עבור לתוכן

מחפש מנקי חלונות מגוונים וטובים.

Featured Replies

פורסם

הורדתי את CCLEANER ובעוד שהוא עוזר באספקטים מסוימים מנבירה בבכל מיני תיקיות בC אני רואה שהמון דברים פשוט לא נמחקים. לדוגמא תיקיות הTEMP למיניהן, המון תיקיות ריקות שנשארו מתוכנות עבר (ומגורמים שהשתחלו בצורה חשאית, כמו הסרגלים של CONDUIT), ועוד כל מיני דברים שאין לי מושג מה עושים ומה עשו.

כבר הרבה שנים שלא השתמשתי בעזרים לניקוי המחשב אבל ממה שאני זוכר פעם, היו הרבה יישומים שבהרצה עוקבת מצאו דברים שקודמיהם פספסו.

כך שאם יש לכם המלצה על תוכנת ניקוי טובה, אשמח לשמוע!

תודה.

נערך על-ידי abatiah

פורסם

who cares, יש לי מחשב על עם SSD.

בכל מקרה מבחינתי התוכנות ניקוי האלו עושות יותר נזק מתועלת.

פורסם
  • מחבר

זהו, שבמחיקה ידנית של השאריות ה'זמניות' של VMWARE הורדתי כמעט 5GB (ועוד 20 ממכונה וירטואלית ששכחתי על קיומה), במחיקה ידנית של השאריות של C&C עוד 1GB, בהתעניינות ברשת על תפקידם של'HIBERFIL' ו' PAGEFILE' זיהיתי עוד 15GB על הכוונת ומכיוון שמצאתי לפחות 3 תיקיות TEMP אני חושד שיש עוד דברים...

פורסם

א. נא לערוך את כותרת הדיון בהתאם למהות שלו במיידי.

ב. אתה לא יודע בעצמך מה אתה מאחסן על הדסיק הקשיח שלך?

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הכותרת, אבל נדמה לי שהיא הייתה מובנת גם ככה בסה"כ מחקתי כמה מילים. P:

ואני כן יודע מה אני מאחסן, פחות או יותר- אבל מאיפה אני אמור לדעת שתוכנה כלשהי שומרת קבצים מועתקים בתיקיה ייחודית שמתחבאת עמוק בתוך המערכת ושיש לה באג שמונע ממנה למחוק את אותם קבצים כך שכשמסירים אותה היא משאירה הכל במקום?

התקנתי יישום, אני יודע שעם הזמן הוא תופס יותר ויותר נפח בדיסק כי הוא מתמלא במידע שמיוצר על ידו- כשאני מסיר את היישום אני מצפה שייתן לי לבחור אלו אלמנטים להשאיר ואת כל שאר הדברים להסיר לחלוטין[b/], גם ערכי רגיסטרי.

זה לא המצב בפועל ולכן לתוכנות ניקוי יש כבר נסיון עם 'החשודים המיידיים'. כמובן שאני לא מחפש משהו שיחליט בשבילי אלא רק יתן לי לבחור אילו דברים אני רוצה להעלים.

פורסם

אני עדיין לא מבין מה הבעיה אצלך. יש כלים כמו Treesize שיכולים לתת לך תמונה של נפחים בדיסק בצורה היררכית. במה זה מפריע לך שיש כמה קילובייטים של קבצים מתוכנה שהסרת? Registry זה בכלל ביתים ספורים שלא מפריעים לאף אחד.

פורסם
  • מחבר

אז ראשית תודה, לא הכרתי את TREESIZE ועכשיו כששיחקתי איתו נראה שזו דרך יותר נוחה לפשפש בדיסק.

במה מפריעים לי כמה קילובייטים?

ראשית בגלל תחושת השלמות הנפשית xD, אבל מה שיותר חשוב זה שקילובייט פלוס קילובייט יוצרים מגבייט ואלו יוצרים ג'יגות. למשל תיקיית הUSERS שלי לוקחת כמעט 6 ג'יגות כשמתוכם כמעט 2.5 הם על APPDATA (ותודה לTREESIZE) שהיא עצמה מחולקת להמון תיקיות עם קילובייטים/מגהבייטים וגם לא ברור לי כיצד וינדוס התנפחה מ20GB בתחילת חיי המחשב ל40 שהיא לוקחת היום...

הרגיסטרי זה סיפור אחר, זכור לי שעדXP היה צורך לנקות בגלל... אין לי מושג אבל פעם קראתי מאמר ארוך בנושאxD... בWIN7 הקרנל פועל בצורה אחרת מהבחינה הזו? אם כי אני מניח שבמעבד וזיכרונות מודרניים ההשפעה כמעט אפסית...

אבל יחד עם זאת, יש גם את עניין הסדר במערכת, הנקיון התוכנתי (ז"א לעיתים כשמסירים תוכנה כלשהי לשם התחלה מ'אפס' ומתקינים אותה מחדש- היא מעלה אוטומטית את ההגדרות שהיו קיימות בה. יש עוד תסריטים) ואפילו אולי גם נושא פרטיות (נכון, זה קלוש יותר כי כנראה דברים משאירים עקבות ברחבי כל המחשב, אבל עדיין...).

פורסם

ה registry הוא לא יותר ממסד נתונים שתוכנות שונות שולפות ורושמות בו מידע וכמוכן נרשם בו חלק ממידע שהוא בזמן אמת (בדומה לקבצי proc ב*NIX).

אין לך מה לדעת בו ומה לשפר בו. גם בWindows XP זה לא היה רלוונטי בשום צורה (במיוחד אחרי SP2).

אתה סתם ממציא לעצמך צרות ללא שום ביסוס טכני.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ספציפית לגבי הרגיסטרי ואיטיות/השפעות על המערכת אני לא חולק, אבל לגבי הצורך לעיתים למחוק את כל הגדרות התוכנה שהסרת- יש לי נסיון די מרגיז בעניין (לקח לי שעה להבין מה עשה רכיב מסוים שבטיפשותי הפעלתי ולמחוק את הערך המתאים).

בכל מקרה אני לא בטוח איך הגעתי לנושא של הרגיסטרי, הבקשה המקורית הייתה למנקי קבצים טובים שיכולים להציע תיקיות נפוצות שונות למחיקה. ניקוי של הרישום זה סתם משהו צדדי שהגבתי עליו...P:

פורסם

נגיד שתנקה 10000 ערכים ברגיסטרי. אז מה ? זה טיפה בים כי הרגיסטרי שלך הוא בטח

עם כ 3 מיליון ערכים. זה שליש אחוז ממנו.

חב"לז ולא שווה הסיכון ולא תורם בכלום למהירות.

פורסם

נפחי הזיכרון, נפחי הכוננים, כוח העיבוד, כל אלו עוד כבר מזמן כל כך גדולים שהשיפור האפסי שתוכנות "נקיון" נותנות חסר משמעות.

לפנות מקום לא צריך עד שבאמת מתחיל להיגמר, ואז בכל מקרה TREESIZE יגלה את המוקדים הגדולים לפינוי יעיל ומהיר.

התעסקות עם דברים קטנים שצורכים המון זמן ללא תמורה זה ביזבוז זמן.

אני לא יודע מה בדיוק תוכנות ניקוי עושות ועל פי איזה הגיון הם עושות זאת.

אני כן יודע שתוכנות עושות בדיוק מה שאנשים אומרים להם לעשות, ושאנשים עושים טעויות.

אני יודע שהוינדוס מתפתח כל הזמן, ומה שהיה נכון בעבר עלול להיות הרסני בעתיד.

לכן לא הייתי מעיז לקחת סיכון כשהתמורה אפסית ולא מורגשת.

אתה מדבר על שאריות שהשאירו משחקים ותוכנות על ההרדיסק.

יש לך מושג כמה קבצים יש על הכונן? המעט קבצים שנשארים מאחורה הם חסרי משמעות.

ואתה באמת חושב שיש תוכנה שמסוגלת להבין מה קורה ולפעול באופן בטוח בלי לעשות נזק כדי לצמצם קבצים שאין לה מושג מהם?

לכל היותר יש תוכנה שמאפשרת להתקין ולהסיר באופן יותר מלא תוכנות אחרות ע"י מעקב מסודר על תהליך ההתקנה ויצירת רישום.

ומה עם הקבצים שנוצרים אחר כך? אתה מצפה שכל פעם שאתה מסיר תוכנה שהתקנת, התוכנת הסרה תמחוק גם את התיקיות בהם הקבצים של התוכנה המותקנת ישבו?

מה ימנע ממנה למחוק גם תיקיות משותפות ולעשות נזקים?

בקיצור אתה מבזבז זמן, ומתעסק בדברים שאין בהם תועלת ממשית לך כמשתמש.

אתה רוצה ביצועים? תשקיע בחומרה ותדאג לעדכן תוכנות/דריוורים.

חסר לך נפח לקבצים? קנה עוד כוננים ו/או תמחק דברים מיותרים שתופסים הרבה.

כל השאר בולשיט.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

למה שלא תלמד איך דברים עובדים במקום לנחש?

פורסם

אני לא מנחש.

יש לי היכרות עם תוכנות הניקוי והיעול מאז שהם נולדו ועד שהגעתי למסקנה שהם מיותרות ולפעמים גם מזיקות.

דווקא בגלל זה אני אומר את מה שאני אומר.

התוכנות האלו מבחינתי הם כמו החתול של שרדינגר, עד שאתה לא מריץ אותם הם גם בטוחות וגם מזיקות באותו הזמן.

מכיוון שהם לא מועילות אני לא רואה סיבה לבדוק את החדר בו נמצא החתול ולגלות אם הוא מזיק ולא מועיל... או בטוח לשימוש ולא מועיל...

הרבה אנשי מחשבים מנוסים וותיקים מחזיקים בדיוק באותה הדעה, שנוצרה לאורך זמן מתוך בדיוק אותו מסע בהיסטוריה.

דווקא ממך ציפיתי שתבין בדיוק על מה אני מדבר.

אבל אם יש לך דעה אחרת אתה מוזמן לומר אותה.

אולי תפתיע אותי עם התגלית שהחתול של שרדינגר הוא גם בטוח לשימוש וגם משדרג את המחשב ברבע מחיר מבלי להחליף חומרה. :rolleyes:

הרעיון שיש תוכנות שמריצים אותם והם מתחזקים לך אוטומטית ומייעלים ביצועים הוא מסוכן מאוד.

אנשים עלולים לנסות ולהריץ גם תוכנות אחרות שמבטיחות הבטחות.

אולי CCLEANER היא בטוחה לשימוש(למרות שלגבי רגיסטרי לא כדאי לסמוך על אף תוכנה ב100%), אבל לא חסר כלים שעלולים להזיק.

מבחינתי הרעיון עצמו שצריך כלי סופר רב מערכתי שיתחזק ויקצץ וימחק ויגזום ויעצב וישנה ויגדיר הוא הוא הדבר המסוכן והמזיק, כי סוף מעשה במחשבה תחילה.

המרחק בין "צריך תוכנה שמנקה את הרגיסטרי ומייעלת את המחשב" לתוכנות מפוקפקות מאוד קצר.

מחר הוא גם יריץ אופטימיזר לאינטרנט שעלול לעשות יותר נזק מתועלת ואולי אפילו "להצריך" בעתיד התקנה מחדש של וינדוס בגלל בעיות "אחרות" שמקורן "לא ידוע".

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

חברה נו מה הקטע עם ההנחות?:)

אני לא מחפש דרך להמהיר את המחשב, אני בסך הכל מפרמט מחדש ועושה גיבוי חירום למערכת הקיימת (על כל מקרה שלא יהיה) שאולי בעתיד ישמש למכונה וירטואלית סטטית. לשם כך כדי לחסוך מקום איחסון מוגבל אני נפטר מכל מה שלא מביא תועלת, כל מגה עוזר כי זה ההבדל בין ISO ששוקל 40 ג'יגה ולא נכנס לFLASH DRIVE לאחד ששוקל 32.

תודה שוב על ההיכרות עם TREESIZE שעזרה לי לגלות כרגע תיקיית CRASH DUMPS מיותרת באחת התת תיקיות עמוק בהגדרות המערכת.

כאמור, אני מבין שתוכנה היא בסך הכל אוסף הוראות שבן אדם זר חיבר עבורי, לכן אני לא מבקש חס וחלילה תוכנה שתפעל אוטונומית ותחליט על דעת עצמה מה למחוק לי, רק משהו שיאסוף אגודה של המלצות (בהתבסס על מקרים נפוצים) ואני אעבור עליהן אחת אחת ואסמן וי על מה שנראה לי.

משהו שנותן כיוון כללי במקום חפירה ידנית בהההההההכל ושיקול הדעת הסופי חייב להיות שלי.

זה נכון לגבי בזבוז הזמן ולכן חשבתי אם אולי יש משהו שמחיש את התהליך... בכל מקרה כבר ביזבזתי קצת זמן ורדיפה אחרי תיקיות שהשאיר משחק שהסרתי לפני שנתיים כאשר כל תיקייה שוקלת לא יותר מכמה מגות- הניבה לי יותר מ300 מ"ב בנתיים.

לגבי התיקיות המשותפות- זו נקודה טובה שלא חשבתי עליה והיא באמת מסבירה את ההתנהגות של תוכנות ההסרה, אם כי אצלי ספציפית הרבה מהזבל אינו שוכן בשום תיקיה משותפת. אולי מתכנתים צריכים ליצור רכיב שמחבר לוג בסיום כל הסרה שמסביר למשתמש מה לא הוסר ומה הוא יכול להסיר באופן ידני.

נגיד שתנקה 10000 ערכים ברגיסטרי. אז מה ? זה טיפה בים כי הרגיסטרי שלך הוא בטח

עם כ 3 מיליון ערכים. זה שליש אחוז ממנו.

חב"לז ולא שווה הסיכון ולא תורם בכלום למהירות.

צודק, בגלל זה אני לא מחפש מהירות. נזכרתי בעוד מקרה- לפני הרבה שנים, כשהתקנתי תוכנה ל30 ימים ,הסרתי כעבור יום-יומיים ולאחר מספר חודשים כשהתקנתי שוב היא לא נתנה לי להשתמש בה (עד שלא חפרתי בREGEDIT ומחקתי כל זכר שלה).

אבל כאמור, הבקשה המקורית כוונה לנושא של קבצים רגילים שתופסים מקום.

אני מדבר על פותח הדיון. :)

כן, הוא התכוון אלי D: .

נ.ב תוכנות שמתקינות ומסירות בשבילך- אתה מתכוון ל INSTALLSHIELD או למשהו שמתלבש מעליה?

נערך על-ידי abatiah

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים