאתה צריך לעשות זה ליצור חיבור ולהעביר פקודות דרך Stream, השאלה רק אם הוא כבר יודע להשתמש בת'רדים או לא, הוא כתב שהוא רוצה לנסות ללמוד, ולאו דווקא להשתמש במשהו מוכן, זה גם יעזור לו בהמשך.

לפותח הדיון, מחיפוש מהיר בגוגל מצאתי את זה, ממש לא מסובך מידי לדעתי לפחות:

http://tech.pro/tutorial/704/csharp-tutorial-simple-threaded-tcp-server

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע להשתמש ב Threads, אני אסתכל ב2 הדרכים שנתתם ומשם אני אראה מה הלאה, תודה :)

פורסם
לא כתבתי משהו בעד או נגד WCF.

"לשבור את הראש עם סוקטים" נראה לי קצת הגזמה, אני לא חושב שזה איזה משהו מסובך מידי, במיוחד ב #C, כל מה שאתה צריך לעשות זה ליצור חיבור ולהעביר פקודות דרך Stream, השאלה רק אם הוא כבר יודע להשתמש בת'רדים או לא, הוא כתב שהוא רוצה לנסות ללמוד, ולאו דווקא להשתמש במשהו מוכן, זה גם יעזור לו בהמשך.

לפותח הדיון, מחיפוש מהיר בגוגל מצאתי את זה, ממש לא מסובך מידי לדעתי לפחות:

http://tech.pro/tutorial/704/csharp-tutorial-simple-threaded-tcp-server

למטרות לימוד סבבה, אבל אם הוא רוצה לבנות תוכנה עדיף לו להשתמש בטכנולוגיה הפשוטה יותר.

פורסם

ממש לא, תמיד עדיף להבין איך דברים עובדים עד כמה שניתן מאשר להשתמש במשהו מוכן, במיוחד בתוכנה שאתה מפתח, ככל שאתה יותר בקיא בצורת הפעולה יהיה לך יותר קל לפתור בעיות אם וכאשר בהמשך, ושוב, ספציפית תקשורת TCP זאת ממש לא פיזיקה גרעינית.

אבל עזוב, זה דיון אחר שלא ממש רלוונטי לנושא כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים