עבור לתוכן

בקשה למערכת שלמה בסיסית ביותר - עד 2000-2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

אבקש את עזרתכם בהרכבת מערכת מחשב שלמה (כולל מסך, מקלדת ועכבר) הכי בסיסית והכי זולה שניתן, אך כמובן תוך שימוש ברכיבים איכותיים (לדוגמא - ספק ומארז לא ג'נריים וכד').

הטופס הסטנדרטי של הפורום:

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, גם 2000 ש"ח זה יותר מדי.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי בסיסי ביותר (אופיס, אינטרנט).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג... לא מיועד למשחקים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, יש צורך בכל הציוד ההיקפי הנדרש - מסך, מקלדת, עכבר, חיבור Wifi (מתאם USB יתאים).

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי, אבל אני ארשום 5.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC בכלל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, רצוי הרכבה של החנות (בפרט אם היא בחינם).

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שידרוג עתידי, אבל אם תהיה אפשרות כזו, זה יהיה נחמד.

את רוב הרכיבים אני יכול לבחור לבד, אבל ברכיבים כמו מסך, מקלדת, עכבר וכד' אני פחות מעודכן, ובנוסף אני לא מכיר את כל המבצעים של כל החנויות, אז החלטתי שעדיף פשוט לבקש כאן מפרט מלא. מבחינתי אפשר להציע גם רכיבים בודדים ולא מפרט שלם.

כמה הערות שיש לי לגבי המפרט:

• מעבד ולוח - בגדול חשבתי על מעבד כפול ליבה, ובעיקר על אינטל פנטיום לסוקט 1150 עם לוח המבוסס על ערכת השבבים B85 (משום מה ערכות השבבים ה H81 פשוט לא נראות לי), אבל אני לא פוסל סוקט 1155 (למרות שאין אפשרות שידרוג עתידית) או אפילו מעבד AMD אם ההפרש במחיר הוא גדול.
  • קירור למעבד -אני יודע שהקירור הבסיסי יספיק, במיוחד למעבד חלש, אבל חשבתי על קירור צד שלישי פשוט עם פלטת תמיכה אחורית ללוח (רק בכדי למנוע את האפשרות שהלוח יתעקם בעתיד, לא בשביל ביצוע המהרה כלשהי).
  • זיכרון - חשבתי על 4GB DDR3 הכי זול שניתן למצוא, אלא אם כן ההפרש מ 8GB הוא ממש קטן.
  • כרטיס מסך - מובנה, רצוי כמה שיותר טוב (ברור לי שזה תלוי במעבד, ושהליבות הגרפיות המובנות של AMD במעבדי ה APU הן יותר טובות מאלו של אינטל), אבל זה לא משהו קריטי.
  • דיסק קשיח - אני רואה שההבדל במחיר בין 500GB ל 1TB הוא קטן, אז עדיף 1TB כמובן. כונן SSD יהיה יקר מדיי, אז אין צורך בכזה כרגע.
  • צורב - הכי בסיסי שאפשר.
  • ספק - תמיד עדיף ספק איכותי, חשבתי על SeaSonic 350W, אבל אני פתוח לאפשרויות נוספות.
  • מארז - משהו בסיסי, עם 2 יציאות USB קידמיות, אבל כמובן שיהיה איכותי.
  • מקלדת ועכבר - הכי בסיסיים שאפשר. לי יש מקלדת ועכבר פשוטים של Logitech (המקלדת היא לא מולטימדיה) כבר שנים ואני מאד מרוצה מהם.
  • מסך - אני יודע שהיום המסכים הם 16:9, אבל אני לא יודע מה מומלץ כיום (לי יש את ה Dell U2312HM ואני מאד מרוצה ממנו). שוב - רצוי משהו בסיסי וזול.
  • רמקולים - הכי בסיסיים שיש.
  • כרטיס רשת אלחוטי - לי יש מתאם USB של TP-LINK ברוחב פס של 150Mbps ואני מרוצה ממנו, אז משהו כזה יתאים.
  • בגדול - אני מעדיף רכיבים עם תקופת אחריות ארוכה ככל שאפשר.

תודה.

פורסם

הצעה אפשרית מ-ivory:

מפרט בסיס - עלות 1330 ש"ח:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11588

יש לבקש את לוח האם הבא - ללא עלות נוספת:

1. לוח Asus דגם H81M-E צ'יפסט H81

יש להוסיף את השדרוגים הבאים:

1. שידרוג לספק כח מותג FSP 400W A. PFC -ו30 ש"ח

2. שידרוג לדיסק קשיח Western Digital 1TB 7200RPM 64MB Buffer רק 60 ש"ח

3. שידרוג לזכרון Kingston 8GB DDR3 1333MHz (יחידה אחת של 8GB) -ו170 ש"ח

4. כרטיס רשת אלחוטי Tp-Link WiFi בחיבור USB עד 300Mbps - ו90 ש"ח

יש להוסיף את הרכיבים הבאים:

1. סט אלחוטי Microsoft Wireless Desktop 800 - או את סט Logitech בעל 3 שנות אחריות - עלות 115 ש"ח

2. רמקולים SBS A35 2.0 Creative - עלות 54 ש"ח

3. מסך מחשב Dell E2213H - עלות 660 ש"ח

סה"כ לתשלום

1330 + 30 + 60 + 170 + 90 + 115 + 54 + 660 = 2509 ש"ח

לגבי מארז, ניתן לשדרג לאחד בעל תמיכה קדמית של USB 3 בעלות של כ~100 ש"ח (מתקזז עם ה-CASECOM)

אבל אני לא ראיתי נחיצות לדבר מאחר ומדובר במארז די סולידי אם כי ג'נרי, אבל בעל יציאות USB קדמיות, הרע במיעוטו.

בכל אופן אם תרצה, מארז אפשרי לשיקולך.

לגבי ספק כוח, סה"כ ה-FSP 350W שנמצא שם איכותי דיו, במיוחד תחת תג התקציב שהצגת,

כעיקרון אפשר לוותר על שדרוג הספק ולהשתמש ב-30 ש"ח לנקודה אחרת במפרט,

אני הצעתי את השדרוג במידה ובעתיד תרצה להוסיף אולי כרטיס מסך בינוני, או חומרה שונה, שוב לשיקולך.

לגבי כרטיס הרשת, יש זולים יותר של 150Mbps, אבל זה בעלות של 90 ש"ח בעל קליטה טובה יותר,

דבר שלעיתים מאוד נחוץ במחשבים שולחניים, סלח לי שאני אומר, אבל לעיתים אנשים מקללים עצמם על כך שלא השקיעו

את ה-50 ש"ח הנוספים הללו בשביל למנוע מעצמם עוגמת נפש ומשחקי קליטה בין הנתב לכרטיס, שוב לשיקולך.

מבחינת סט מקלדת\עכבר, ה-Microsoft לטעמי ודעתי טובים יותר, ל-Logitech יש שנת אחריות נוספת, לשיקולך.

נפח זיכרון פנימי, אפשר לחסוך, זה יותר תלוי תוכנות ושימושים, אני שריינתי את האופציה מראש, תוכל להסיר, שוב לשיקולך.

מסך, היחיד שנתן לי אינידקציה להגינות מצד נתונים טכניים, לעומת חבריו לתג המחיר שרק קשרו לעצמם תארים שלא בהכרח

משקפים את יכולתם בפועל.

מבחינת צ'יפסט, אני לא ראיתי סיבה מהותית לא ללכת על H81 כאשר היא מספקת את הדרישות,

חוץ ממספר מופחות מצומצם של יציאות USB 3 ו-SATA 3, אין הבדל אקוטי בינה לבין B85, שוב לשיקולך.

מבחינת מעבד, לרוב ה-G3220 יציג ביצועי יישומים\מעבד טובים יותר לעומת אלו בספסל האדום,

ה-APU יהיו אולי חזקים יותר בצד הגרפי, אבל לשימושים שציינת ה-HD GT1 תהיה די והותר, סה"כ גרסה מסורסת ל-HD 4600

שאמורה לתת ולספק את המבוקש.

לשיקולך.

פורסם

הנה מפרט עדיף בהחלט (תוסיף את כרטיס הרשת האלחוטי של TP LINK):

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2030 3.0Ghz 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪257

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪250

מארז:

Silverstone Precision PS08 USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪188

ספק כוח:

FSP 350W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3, 78-80% 28A@12V Efficiency Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪130

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪180

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪300

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪106

מקלדת:

MK120 Corded USB Desktop

כמות: 1 - מחיר: ₪83

רמקולים:

Logitech Z103 2.1 Speakers 17W RMS

כמות: 1 - מחיר: ₪127

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪830

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2494

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2445 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/13lg7xsh

מארז עדיף עם 2 USB3 קדמיים (כולל לוח אם תומך), רמקולים עדיפים בהרבה, מסך עדיף משמעותית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

@Bit

- הלוח של ASUS אכן נראה עדיף (הלוח של Gigabyte נפסל כי יש לו פחות יציאות USB, אבל בעיקר כי אין לו יציאת DVI).

- בסט המקלדת והעכבר אפשר לחסוך ע"י קניית סט חוטי - ה MK120 כמו ש Gil28 הציע נראה לי אפשרות מעולה.

- אפשר לחסוך גם על הזיכרון ע"י קניית 4GB בלבד במקום 8GB, אלא אם כן לדעתך זה ממש קריטי (אני לא חושב כך).

- בקשר למארז - אם המארז הג'נרי הוא סביר, אז אני לא רואה צורך בשידרוגו.

- בקשר למסך - אני אצטרך לבדוק את הדגם הזה לעומק, אבל בעיקרון הוא נראה מסך סביר.

- בקשר לכרטיס הרשת האלחוטי - אני מסכים איתך שמדובר בכרטיס טוב, אבל לי יש את ה TP-Link TL-WN721N 150Mbps USB, שעולה בחנות הנ"ל רק 46 ש"ח ואני מאד מרוצה ממנו, כך שלדעתי ניתן לחסוך כמה שקלים גם פה, מה גם שכרטיס הרשת המוצע (כנראה הTP-Link TL-WN822N 300Mbps, שהוא היחיד שעולה בסביבות ה 90 ש"ח בחנות הנ"ל) נראה כ overkill.

@Gil28

- האם לא עדיף ללכת על סוקט 1150 בכדי להשאיר אפיק שידרוג עתידי בכל זאת (כן, אני יודע שזו אפשרות קלושה, אבל בכל זאת)? בעוד 25 ש"ח אפשר לקחת את ה G3220 ולוח H81M-P33 של MSI (כן, ראיתי שיש לו פחות חיבורי SATA ו USB, אבל גם מה שיש לו יספיק) - האם יש סיבה להימנע מזה? ברור לי שמבחינת ביצועים לא יהיה הבדל מורגש כלל.

- אני חושב שאפשר לחסוך על הרמקולים - גם הרמקולים SBS A35 2.0 של Creative בכ-50 ש"ח, כפי ש Bit הציע, נראים לי יותר ממספיקים.

- בקשר למסך - יש לי בדיוק את הדגם הזה ואני מאד מרוצה ממנו, אבל השאלה היא האם יש משהו דומה יותר זול (אולי דגם עם פאנל IPS אבל פשוט קטן יותר)? האם המסך ש Bit הציע יכול להוות חלופה מספיק טובה (הDell E2213H) למרות שהפאנל שלו הו TN ולא IPS?

שמתי לב שאף אחד לא נתן קירור צד שלישי עם פלטת תמיכה אחורית ללוח. אני מניח שזה אכן מיותר או שזה פשוט לא מתאים לתקציב.

שוב תודה על התגובות.

פורסם

סוקט 1150 הולך להיעלם מהר בדיוק כמו 1155. אם תרצה לשדרג בעתיד, לא תמצא מעבדים חדשים לסוקט שלך, תיאלץ לקנות יד שנייה ואז כבל לא יהיה הבדל בזמינות של מעבדים לסוקט 1150 או 1155.

במחשבים תקציביים צריך להתפשר על דברים. שמתי לך לוח ומארז עם usb3 שיהיה לך כנראה יותר שימושי מדברים אחרים.

מסך זה ציוד שנשאר איתך שנים, זה משהו ששווה להשקיע עליו. זה גם הרכיב העיקרי איתו אתה מתקשר פיזית עם המחשב.

פלטה אחורית לקירורים נמוכים ולא כבדים זה מיותר לגמרי.

פורסם
  • מחבר

Gil28, ברור לי שאתה צודק בקטע הזה, וכמו שכתבתי בהתחלה, ספק אם יהיה שידרוג בעתיד.

אם משווים את המעבדים G2030 מול G3220, אז ה G3220 קצת יותר עדיף (ראה כאן), אבל בהשוואת הלוחות Gigabyte GA-B75M-D2V מול MSI H81M-P33, הלוח של Gigabyte עדיף מבחינת הפיצ'רים (מספר חיבורי USB, מספר חיבורי SATA). לכן עדיף ללכת על השילוב שהצעת.

השינויים היחידים שאני אעשה למפרט שלך הם הוספת כרטיס רשת Wifi של TP-Link בחיבור USB ב-46 ש"ח (לא צריך 300Mbps, רוחב פס של 150Mbps מספיק), והחלפת הרמקולים למשהו פשוט יותר בעלות של כ-50 ש"ח.

אגב, ההפרש בין המסך ש Gil28 הציע למסך ש Bit הציע הוא בדיוק 170 ש"ח, וזאת עלות שידרוג הזיכרון במפרט של Bit ל 8GB. אני לא חושב שיש צורך ב 8GB במחשב הזה, ולכן כנראה עדיף להשקיע אותם במסך.

שוב תודה על התגובות של שניכם. אני אעביר את זה הלאה ונראה מה יקרה עם זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים