עבור לתוכן

אוהב מחשבים ופשוט מיואש לחלוטין, מה כבר אפשר לעשות?

Featured Replies

פורסם

לא. מנהל מערכות מידע אחראי על צד המידע והתהליכים העסקיים שבמערכת המידע הזו. מנהל רשת אחראי על הצד הטכני שמאפשר למערכת לעבוד (ברמת התשתית - לא התוכנה).

אנשי IT כוללים:

- טכנאים

- אנשי סיסטם

- אנשי רשת

- מנהלי רשת

בגדול, אחראים לתחזק את תחנות הקצה, את השרתים, לטפל בתוכנות שאיתן עובד הארגון ובכל מה שמקשר את אלו (רשת). יש ארגונים שבהם יש הפרדה ברורה בין התפקידים השונים, יש ארגונים שבהם עושים הכל מהכל.

אם זה "פשוט" בשבילך, אז אתה צריך להתעורר. אתה לא יכול לבקש לעבוד במקצוע הכי מורכב ומאתגר ביקום בלי ללמוד תואר הנדסי או מדעי. אם כי לדעתי איש סיסטם או מנהל רשת שטורח לעשות את תפקידו בצורה כוללת ומספקת, עשוי למצוא בתפקיד אתגרים לא מעטים. יש המון דברים לדעת בתחום ויש מקום גם ליצירתיות.

• תגובות 76
  • צפיות 19.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני מבין ותודה על התגובה.

יכול להיות באמת שקיבלתי רושם מוטעה שזה פשוט ולא ברמה ואולי הסגנון באמת יתאים לי.

נכון לעכשיו, עם כל העזרה שלכם ואחרי שהמשכתי לבדוק באינטרנט, נראה שיש 2 קורסים בינתיים שמתאימים לי ומעניינים אותי:

1. http://www.hackeru.co.il/course_10_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9C_%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%90%D7%91%D7%98%D7%97%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_MCITP_2008.html

2. http://www.hackeru.co.il/course_3_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94.html

ברמת התואר, כמו שציינתי, כמעט ולא קיים תואר שקשור למחשבים שהוא לא "מדעי המחשב". אפילו "ניהול מערכות מידע" משלב לא מעט מדעי המחשב וניהול וכלכלה שיש לא מעט מתמטיקה ומחשבה ריאלית שלא מתאימה לי כל כך.

בנוגע לקורסים הנ"ל, HackerU מתחייבים לעבודה בתחום הקורס שזה דבר מעולה לדעתי שיכול לגרום לי לצבור ניסיון ולהתפתח גם ברמת הידע וגם ברמת השכר.

האם הכיוון טוב? האם המקום טוב? האם המקצועות שאני חותר אליהם טובים?

פורסם

קח בעירבון מוגבל מאוד את מה שאומרים לך המוסדות הללו בקשר לעבודה אחרי הקורסים האלה.

פורסם
  • מחבר

מדובר על התחייבות, חתימת חוזה. מדוע לקחת בעירבון מוגבל? (ואם שמים בצד את ההתחייבות לעבודה, איך הקורס חוץ מזה?)

פורסם

מעקב.

בהצלחה!

פורסם

מנסיוני בהייטק, המקום היחידי בו תוכל להתפתח בקלות יחסית מבחינה מקצועית ללא תואר בתחום, הוא IT. התחום הזה כולל אתגרים, תכנון וחשיבה, וממש אין סיבה לזלזל או להפחית מכבודו. כמובן שהדברים תלויים ביכולות האישיות שלך - אתה מתחיל בדברים קטנים ואם אתה מוכיח את עצמך, אתה מקבל משימות מורכבות ומעניינות יותר.

ניהול רשת, למשל, תחום שנראה שאתה מעט מזלזל או נרתע ממנו, זה לא רשת ווינדוס של 3 מחשבים.

במקרים רבים מדובר במערכת גדולה, עם עשרות שרתים מבוססי לינוקס, מערך raid, הרשאות מורכבות, שילוב של vm ועוד דברים רבים אחרים. אנשי ה-it מתכננים מערכות כאלה, מקימים אותן פיזית, מגדירים אותן תוכנתית, מזהים צווארי בקבוק ועוד.

הם גם מתקנים מחשבים אם צריך ומבצעים פעולות קצת פחות זוהרות. אבל כמו בכל מקצוע, יש הרבה עבודה שחורה.

אגב, גם אני אתקן אותך, כי נראה שלא הפנמת: מדעי המחשב אינו התואר היחיד שמכשיר אנשים לעבודה בתחום המחשבים. מרבית תארי ההנדסה יכשירו אותך גם הם לעבודה בתחום. בכל אופן, גם תואר בהנדסה אינו רלוונטי עבורך, בהיותו מבוסס על מתמטיקה ופיזיקה.

פורסם

בוא אני אפשט את זה בשבילך - שני הקורסים האלה לא שווים כלום. הדבר היחיד שישתנה אם תעשה אותם זה היתרה בחשבון הבנק שלך, שתרד בחדות.

זה שהם כביכול מתחייבים לעבודה בתחום לא אומר שהם מתחייבים לעבודה *טובה* או אפילו נורמלית או אפילו נסבלת. גם מה זה עבודה בתחום? ישלחו אותך לעבודה בתמיכה טכנית במוקד תמיכה טכנית של הוט בנשר, מבחינתם זה נחשב "בתחום", וזה לא מעניין אף אחד שאתה צריך לנסוע שעה וחצי לכל כיוון. חתמת על חוזה, לא מתאים לך? תשלם כסף כדי לשבור אותו.

המציאות היא שאין מתנות חינם, ואין קיצורי דרך. שום קורס לא יביא אותך לנקודה שבה חברות הייטק יקבלו אותך, מסיבה פשוטה - כל שנה יוצאים לשוק אלפי בוגרי אוניברסיטאות. מה היתרון שלך על פניהם בדיוק?

בחברה שאני עובד בה יש קבוצה של כמה עשרות אנשים שאחראים על מערכות המחשוב השונות - לכל אחד ואחד מהם יש תואר ראשון במקצוע הנדסי מאוניברסיטה מוכרת (לרוב מדעי המחשב/מערכות מידע/תעשיה וניהול).

אם אתה אומר ש"מחשבה ריאלית" לא מתאימה לך כל כך, אז מה אתה עושה פה בכלל? תחום המחשבים הוא תחום שדורש חשיבה ריאלית כתנאי בסיסי ביותר. איך אתה מצפה לתכנן פתרונות לבעיות טכניות אם אתה מראש מוותר לעצמך כי אתה לא אוהב מתמטיקה?

כתבת בכותרת שאתה אוהב מחשבים.. ובכן, ברוכים הבאים לשנת 2013, שבה יש בישראל 6 מיליון אנשים (נוריד מיליון וקצת מסך האוכלוסיה בהערכה גסה) שאוהבים מחשבים +/- כמוך.

אתה צריך להבין שהתעשיה לא מחפשת אנשים שאוהבים מחשבים. היא מחפשת אנשים מקצועיים עם נסיון מוכח ואם לא מוצאים מישהו כזה, אז "מתפשרים" על מישהו שיכול להתמודד עם אתגרים, ותואר ראשון במדעי המחשב בטכניון זו אינדיקציה לא רעה ליכולת כזו ולזיקה לתחום (לא מושלמת, אבל לא רעה).

אני חושב שאתה חייב להפסיק לוותר לעצמך. עבודה טובה לא תיפול עליך מהשמיים.

פורסם

אני חושב שמספר אנשי ה IT בארץ שהם בעלי תואר ראשון במדעי המחשב (או תואר בכלל) הוא לא גדול. אולי באינטל (שם אתה עובד, לא?) זה שונה, אבל זה יותר המיעוט. דרך אגב, למה שמישהו שעשה תואר במדמח ילך להיות איש סיסטם או רשת או ווטאבר?

דרך אגב, תתפלא, אבל אשכרה מקבלים למשרות גם אנשים שהם לא בוגרי הטכניון. כן, אני יודע - קשה להאמין. :P

(אני כן מדבר על בוגרי תואר ראשון, כמובן)

נראה לך שבן אדם שפורש פה על גבי כמה עמודים כמה הוא לא מתאים לתואר ראשון הנדסי או מדעי ילך ללמוד פתאום בטכניון? יש אנשים שלא מתאימים לזה. אין מה לשכנע.

אני לא חושב שהפתרון של הקורסים האלה הוא כזה נורא. הוא כן מראה שהבן אדם השקיע בעצמו השקעה כלשהי, הוא כן מקנה ידע כלשהו. נכון, בהתחלה הוא יעבוד בעבודה חרא. אם הוא יודע לעשות עם עצמו משהו, הוא יסבול שנה, שנתיים ואז יתקדם. אני לא מדבר מנסיון האמת, כי אני לא מכיר כל כך הרבה אנשי IT. היחיד שאני מכיר צמח ממוקדי תמיכה. אבל זה כן נשמע לי הגיוני.

פורסם

אני חושב שמספר אנשי ה IT בארץ שהם בעלי תואר ראשון במדעי המחשב (או תואר בכלל) הוא לא גדול.

מממ... אני מניח שזה תלוי במי אתה מחשיב כאיש IT. אני למשל לא מתייחס לעובדי תמיכה טכנית/HD למיניהם, לא מזלזול חו"ח אלא כי אני לא חושב שתמיכה זה באמת IT, לפחות לא באופן שאני רואה את עולם ה-IT, כעולם שמי שעוסק בו בעצם מתכנן ומספק פתרונות שמבוססים על מערכות מידע ולא רק פותר תקלות של משתמשי קצה.

אני חושב שאם תסתכל על אנשים שמתעסקים ב-IT "אמיתי", לרובם המוחלט יש תואר אקדמי בתחום ההנדסה.

נראה לך שבן אדם שפורש פה על גבי כמה עמודים כמה הוא לא מתאים לתואר ראשון הנדסי או מדעי ילך ללמוד פתאום בטכניון? יש אנשים שלא מתאימים לזה. אין מה לשכנע.

קודם כל, שים לב שלא כתבתי בשום מקום מילה על הטכניון.. בפרספקטיבה של מספר שנים בתחום אני יכול לומר בבטחון די מלא שהמוניטין של הטכניון לא כל כך מוצדק. יצא לי לעבוד עם אנשים מוכשרים ביותר שלמדו באורט בראודה, לצד אנשים גרועים שלמדו בטכניון. בממוצע, הטכניון עדיין "לוקח", אבל זה רק בגלל שמראש הוא מציב חסמי כניסה גבוהים מאוד שמסננים החוצה חלק גדול מהפחות מוצלחים.

נראה לי שרוב האנשים שמעידים על עצמם שהם לא מתאימים לתואר ראשון הנדסי לא יודעים בכלל מה זה אומר ומוותרים מראש בלי להבין לעומק על מה מדובר. נכון, בתואר הנדסי יש מתמטיקה ולא מעט ממנה. נו אז מה? בוא אני אגלה לך עוד סוד - חדו"א קשה לרוב המוחלט של הסטודנטים. אני קיבלתי 55 בחדו"א 1, 63 בחדו"א 2, אמרתי תודה רבה והמשכתי הלאה לשאר התואר בלי להסתכל אחורה בכלל. תואר אקדמי זה לא קל, אבל זה לא בלתי אפשרי ולדעתי זה עדיין מסלול הרבה יותר משתלם מכל בחינה לעומת האלטרנטיבה של לקחת קורסים ב"מכללות" ולעבוד אי אלו שנים במשרת תמיכה זוטרה בשכר נמוך.. וזה גם עונה לחלק השלישי של ההודעה שלך. אם המטרה הסופית היא למצוא עבודה טובה בהייטק, המסלול שמתחיל ב"קורס מנהל רשתות" הוא לדעתי הרבה יותר ארוך, קשה, מסוכן וגם יקר מאשר המסלול שמתחיל בחדו"א 1 באוניברסיטה או מכללה טובה.

דרך אגב, למה שמישהו שעשה תואר במדמח ילך להיות איש סיסטם או רשת או ווטאבר?

כי IT זה לא רק סיסטם או רשת... זה תחום שיש בו המון קוד (אוטומציות וסקריפטים) שמישהו צריך לכתוב. בוגר מדמ"ח שרוצה לעבוד בפיתוח תוכנה כנראה לא יילך לעולם ה-IT, אבל יש כאלו שכן.

פורסם

אתה נראה כמו בן אדם שמה שמעניין אותו זה יותר תחום הIT אך שאינו כולל את משתמשי הקצה. הבעיה הבסיסית היא שמראש אתה מוותר על תואר כלשהו, ואין לך ניסיון, מה שזה אומר שאתה צריך לבנות עצמך מאפס. לבנות עצמך מאפס זה למעשה להתחיל כטכנאי מחשבים בחברה. לאחר מכן עליך בתוך החברה הקיימת לאחר מספר שנים שמכירים אותך לעבור לתחום של ניהול רשת/תקשורת/סיסטם זוטר ומשם למעשה תוכל להתפתח.

הבעיה שלך שאתה אומר שאתה לא רוצה להיות טכנאי מחשבים, וואלה יש לי חדשות בשבילך אי אפשר להגיע לקומה השניה בלי לעבור את הראשונה. אם אתה לא מוכן לעבור את המשוכה הראשונה בעולם המחשבים אז אתה לא באמת אוהב מחשבים. אם אתה מצפה למשכורתגבוהה בהתחלה צפה פגיעה למשכורת מינימום + כמה שקלים עבור כל שנת ניסיון.

עוד דבר אחד שכדאי שתדע, שההבדל בין מחשב בארגון לבין מחשב פרטי הוא גדול ואתה לא מבין כמה. קח לעצמך שניה ותנסה לענות לעצמך (בלי לחפש באינטרנט) את המושגים הבאים: ACTIVE DIRECTORY, EXCHANGE, SHARE, FILE SERVER, ERP, BIOS, DNS, DEFAULT GATEWAY . אם אתה יודע 6 מתוכם ברמה טובה אז יש על מה לדבר אם לא אז אתה עוד אחד שחובב מחשבים, ואולי מבין קצת מעל הממוצע אבל רחוק מטכנאי בארגון.

פורסם
  • מחבר

תראו,

מצד אחד אני נורא שמח ומאוד מודה לכם כל פעם מחדש על התגובות האלו שמחדשות לי ונותנות לי מידע על המצב בשוק העבודה בהייטק ואיך זה משתלב אישית איתי.

אבל מצד שני נראה כי התחושה שנוצרה פה היא שהדרך היחידה שאני מסכים אליה היא שההר יגיע אל מוחמד (שהעבודה תבוא אליי), וזה כל כך לא נכון.

אף פעם לא אמרתי שלא צריך להזיע, להתאמץ, ללמוד, להתחיל ממקום כלשהו ולהתקדם וכו' וכו'.

נראה גם כי ההחלטה לוותר על תואר במדעי המחשב זה אך ורק בגלל עצלנות ותו לא. ושוב - פשוט לא נכון.

אני מדבר אחרי שנים של ניסיון והכרה עצמית מבחינה שכלית ולמה שאני מסוגל, ואני בוודאות יודע שללכת "בכוח" אחר תואר במדעי המחשב רק יגרום לי לסבול יותר.

היכולת הנמוכה במתמטיקה, פיזיקה ושאר המקצועות הריאליים זה משהו שאני בטוח בו. ואם מתמטיקה בתיכון הייתה בלתי אפשרית בשבילי, אין סיכוי שהמתמטיקה של מדעי המחשב תהיה אופציה שאני אוכל לחשוב עליה בכלל.

אבל מהתגובות פה אני כל פעם מגיע לאותו מקום - יש את התגובות שאומרות שלעשות איזה קורס בתחום ה-IT (קורס של ניהול רשתות ואבטחת מידע כמו ש-HackerU מציעים) יכול להיות טוב כי ככל הנראה זה מתאים לי.

ואז תמיד מגיעות התגובות שאומרות שהדברים האלו זה שקר אחד גדול והדבר היחידי שכדאי לי לחשוב עליו זה תואר כי מי יסתכל על בוגר קורס לעומת בוגר תואר ראשון מאוניברסיטה מוכרת?

אז מה אני לומד פה? ש-HackerU זאת לא אופציה טובה? שהם לא באמת מתחייבים לעבודה ברמה שתספק אותי? שהדרך היחידה להתעסק במחשבים בחיים זה רק דרך תואר ראשון במדעי המחשב?

פורסם

אני אחזור שוב על מה שאמרתי ואנסה לשים את שאר הדברים בהקשר המתאים

1) אף אחד לא יסתכל על בוגר קורס HackerU כמו על בוגר תואר ראשון במדעי המחשב.

2) לכן אל תצפה שמיד אחרי שתסיים קורס כזה תיפתחנה בפניך כל האפשרויות שפתוחות בפני בוגר תואר מבחינת משרות אפשריות ושכר ריאלי.

3) מי שאומר שהקורסים הם "שקר" או "אשליה" מתכוון לאשליה שהם שווים כמו תואר ו/או שמיד בסיומם תקבל את עבודת חלומותיך.

4) עם זאת, התוכן של הקורס יכול בהחלט להיות מעניין ולספק לך כישורים רלוונטיים, שיאפשרו לך להתחיל את הדרך בתחום. בהתחלה ככל הנראה בעבודות פחות נחשקות ובשכר נמוך יותר ממה שקיווית, אבל ברגע שאתה מתחיל, וצובר ניסיון וידע - האפשרויות שלך מתרחבות לאט לאט.

לכן הכוונה היא לא לפסול את הקורסים האלה על הסף, אלא פשוט להתייחס אליהם בצורה המתאימה ואם אתה לוקח אחד כזה, אז לקחת אותו עם ציפיות ריאליות. המטרה בשבילך צריכה להיות עצם הלימודים, ולא איזושהי תקוות שווא לזה שהקורס לכשעצמו יפתח בפניך את כל האפשרויות של בוגר תואר, כי הוא לא.

יש עוד משהו לא ברור?

פורסם
  • מחבר

מבין ומסכים לגמרי.

ודווקא בגלל הדברים שאמרת כרגע, זה מוביל אותי לשאלה האם לעשות קורס "מנהלי רשתות ואבטחת מידע" ב- HackerU זה צעד חכם ששווה ללכת עליו? (בכל זאת מדובר בחצי שנה של לימודים והשקעה כספית עצומה)

פורסם

אני חושב שקיבלת תשובות ברורות ומספקות, עד כמה שזה מתאפשר.

אבל נראה שאתה לא מסתפק בקבלת מידע ודעות, אלא רוצה שמישהו אחר יחליט עבורך.

זה לא יקרה, רק אתה יכול וצריך להחליט מה לעשות עם עצמך. אתה כבר אדם בוגר שנמצא בעולם האמיתי, ולא בתוך חממה של בי"ס או צבא שם אחרים קובעים עבורך.

עיין היטב בדברים, נסה לקבל עוד מידע על קורסים בתחום ואחר כך תחליט עם עצמך מה אתה רוצה לעשות, תוך שאתה בוחן גם את האלטרנטיבות העומדות בפניך.

אל תחכה שמישהו יאמר לך מה לעשות, גם אם בסוף תמצא מישהו כזה, זה יותר יועיל מיזיק.

פורסם

כמו שהוסבר, התעודה לא שווה הרבה, והסיבה היחידה ללכת לקורס היא כדי ללמוד מה שמלמדים שם. העניין הוא, שאין להם שום סודות מקצועיים, כל מה שהם מלמדים אפשר ללמוד גם לבד - אם אתה מסוגל לזה.

למעשה לימוד לבד עשוי להיות יותר שווה מתעודה - מעסיק עם שכל יעדיף אחד שהוכיח שהוא יודע ללמוד ולהרחיב אופקים בעצמו מאשר מישהו שיודע מה שהוא יודע "כי לימדו בקורס", וכשנתקל במשהו חדש לא יידע איך לאכול את זה.

אז האופציות שלך (חוץ מתואר):

א. ללכת לקורס, לשלם את הכסף, ולקוות שיצא לך מזה משהו.

ב. לנסות ללמוד לבד, ולהתמודד עם הקושי

ג. להחליט שבעצם התחום הזה לא מתאים לך כנראה, ולחפש משהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים