עבור לתוכן

הוכחת אזרחות ישראלית... איך אפשר להוכיח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודשיים אבא שלי טס לארגנטינה עם חברת התעופה Air Europa. המזוודות איחרו בכיומיים (לאחר שנשארו במדריד - באשמת חברת התעופה), ואבא שלי נאלץ לקנות בגדים למשך הזמן ששהה שם ללא המזוודות שלו.

הוגשה תביעה, על עלות הבגדים, לחברת התעופה, שמצידה טוענת שאבא שלי צריך להוכיח את העובדה שהוא אזרח ישראלי ושהוא אכן מתגורר בישראל.

רקע קצר - אבא שלי יליד ארגנטינה והתגורר שם עד גיל 33 (לפני 24 שנים), אז החליט לעשות עלייה ומאז הוא גר בישראל באופן רציף, חוץ ממספר יציאות לתקופות שלא עלו על חודש וחצי.

האם ישנה דרך נוספת להשיג אישור זה חוץ ממשרד הפנים (והתורים הארוכים שבו)?

תודה ולילה טוב.

נערך על-ידי LimaC

פורסם
  • מחבר

לאבא שלי יש גם דרכון ארגנטינאי (אמנם לא חידש אותו מאז השתמש בו לצורך העלייה ארצה), משמע זו אינה ראיה חותכת...

פורסם

הוא אזרח ישראלי או שהוא לא ?

ומדוע הוא צריך להוכיח זאת? או לא יכול לתבוע אותם אם הוא לא אזרח ישראלי?

פורסם
לאבא שלי יש גם דרכון ארגנטינאי (אמנם לא חידש אותו מאז השתמש בו לצורך העלייה ארצה), משמע זו אינה ראיה חותכת...

אז שיביא אישור מכל המדינות בעולם שהוא לא מתגורר בהן.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתכם על היות המקרה תמוה... הטיעון של חברת התעופה הוא שאבא שלי צריך להוכיח שהוא אזרח ישראלי (והוא אכן אזרח ישראלי) משום שרק אז היה מוצדק שיקנה בגדים נוספים (שאת עלותם הוא תובע מחברת התעופה) בשל עיכוב המזוודות. כאילו שאם היה אזרח ארגנטינאי, לא היה נחשב למישהו ש"נתקע" בלי בגדים בגלל עיכוב המזוודות משום שהוא ב"בית" שלו.

מקווה מאוד שהצלחתי להבהיר את הנקודה... רוב הסיכויים שלא יהיה מנוס מלהגיע למשרד הפנים, להמתין בתור ולנסות לפתור את זה מול הפקידה שבתקווה תרצה לעזור.

פורסם

אתה ממש מבולבל. וטוב יהיה שתפתור את הבלבול עכשיו, אחרת תחכה בתור במשרד הפנים ואז תבקש את הדבר הלא נכון.

דרכון הוא ראיה חותכת לזה שהוא אזרח ישראלי. גם אם יש לו דרכון נוסף.

מה שחברת התעופה כנראה רוצה היא הוכחה שבזמן האחרון הוא התגורר בישראל ולא בארגנטינה, ולכך אכן דרכון לא מהווה ראיה.

אתה צריך לבקש אישור תושבות. אני מעריך שמשרד הפנים יכול לעשות זאת, אבל אולי יותר קל בביטוח לאומי, כי יש להם גם גישה לכניסות ויציאות מהארץ, וגם על תשלומי מיסים כאלה או אחרים בתקופה הרלוונטית.

לפני שאתה עומד בתורים, מומלץ להתקשר למוקדים הטלפוניים של משרד הפנים / ביטוח לאומי ולהבין מה צריך ואיך מקבלים אותו. יכול להיות שאפשר אפילו בפקס/דואר.

פורסם

תעודת זהות לא מספיק להם?

פורסם

לא יהיה יותר פשוט להראות משהו כמו תשלום ארנונה/תלוש שכר?

פורסם
  • מחבר

עדכון קצר: אבא שלי הגיע למשרד הפנים, הסביר לנציגים את הסוגיה מתחילתה ועד סופה, כולל המעורבות של חברת תעופה זרה (אשר אנשיה ונציגיה לא מבינים את השפה העברית) וקיבל מסמכים. אבא שלי, שהגיע ישירות ממשמרת הלילה שלו, לא כל כך שם לב לכתוב והביא את המסמכים הביתה...

להפתעתי, המסמכים הודפסו בעברית! כל שלושת המסמכים המאשרים את מגוריו בארץ ואת תאריכי הכניסה והיציאה שלו מהארץ בשנים האחרונות... בעברית! למרות שהוסבר לנציגים שזה מיועד כמסמך רשמי לנציגות זרה, אלה הדפים שנמסרו.

אבא שלי יאלץ להגיע אליהם שוב, בתקווה שיעשה את זה במצב ערנות ותשומת לב גבוהה יותר, ויזכה לקבל את המסמכים הנכספים ובשפה המתאימה.

מישהו מציע פתרון יעיל יותר?

פורסם

לא בטוח שהם ידפיסו לך מסמכים בשפה האנגלית, היא לא מוגדרת כשפה רשמית.. נטוריון יתרגם לך את המסמכים ויחתום עליהם, אך זה יעלה לא מעט כסף.

אבל אם יש לחברת התעופה נציגות ישראלית, מדוע אתם נותנים לה לטרטר אתכם? פשוט תכתבו מכתב לפני תביעה, ותתבעו במידת הצורך.

פורסם
לא בטוח שהם ידפיסו לך מסמכים בשפה האנגלית, היא לא מוגדרת כשפה רשמית.. נטוריון יתרגם לך את המסמכים ויחתום עליהם, אך זה יעלה לא מעט כסף.

אבל אם יש לחברת התעופה נציגות ישראלית, מדוע אתם נותנים לה לטרטר אתכם? פשוט תכתבו מכתב לפני תביעה, ותתבעו במידת הצורך.

אל תשכח שגם אולי יש צורך באפוסטיל, מה שעולה אפילו יותר כסף (וכמובן יש את אלמנט הטרטור).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון קצר: אחרי דין ודברים עם חברת התעופה, הם הואילו בטובם לקבל את המסמכים בשפה העברית, למרות שזו לא אחת מהשפות הרשמיות בהן הם עובדים.

מקווה לתהליך קצר ונטול בירוקרטיה מיותרת...

תודה לכל המגיבים, ערב טוב.

פורסם

לא תובעים את הביטוח נסיעות במקרה כזה?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תובעים את ביטוח הנסיעות רק לאחר שסיימת את התהליך עם חברת התעופה וזאת במידה ואתה לא מרוצה מהתוצאות.

אל תשכח, תביעה של ביטוח הנסיעות עולה 50$ נוספים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים