עבור לתוכן

כיצד לעזאזל ייתכן שרמקולים של 40RMS חלשים מרמקולים של 20RMS?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רוב הכעס שלי מופנה כלפי עצמי כיוון שלא התעמקתי מספיק בפיזיקת העבודה ובניה של רמקולים אלא רק הסתפקתי בקריאה שיטחית של כתבות והסברים בפורומים שמהם קיבלתי את הרושם שRMS הוא המדד שקובע את העוצמה האפקטיבית שרמקול מוציא (הייתי כנראה צריך לחפש SPL ולא WATT)...

לפני זמן מה פתחתי כאן בקשה להמלצה על רמקולים שעוצמת הקול המינימלית שהם יוציאו תהיה לפחות כמו ה CREATIVE SBS 370( עשרים וואט RMS), ההמלצות שקיבלתי היו על מיקרולאב וספציפית על הM200 (שלכאורה יש לו 40 RMS, סיפרה שהרשימה אותי והשלתה לחשוב שמדובר בתפוקה גבוהה פי שתיים מהSBS), אבל היום, כשחיברתי את המערכת למחשב, התוצאה שאני מקבל חלשה בצורה ניכרת(!) ממה שביקשתי.

איך ולמה?!

פורסם

אל תאמין תמיד לכל מה שכותבים על רמקולים מבחינת RMS.

RMS הוא הצליל הנקי שאלמנט מסויים מסוגל להפיק לפני שהוא מתעוות.

לכן יכול להיות שאחד חזק ועוצמתי יותר מהשני בצליל לא נקי.

קח לדוגמא את הרמקולים הקטנים שקר כלשהו מפלסטיק שעולים 25 שקל ורשום עליהם 200W RMS, הם לא מסוגלים להוציא 2W RMS.

פורסם

מכשיר המדידה הטוב ביותר לדירוג וקביעת רמקולים הוא האוזניים של המאזין..

כל שאר המספרים והנתונים הטכניים זה כדי לטמטם את הרוכשים ולעיתים למנוע ממנו לבחור משהו שמתאים לו.

אז אל תסתכל יותר על RMS ועל נצילות ועל תדירות בס מינימלית וכל שאר הטבלאות, זה לא מה שחשוב. תן לאוזניים להשוות.

פורסם
  • מחבר

^

מיקרולאב ג'נרי????

אל תאמין תמיד לכל מה שכותבים על רמקולים מבחינת RMS.

RMS הוא הצליל הנקי שאלמנט מסויים מסוגל להפיק לפני שהוא מתעוות.

לכן יכול להיות שאחד חזק ועוצמתי יותר מהשני בצליל לא נקי.

קח לדוגמא את הרמקולים הקטנים שקר כלשהו מפלסטיק שעולים 25 שקל ורשום עליהם 200W RMS, הם לא מסוגלים להוציא 2W RMS.

אבל זהו שכאן זה הפוך, מבחינת נקיון צליל המיקרולאב והקריאטיב די דומים (הרצתי מגוון של סגנונות ושירים בעוצמה כמעט מקסימלית) למעט כמה יצירות/סוגי צלילים שבהם באמת הקיראטיב מתחיל לזייף וצריך להוריד את העוצמה (אם כי אני חושד שזה בגלל הגיל ולא התצורה הראשונית)-

כלומר מיקרולאב מטעים לגבי הRMS. :(

פורסם

ברגע שהרמקול מתחיל לזייף נגמר ה-RMS, אבל את תחילת הזיוף האוזן שלך לא תזהה מיד.

פורסם
מתאים לך השם "בור ועם הספר" מה אתה מציע, שתמיד נקבע מה מתאים לנו בעזרת חוש הריח? אל תקנו מוצרים ג'נריים וגמרנו.

לא, פשוט ללכת לשמוע. אם מדובר ברמקולים זולים יחסית שלא שווים את הטרחה, ביקורות ברשת וחברה איכותית תספיק לאיכות שקשה יהיה להתלונן עליה.

פורסם

RMS זה הערך היעיל (של המגבר/רמקולים/מה-שרק-תבחר) שההתקן מסוגל לתת.

מאיפה הרעיון שזה קשור לאיכות הרמקולים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים