עבור לתוכן

התמודדות עם חשיבה לא צלולה בזמן משחק FPS

Featured Replies

פורסם
חבוב בכיף אתה יכול לספר. אני באמת אשמח לשמוע ומחפש דרכים לסדר את זה.

היה לי במיוחד קטע בחודשיים האחרונים של BF3, הייתי רגיל להיות בTDM הM16N00B המצוי שמקפץ כמו ארנב מהד גליץ להד גליץ, מוריד שחקנים ב2 צרורות, בוכה על ההיט רג ורץ לבדוק את הדיוק בסוף הסיבוב, ומשום מה הפכתי להיות מהמסטולים שישר דופקים SPAWN, לא מחכים רגע להסתכל מסביב לנצל את הSPAWN PROTECTION, וישר רצים לאמצע בCANALS, הורגים פעם אחת ונהרגים... וזה עוד היה עם שוטגן. :S

עשיתי את זה במשך תקופה די ארוכה שאחרי זה איבדתי את השליטה שלי בRECOIL ופרשתי מTDM, העלאתי רגישות עכבר לרגישות מטורפת והתחלתי לשחק רק עם רכבים מרוב תסכול על החוסר יכולת שלי להיות סבלני ולחשוב טוב.

ו45 מעלות יד מבחינת אנכית?!?!?!

אצלי הגבהתי את הכיסא עם חלילית שבורה ואני שם כרית על הידית כדי להגביה את הידית עוד טיפה, עכשיו היד שלי כמעט באותו גובה של העכבר, לפני זה כשהיא הייתה באיזה 10 מעלות כדי להגיע גבוה יותר לעכבר, לא יכלתי בכלל לשחק עם רגישות נמוכה...

טוב הנה ה"זולה" שלי (אני לא ערס - הכיסא נקרע ויש לי ריפוד מיותר שלא מתאים לי לאוטו - אז למה לא ? :D)

http://srv2.jpg.co.il/4/527a319225b3e.jpg

http://srv1.jpg.co.il/8/527a31921f225.jpg

חח כן זה מטורף...

אבל יש לי גם בעיה שאני לא מסוגל לשחק במחשב כשהעכבר והמקלדת במפלסים שונים.. אז זה גם משפיע.

פורסם
  • מחבר

למה אתה אומר שריטלין אפקטיבי לADHD ולא לADD ??? אני מבין שזה אותה בעיה פשוט ההורמון שנמצא ברמה נמוכה ובגללו אין ריכוז, אצל היפראקטיבים הם פשוט עושים שטויות כי זה מעלה להם את ההורמון ומרגיש יותר טוב וגם נותן להם להתרכז קצת יותר. אצל מי שלא היפר הריטלין פשוט יעלה את ההורמון באותה מידה. ככה אני מבין, אני טועה ?

פורסם
למה אתה אומר שריטלין אפקטיבי לADHD ולא לADD ??? אני מבין שזה אותה בעיה פשוט ההורמון שנמצא ברמה נמוכה ובגללו אין ריכוז, אצל היפראקטיבים הם פשוט עושים שטויות כי זה מעלה להם את ההורמון ומרגיש יותר טוב וגם נותן להם להתרכז קצת יותר. אצל מי שלא היפר הריטלין פשוט יעלה את ההורמון באותה מידה. ככה אני מבין, אני טועה?

ל-ADD הטיפול בריטלין פחות אפקטיבי כי לרב אין להם בעיה ברמת הדופמין במוח,אז האפקט של הגברת הדופמין גורם לעודף דופמין או במילים אחרות נותן הרגשת "היי" , אבל אני לא רוצה להיכנס לנושא הזה יותר מדי כי הוא מורכב מדי ויש לו הרבה אספקטים שהם שנויים במחלוקת גם בין אנשי מקצוע.

עכשיו לגבי השמן לימון יש לי כתבה קטנה:

http://www.jd-schloss.com/Schloss_New_Second!/Res_Article-No-16-page.html

"בשנים האחרונות נערכו מחקרים על דרכי הפעולה של שמן הלימון כנוגד סטרס פיזי ופסיכולוגי. במחקרים אלה נמצא, שלשמן הלימון יש תכונות אנטי דיכאוניות, הנובעות מפעולתם של הלימונן ושל האלכוהול פריליל על הסרטונין והדופמין במוח.

בנוסף, לשמן הלימון יש השפעה על יכולת הריכוז. במחקר שנערך באוניברסיטה ביפן, הדיפו שמנים

אתריים שונים אל חלל האוויר של משרד גדול. הסתבר שלאחר הרחה של שמן אתרי לימון, פחתו מספר

טעויות ההקלדה ב 54% (התוצאה הגבוהה ביותר מבין כל המשתנים שנבדקו).

כמו כן עלה, שהרחת שמן אתרי לימון על ידי תלמידים, שיפרה את תוצאות המבחנים ב 50% "

פורסם
  • מחבר

O_______________________________________________________________________O

קראתי נכון , הדיפו את זה לאוויר בלי שידעו על זה, אז אני מניך שזה כמות נמוכה מאוד מה שמגיע לכל בן אדם אם לא הריחו כלום, וזה נתן שיפור 54 אחוז לטעויות הקלדה לו50 אחוז במבחנים ???

אפשר בכלל להדיף שמן לאוויר בצורה כזאת ?

וסתם שאלה 50% שיפור בתוצאות המבחנים זה אומר להעלות מ80 ל120 ? :D או להוריד 50% מהפער ל-100 ?

פורסם
O_______________________________________________________________________O

קראתי נכון , הדיפו את זה לאוויר בלי שידעו על זה, אז אני מניך שזה כמות נמוכה מאוד מה שמגיע לכל בן אדם אם לא הריחו כלום, וזה נתן שיפור 54 אחוז לטעויות הקלדה לו50 אחוז במבחנים ???

אפשר בכלל להדיף שמן לאוויר בצורה כזאת ?

וסתם שאלה 50% שיפור בתוצאות המבחנים זה אומר להעלות מ80 ל120 ? :D או להוריד 50% מהפער ל-100 ?

שמן אתרי הוא לא כמו שמן זית , זה שמן נדיף מאוד (תחשוב על קליפת לימון , שמן אתרי של קליפת הלימון יכול להתפזר מהר מאוד

בחדר אתה מרגיש את זה עם חוש הריח שלך).

המחקר שנעשה היה על מדגם קטן של אנשים ככה שאין לקחת את ההתוצאות המספריות כפי שהם אבל יש מגמה שאי אפשר להתעלם ממנה. כל אדם ואדם הוא שונה לכל אחד יש מיליארדים על מיליארדים של תאים אז אי אפשר באמת להשוות את האפקט בין אדם אחד למשנהו

יש אדם שהשמן לימון יגביר לו את הריכוז ב5% יש ב70%. הדרך הכי מהירה לדעת איך זה משפיע היא לבדוק בעצמך =)

במידה ונעבור לניסיון האישי שלי , אופן השימוש בשמן אתרי לימון שאני משתמש הוא ישירות על העור ככה שהריכוז שמגיע הוא פי כמה וכמה יותר מסתם לפזר אותו בחדר עם מנדף ,לשמן אתרי לימון יש יכולת לחדור לזרם הדם במהירות ככה שזה לא רק "ריח", ההשפעה היא פיסיולוגית ולא פסיכולוגית או פלסיבו החומר הפעיל העיקרי הוא limonene בעיברית זה לימונן.

רשימת הרכיבים הפעילים השלמה:limonene70% , terpinene, pinenes, sabinene, myrcene, citral, linalol, geraniol, octanol, nonanol, citronellal, bergamotene (הכל טבעי וקיים בקליפת לימון).

אי אפשר לרשום פטנט על שמן לימון או על המרכיבים הפעילים שלו כי כולם חומרים אורתומולקולרים (חומרים טבעיים שקיימים כבר בטבע)

בגלל שלא ניתן לרשום עליו פטנט, לא ניתן ליצור ממנו תרופה מסחרית לכן העניין של תעשיית התרופות בלימון שואף לאפס לכן גם כמויות המחקר קטנות מאוד בהיקף שלהם.

פורסם
  • מחבר

יש לך איזה לינק לקנייה ? או שזה נפוץ בסופר פארם או משהו כזה?

אני עדיין מחכה לשמוע עוד נקודות ממך בכל אופן :D לא על מוצרים דווקא אלא על דרכי התמודדות במשחק וכאלה

פורסם
יש לך איזה לינק לקנייה ? או שזה נפוץ בסופר פארם או משהו כזה?

אני עדיין מחכה לשמוע עוד נקודות ממך בכל אופן :D לא על מוצרים דווקא אלא על דרכי התמודדות במשחק וכאלה

זאת רשימת החנויות הטבע/מרקחת שמוכרות שמן אתרי לימון;):

http://www.omer-hagalil.co.il/%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94.aspx ( לנוחיות תלחץ חיפוש בדפדפן ושם העיר שלך).

לגבי דרכי התמודדות שלי עם ריכוז במשחקי FPS:

1.אם אני רואה שאני לא נהנה בזמן שאני משחק אז פשוט אני לא משחק באותו יום כי רמת הכיף והנאה זה מדד לרמת הריכוז שלי ,וגם

אין שום טעם לשחק משחקי מחשב ללא הנאה .

2.בשום מצב לא להגיע למצב שאני מתעצבן במשחק, במידה ואני מתעצבן אני תמיד מאבד יעילות. (מדד ליעילות בשבילי זה לפחות 500 SPM במשחק).

3.אם אני רואה שאני נמצא במצב של "טייס אוטומטי" בFPS אני עושה הפסקה קצרה, ואם זה ממשיך אני פשוט מפסיק לשחק.

4.לישון לפחות 7 שעות אחרת "הטייס האוטומטי" משחק במקומי.

5.כיסא חייב להיות נוח לישיבה זקופה כולל תמיכה בגב תחתון ועליון ורגליים צמודות לכיסא 90 מעלות, הזרועות במצב סימטרי ביחס לגוף וקרובות לגוף כשהם נתמכות ע"י השולחן שגם צריך להיות בגובה טבעי למרפקים.

6.מרכז מסך מחשב חייב להיות בגובה העיניים כדי לא לאמץ את הצוואר (אני אפילו משתמש בספרים כדי להגביה את המסך שלי).

7.להוריד הסחות דעת ויזואליות שפוגעות ביכולת זיהויי מטרות וגורמות לקושי וטישטוש הראיה וכך מגבירות עייפות במשחק :

וילונות שחורים=אור יום חזק הוא הסחת דעת רצינית ביותר ,אבל לשחק בחדר חשוך לא בריא לעיניים וגם מאמץ אותם , אז אני בנוסף לוילון השחור משתמש במנורה 40W קטנה שמאירה מאחורי המסך את הקיר , ככה גם לא מאמצים את העיניים וגם מקבלים ריכוז ויזואלי מיטבי.

8.הגדרות במשחק BF3 :

motion blur =טשטוש מכוער, הדבר הזה גורם לכאב ראש יש לכבות אותו ומיד! ׁ(שלא נדבר על החיסרון של זה בקרבות אחד על אחד).

vsync=אין פריימים קרועים בתמורה ל-input lag כבד שיגרום לך לנתק בין מה שקורה במסך לבין הפקודות שאתה מכניס במקלדת ובעכבר גם גורם לעייפות וירידה בריכוז.

כדי להקטין עוד את הinput lag אני ממליץ להשתמש בפקודות הקונסולה:

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0

RenderDevice.TripleBufferingEnable 0

פורסם
  • מחבר

תודה רבה גבר

אני כ"כ יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר טייס אוטומטי- כשמדובר על משהו פשוט כמו TDM CANALS אני יכול להגיע למצב שאני פחות או יותר צופה בסרט ~_~

מה הכוונה שאור יום זו הסחת דעת? יש לי חלון גדול מטר ממני בערך 70 מעלות ימינה אם אני מסתכל על המסך... חוץ מ7-8 בבוקר שהשמש בדיוק שם, זה דווקא נחמד לדעתי... אתה מתכוון שדברים שהולכים בחוץ מושכים תשומת לב ? או שממש האור עצמו יש בו משהו שונה ממנורה?

אגב לא יודע לגבי BF3, כמעט 600 שעות ולא ניסיתי, אבל FORCERENDERAHEADLINIT 1 בBF4 מוריד בשרת ריק לדוגמא מ180FPS יציב ל100FPS פחות או יותר.... משהו מטורף. ואותה פקודה עם 2 לא עושה כלום לפריימים אבל מורידה טיפונת לאג אני חושב. 0 לא עושה כלום לפריימים, ובגלל שזה כביכול פחות מ-1 (ופעם היה בדרייבר של נווידיה אפשרות 0 אפילו, אז למרות השיחות שזה לא אפשרי 0, הנחתי שיש כוונה למשהו כששמים 0) אני יכול להגיד בוודאות שזה לא עושה כלום ...

זה מוזר לי כי אני זוכר שהייתי רגיש בטירוף לINPUT LAG ואפילו זרקתי את המסך שלי שהיה די איכותי בשביל איזה מסך PHILIPS שאין עליו כמעט מילה באינטרנט, שפשוט מרגיש לי שיש לו הרבה הרבה פחות דיליי ומריחות, אבל אולי בגלל שהייתי משחק 720P LOW/OFF בהכל עם בערך 140FPS ממוצע, אז גם 2 פריימים של דיליי זה לא משנה כי מופק יותר מ2 בין הסנכרויום של המסך במילא ? לא יודע :D

אגב בBF4 לפחות, כמעט כל הSPM זה מהRIBBONS... אפילו במשחק ממש ארוך, RIBBON אחד עושה לי את ההבדל מ300 ל1000 פלוס, אז אני כבר מתעלם מהמדד הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים