עבור לתוכן

מה החוק הישראלי אומר לגבי כל אותם שירותי "כתובת בארה"ב" ?

Featured Replies

פורסם

באתר של BUY2USA לדוגמה יש אפשרות לבצע ממש רכישה דרכם - לא הזמנה עצמאית בחנות אמריקאית ושימוש בכתובת שהם נותנים לך, אלא ממש רכישה מלאה דרכם ושימוש אפילו בכרטיס אשראי ישראלי בלבד לצורך העניין (האם מקבלים גם חשבונית "ישראלית"? אני מניח שכן).

יחד עם זאת, באתר שלהם מצויין בעמוד המוצר:

חברת BUY2USA מעניקה לך שירות ייחודי- שילוח המוצר עד דלת ביתך במחיר סופי. המחיר כולל בתוכו את עלויות המוצר, המיסים, השילוח וההפצה. הינך רוכש את המוצר במתכונת יבוא אישי על כל המשתמע מכך, האחריות על המוצר ניתנת בארה"ב אלא אם צוין אחרת. זמני האספקה של המוצרים תלויים בזמינות המוצרים אצל הספק בארה"ב. ניתן לעקוב אחר החבילה בכל רגע נתון באתר

כלומר הם מתנערים מהחוק הישראלי שמחייב כל יבואן לספק שנת אחריות למוצר אלקטרוני.

האם יש להם סמכות להתנערות הזאת מהחוק? מה בדיוק לשון החוק בנושא הזה?

אשמח להבהרות ממי שיודע/מכיר.

• תגובות 34
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יודע אם מותר להם, אבל מניסיון הם אכן מתנערים וטוענים שהם רק "מתווך". בנוסף אתה לא יכול להחזיר מוצר שקנית בשירות שלהם "קונים עבורך" ולא מהחנות שלהם -

לא ניתן לבצע החזרה לספק של הזמנות בשירות "קונים עבורך באמזון" ומוצרים מהחנות המקוונת. למידע נוסף, ניתן לפנות לשירות הלקוחות שלנו במייל support@buy2usa.co.il.

יש להם רק "זכויות" ללא "חובות" כלפי הלקוח.

באמת מעניין מה יקרה כאשר הנושא יעמוד בבחינה (למשל תביעה נגדם).

פורסם

ככל הידוע לי הם לא נותנים אחריות, הם אמרו שהם נותנים סיוע במימוש אחריות אבל אני לא יודע עד כמה זה אמין.

פורסם
  • מחבר

זה שהם לא נותנים אחריות אני יודע - הם מציינים את זה במפורש באתר שלהם.

השאלה היא לא האם הם מציעים אותה או לא (כי הם לא) אלא האם זה חוקי להתנער ממנה.

פורסם

הם רשומים בכלל בישראל? אם לא, האם חוק ישראלי תופס לגביהם?

פורסם
  • מחבר
הם רשומים בכלל בישראל? אם לא, האם חוק ישראלי תופס לגביהם?

למיטב ידיעתי, כפי שמופיע בעמוד האודות שלהם, החברה היא חלק מקבוצת לידור.

http://www.d.co.il/71442720/32640/

פורסם

עכשיו נשאלת השאלה מהי הגדרה של יבואן?

פורסם

להבנתי, המעמד המשפטי שלהם אינו של יבואן, הקונה בסיטונאות מיצרן ומשווק אח"כ לצרכנים, אלא של מתווך ייבוא אישי בלבד, הרוכש מבתי עסק המיועדים לאנשים פרטיים בשמך ולבקשתך.

פורסם
  • מחבר
להבנתי, המעמד המשפטי שלהם אינו של יבואן, הקונה בסיטונאות מיצרן ומשווק אח"כ לצרכנים, אלא של מתווך ייבוא אישי בלבד, הרוכש מבתי עסק המיועדים לאנשים פרטיים בשמך ולבקשתך.

הניסוח הנ"ל יכול להתאים לשירות הרגיל שלהם, אפילו ל"קונים עבורך".

מצד שני, בקניה ישירות דרך החנות שלהם - קצת פחות... אף אחד לא רכש שום דבר בשמך ולבקשתך - הם מחזיקים במלאי של מכשירים שהם רכשו באופן עצמאי תחת שמם, והם מוכרים אותם לכל המעוניין.

לאור הבקשות הרבות שקיבלנו. עשינו מהלך ורכשנו מלאי באספקה מיידית עבור לקוחותינו ואנחנו מציעים את המחיר הכי זול בארץ!
המכשירים הנמצאים במרכז הלוגיסטי שלנו בארה"ב ובאספקה מהירה. תוך כמספר ימים יהיה ניתן לשחק כבר ב KIT KAT שבמכשיר :)

http://www.facebook.com/BUY2USA.co.il/posts/594770933891495

פורסם

אז הם משווק (שאינו "ישראלי"), אבל עדיין לא יבואן, שכן המוצר נשלח לארץ (לפי דבריהם) רק לאחר ההזמנה.

פורסם

החוק נמצא באתר משרד התמ"ת -

תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010

פורסם

כתבת שכל יבואן צריך לתת שנת אחריות. מנגד, בציטוט שהבאת כתוב במפורש " הנך רוכש את המוצר בתכונת יבוא אישי על כל המשתמע מכך".

לכן, לדעתי הם לא צריכים לתת אחריות. הרי במקום לקנות את זה ע"י השירות שלהם שהם קונים לך, אתה יכול לעשות את אותו הדבר ורק לקבל שירות שילוח, ואז לא תדרוש אחריות,נכון?

פורסם

הם עובדים בתחום אפור. אם זה היה כל כך פשוט, אז כל אחד יכל לחמוק ממתן אחריות.

פורסם
אם זה היה כל כך פשוט, אז כל אחד יכל לחמוק ממתן אחריות.

אתה יכול להסביר מה כוונתך פה?

מה "כל כך פשוט"?

השאלה פה האם החוק מגדיר עסק שפועל כמו שהם פועלים כ"יבואן", או לא.

פורסם
  • מחבר
כתבת שכל יבואן צריך לתת שנת אחריות. מנגד, בציטוט שהבאת כתוב במפורש " הנך רוכש את המוצר בתכונת יבוא אישי על כל המשתמע מכך".

אני יודע לקרוא. הדיון הזה נפתח כי רציתי לברר עד כמה הטענה הזאת חוקית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים