עבור לתוכן

בעיה עם טלוויזיה Sanyo

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בהתחלה הטלוויזיה הייתה מתכבת אחרי פרק זמן מסיום שהיא עובדת.

פתחתי אותה ומצאתי כמה קבלים שרופים באיזור הממתגים (מוספטים עד כמה שאני מזהה) בכרטיס של הספק כוח.

החלפתי את כולם לאותו ערך קיבולי אך עם מתח גבוה בדרגה אחת יותר. העניין סידר את הבעיה והטלוויזיה עבדה נון-סטופ במשך כמה שבועות.

עכשיו משום מה היה מתכבת ארחי פרק זמן מסיום אבל מסרבת להידלק. רק אחרי שהיא "נחה" (מתקררת) פרק זמן ארוך חוזרת לעבוד כרגיל. שוב פעם פתחתי אותה והתחלתי לבדוק מתחים על הספק כוח, אחרי שבדקתי מתח על מוספט באיזור הספק כוח, הפיוז נשרף והקפיץ את הפחת. ראיתי באזור (לא יודע אם זה היה לפני הבדיקה) קבל שרוף (הגיע לרמת נזילה). מתכוון להחליף אותו ואת המווספט (מחכה לחלקים שצריכים להגיע).

הבעיה העיקרית שאני לא חושב שזאת הבעיה, נראה לי שמשהו מקצר שם את הלוח וגורם לעומס על הספק כוח ואיזה שהיא הגנה בספק כוח מכבת אותו ובגלל זה הטלוויזיה נכבת.

עכשיו במעבר פיזי על הטלוויזיה אין שום מפגע נראה לעין (לא קבלים מנופחים, נגדים שרופים, סלילים לא במצב טוב, מעגל מודפס טיפ טופ). בנוסף לזה חיפשתי איזה שהוא מידע על הטלוויזיה אבל זה מוביל אותי לאתרים בהולנדים ופינית שלא ממש מדברים טכנית (הדגם המדיוק - Sanyo CE37FC33-C/ISR).

חשוב לי לציין שאני לא עושה את זה בשביל כסף/פרנסה, סתם עניין העשרת הידע והתעסקות בדברים מעבר (הרחבת אופקים). אך אם הדבר מיותר ואין עם מה לעבוד - אשמח לשמוע זאת.

אשמח לכל הכוונה, הצעות, תמיכה בכל סוג :character0009::character0009::xyxthumbs::xyxthumbs:

נערך על-ידי DaTHE

• תגובות 50
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הפיוז מן הסתם נשרף כי קיצרת את הטרנזיסטור במדידה..

פורסם
  • מחבר

יאפ.. יש תבונות כלשהן?

פורסם
  • מחבר

הורכבו כל החלקים הרלוונטים.

עכשיו הטלוויזיה לא מקצרת דבר.

הוחלף גם נגד הספק של 1K.

כאשר מודד מתח על יציאות יח' ספק הכוח מופיע מתחים: 5V, 3.3V, 1.2V, 0.6V.

כאשר אני מנסה להדליק את הטלוויזיה יש סמנים שמראים שהיא נדלקת, אך אין שום תצוגה גם לא של התפריט הפנימי של הטלוויזיה כמו הגברת הקול\החלפת ערוץ וכו'.

יש משהו שאני עושה שהוא לא בסדר?

פורסם

מה אם מתח של 12-24V שמפעיל את האינורטר של התאורה (ואוליי לא רק) ? יש מצב שהיא מראה תצוגה בחושך ?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז זהו שבמדידה האחרונה שמדדתי לא מופיע שום מתח בהדר שהולך לאינורטר (אני מניח שמדובר על מעגל עם מלא סלילים מוזרים כאלה..)

המתח הכי גבוה שמדדתי הוא 5V.

עכשיו אין תצוגה בכלל - ברגע שאני לוחץ על כפתור כיבוי של המסך הוא מדליק לד כחול שאומר שהוא כבוי וכשאר אני מנסה להדליק עם השלט הוא לא מגיב.

בדקתי את השלט עם המצלמה של הטלפון והוא משדר.

יכול להיות שהטרנזיסטורים שנמצאים על לוח קירור תקולים ויש להחליפם? (אני מניח שהם משמשים כדרייברים)

נ.ב:

יש לי איזה שהיא דרך להשיג שרטוט של המעגל הזה?

-חיפושים בגוגל לא הניבו פרי (בכל מיני תצורת של שמות/רכיבים/אתרים/יצרן)

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

אתה יכול להפריד את האינוורטר מהספק ? (ניתוק חוט, הלחמה של ג'אמפר החוצה מהמעגל וכו) - תנתק ותבדוק את המתח עכשו, כך תדע אם יש בעיה בספק עצמו

הספק נותן 5 ו 12 V מאותו שנאי או מ 2 שנאים נפרדים ?

פורסם
  • מחבר

שכחתי להזכיר שבדקתי שהוא מנותק...

יש שלושה שנאים בספק (אפשר לראות את זה בתמונה..)

פורסם

השנאי לייד כניסת המתח הוא Active PFC, השנאי הקטן Stand By, והשנאי הגדול מתחים מלאים

תבדוק אם ה 5v שיש לך הם מהשנאי Stand By, איזה מתחים אמורים להיות מהשנאי הגדול ואם לפחות 1 מהם נמצא

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק זאת?

פורסם

תעקוב אחריי הקווים

ואתה יכול לצלם את הספק מקרוב ומ 2 צדדים + איזה קבלים בדיוק החלפת ?

פורסם
  • מחבר

בוודאי.

ד"א ניסתי לבדוק על השנאי הגדול מתח יחסית לנקודת ארקה בספק ואין מתח.

הקבלים שהחלפתי:

שני הגדולים: 4700uf 50v, 4700uf 25v

6 קבלים של 1000uf 25v

2 קבלים של 220uf 25v

טרזניסטור K2645 (הטרנזיסטור הקודם היה 6A 500V, זה 5A 600V)

2 נגדים של 1k אוהם.

פיוז.

אם נדרשים עוד תמונת תגיד לי של מה ואני אצלם...

נערך על-ידי DaTHE

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

רעיונות?

פורסם

על השנאי אין טעם למדוד מתח, גם אם הוא עובד יש שם AC של 60 KHz ויותר - מולטימטר יכול בכלל לא לקלוט את זה

בין הקבל הגדול של המתח הגבוה והצלע קירור יש ציפ, כנראה הבקר הראשי של הספק. תמצא datasheet שלו ותמצא איזה רגל שם היא vcc, היא אמורה לעמוד על 1 או יותר מהקבלים האלקטרוליטים הקטנים שיש באיזור שלו (בחלק המתח הגבוה). תמדוד (בזהירות ! יש מתח גבוה בין הקבל והאדמה, בין הקבל וצלע הקירור, ובין צלע הקירור והאדמה - שלא תתחשמל ושלא תקצר את הקבל לצלע הקירור) מה המתח על הקבל הזה (על הקבל או על הציפ לפי מה שנוח, אתה יכול להלחים מהקבל חוטים להארכה כדיי למדוד אבל שים לב למתחים)

יש מתח ? הוא קבוע או שהוא עולחה-יורד בצורה מחזורית ?

פורסם
  • מחבר

תוכל לסמן לי בתמונה, לא בדיוק הבנתי על איזה בקר אתה מדבר...

לגבי קבל, אם מדובר על הגדול יש שם סביבות 350V.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים