עבור לתוכן

מבקש מפרט גיימינג, עד 7K כולל מסך, ללא OC

Featured Replies

פורסם

היי

עברו 4 שנים מאז קניית מחשב הגיימינג האחרון שלי, ואני חייב לציין שהוא החזיק דיי טוב עד ימיו האחרונים. (החומרה כבר מיושנת ומתחילה להתפרק, הכרטיס מסך נדפק, ולכן החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב גימיינג חדש ל 3 השנים הקרובות)

להלן המענה על השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי, עד 7000 ש"ח, כמה שצריך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, שימוש כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כולם. החל מ MMORPG ועד ל RTS, FPS, קווסטים, ומשחקים מהכבדים ביותר גראפית (קרייסיס למיניהם, אסאסינס קריד החדש, באטלפילדים, וכו' וכו')

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

יש צורך במסך, 24". עדיף שיהיה בעל רמקולים וגם 2 כניסות HDMI, אבל זה פחות רלוונטי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? פחות רלוונטי. המחשב בסלון ככה שרעש לא בעייתי, אבל כמובן שעדיף (במסגרת התקציב) כמה שיותר שקט.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ללא OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?עדיף הרכב מחשב בחנות. מערכת הפעלה - לא צריך (אין לי בעיה להתקין פרוץ בבית)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא חנות ספציפית, עדיפות לאזור המרכז (ראשל"צ, חולון, בת ים)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

במידה ונכנס תקציבית, אשמח ל SSD על מנת להתקין עליו את מערכת ההפעלה, אבל זה לא כזה קריטי.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא. צריך מחשב חזק שיחזיק משחקים 3-4 שנים כמו הקודם, אחרי זה אני אקנה חדש ללא שדרוג.

אשמח לעזרתכם ולהמלצותיכם :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

שכחתי לציין - אחת הבעיות הכי חמורות שנתקלתי בהן במחשב האחרון הוא חימום יתר.

אם במסגרת ההמלצות אתם יכולים לכלול רכיבים שלא נוטים להתחמם, או אולי לשים דגש על קירור, זה יהיה נפלא. (המחשב נמצא בחדר ללא מזגן, מה שהופך את ההתחממות שלו לבעייתית אפילו יותר...

הרכיבים היו מגיעים ל 90+ מעלות (כנראה הסיבה שבגללה הכרטיס מסך נדפק בסוף).

תודה :)

פורסם

הצעה אפשרית,

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

900 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150

400 ₪ - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150

340 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz

1450 ₪ - *חדש* Sapphire R9 280X 3G DDR5 DUAL-X OC *חדש*

499 ₪ - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III

320 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

360 ₪ - Fractal Design Core 3000 USB 3.0

295 ₪ - FSP Raider 550W 80+ Silver 5 Years Warranty

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

130 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

1220 ₪ - DELL 24'' ST242-L LED HDMI

מחיר סופי: 6004 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

במידה ותרצה, אפשר גם לחסוך ללא אובדן ביצועים רב.

לשיקולך.

פורסם

ביט

למה כאשר אתה שם לוח אם עם 4 חריצי זכרון אתה לא עושה DUAL CHANNEL עם הזכרון RAM ?

חלק אומרים שאין הבדל וחלק אומרים שיש הבדל קטן בביצועים , אז אם יש אפשרות למה ללכת עם הזרם שאומרים שכן יש הבדל בתוספת של 20 ש''ח ?

פורסם

מאיפה להתחיל, זו סוגיה שניתן לתת לה תשובות שונות, וכל התשובות תהינה נכונות (שזה תלוי כל מקרה לגופו)

בסופו של דבר זה בהחלט אפשרי, ונכון שיש שיפור קל (בישומיים מסויימים), אבל לטעמי הוא הבדל זניח, מה שלעיתים לא ממש מצדיק את תוספת המחיר,

מה שגם כל עוד התזמונים זהים, כמו התדרים, אז חוץ מפס הרוחב המוכפל, שיפורים בתכנים יום יומיים יהיו לא כה משמעותיים\עד זניחים\לא מורגשים למשתמש.

במשחקים זה בכלל לא משנה מאחר והזיכרון בו נעשה שימוש הוא ה-VRAM שעל כרטיס המסך עצמו, ולא בזיכרון המערכת.

כך שמשחקי ה-Dual vs Single לא משנים בקטע הזה.

אולי מחר אתפנה לנושא יותר בהרחבה, אבל עבורי היום הגיע לסיומו,

מה שכן אוסיף זה את יחסי בקר הזיכרון במעבד אל מול מודולי הזיכרון, מה שלא תמיד מתבטא בתוספות ביצועים במבחנים סטטיים אע"פ ה-Dual Ch\Triple\Quad

קצת חומר לקריאה - יחסית עדכני

http://www.behardware.com/articles/814-3/ddr3-impact-of-channels-timings.html

ביקורות ידועות - נושנות

http://www.techspot.com/article/131-intel-corei7-memory-performance/page12.html

http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705-11.html

בהזדמנות חפש Single vs dual או dual vs triple או dual vs quad, ועד אין סוף...

עד מחר, ליל"ט

פורסם

מאחר וה-R9 נחשב לתנור בפני עצמו ויש בקשה לחלקים פחות חמים, הייתי שוקל לקחת 770 במקום (עדיין נכנס בתקציב).

פורסם
  • מחבר

היי,

קודם כל - המון תודה על המפרט.

מספר שאלות:

*חדש* Sapphire R9 280X 3G DDR5 DUAL-X OC *חדש*

ממה שאני זוכר (לפחות כשקניתי את המחשב הקודם שלי), הכרטיסים של Sapphire היו נחשבים ל"זבל", מתחממים מהר ונשרפים מהר. השאלה היא כמובן אם לא שווה לשים עוד איזה 500 שקל ולהביא כרטיס מסך איכותי ואמין יותר?

340 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz

האם אפשרי ו\או שווה להשקיע עוד 340 ש"ח על מנת לקנות עוד 8GB, ע"מ להגיע לסה"כ של 16 GB?

שוב תודה על העזרה :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

שאלה נוספת:

לגבי המסך, ראיתי שיש לו חיבור DVI ושהוא מגיע ללא רמקולים.

מה אתם חושבים לגבי המסך הזה במקום?

1360 ₪ - LG 24EA53VQ 23.8'' LED IPS

(אני מעוניין שלמסך תהיה כניסת HDMI ורמקולים, על מנת שאוכל במקרים מסויימים לחבר אליו את ה PS, לכן שווה לי להשקיע עוד קצת כסף אם כבר אני קונה מסך חדש...)

פורסם

ובכן, דווקא יש לי ניסיון די טוב עם מוצרי Sapphire,

אינני רוצה להתרברב אך אני עוסק בתחום המחשבים מ~2002, מה שזימן לדרכי התנסויות חוזרות ונשנות עם חומרה תקולה,

ברוב המכריע אם הייתה בעייה הרי שהיא נבעה מתכנון לקוי או לא מחושב דיו של המוצר, "בעיות ילדות" אפשר לומר.

מוצרי Sapphire, בעיקר כרטיסי מסך לא הראו לי, או הוכיחו לי שהם מועדים לפורענות מוגדלת במשך השנים,

אינני רוצה לומר שחברה X טובה מחברה Y, אבל דווקא כרטיסי מסך רבים וותיקים מתוצרתם עדיין עובדים כשורה.

מה שאני בא לומר, זה ש-Sapphire לא הייתה וגם למען האמת לא נחשבה או נחשבת ל"זבל", לפחות לא בחוג הקרוב שלי,

באמת שאינני יודע מהו היקף הניסיון שלך עם מוצרי Sapphire (או לשם ההשוואה עם חברות נוספות) אך לדעתי מדובר בחברה סולידית וטובה.

ה-280X DUAL-X הוא סה"כ כרטיס בעל תמורה גבוהה ביחס לתג המחיר שלו, הוא שקט יחסית, בעל גוף קירור טוב, בעל מעגל מודפס סולידי ומחושב,

הוא נבנה במטרה לפעול ככל הניתן, וללא התפשרות מוגזמת\מופרזת שנועדה להוזיל את מחירו, אני יכול להמליץ עליו בלב שלם.

לשיקולך כמובן.

מבחינת זיכרון, אתה בהחלט יכול להגדיל את נפח הזיכרון, תוכל לקחת את הקיט הבא:

16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz - עלות 670 ש"ח

השאלה היא האם באמת יש לך צורך בנפח שכזה, זאת בהחלט אפשרות, במידה ותעשה שימוש בתוכנות או תעסוק בעריכה גרפית, למשחקים זה יהיה חסר תועלת.

לגבי מסך, לשיקולך, מה שמתאים טוב יותר לדרישות שלך.

פורסם
מאחר וה-R9 נחשב לתנור בפני עצמו ויש בקשה לחלקים פחות חמים, הייתי שוקל לקחת 770 במקום (עדיין נכנס בתקציב).

אתה מודע לזה שהמלצת על אחד הכרטיסים הלא משתלמים כרגע?

NVIDIA עשתה טעות גדולה כששידכה לכזה כרטיס חזק רק 2 GB זיכרון שכבר היום מגביל אותנו במשחקים חדשים, מה גם שהמחיר 2000₪ לא ריאלי בכלל כשיש R9 280 עם 3GB במחיר של 1500₪ והשבוע יצא ככל הנראה 290 ללא ה-X עם 4GB במחיר של 2000₪ בערך.

פורסם
  • מחבר

היי,

אחרי שחקרתי עוד קצת והסתכלתי עוד קצת מסביב, ניסיתי להכין הצעת מפרט משלי.

אשמח לדעת מה אתם חושבים על המפרט הבא, במסגרת כל המגבלות שציינתי:

900 ₪

- Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150

475 ₪

- Gigabyte GA-H87M-D3H S1150

670 ₪

- 16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz

1870 ₪

- *מבצע* NVIDIA GeForce Gigabyte GTX770 2GB WindForce 3 *מבצע*

450 ₪

- Seagate 2T 3.5' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

485 ₪

- Fractal Design Define R4 Black

635 ₪

- Corsair TX 750W V2 Active PFC 14cm Fan

90 ₪

- LG DVD-RW X24 GH24NS90

130 ₪

- Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

1360 ₪

- LG 24EA53VQ 23.8' LED IPS

מחיר סופי: 7065 ₪

תודה :)

פורסם
אתה מודע לזה שהמלצת על אחד הכרטיסים הלא משתלמים כרגע?

לא משתלם ? יחסית למה?

אם אני בודק 770 מול 780 או החבר'ה שמעליו אז הוא כן משתלם...

אני מודע לכל הפרטים והעובדות שכתבת, אבל לפסול אוטומטית את ה-770 ולדחוף כל הזמן רק את ה-R9 במפרטים האחרונים שרצים כאן - אני לא בטוח שזה תמיד נכון לעשות.

אני פשוט העלתי אופציה נוספת, שמתאימה לדרישות המפרט.

שרמן, לגבי המפרט החדש שרשמת, יש סיבה שבחרת ספק 750W, או 16G זכרון ?

פורסם

ברגע שיצא ה-R9 280X ה7970 וה-GTX770 הפכו ללא משתלמים.

הR9 280X בערך עם אותו כח, עולה 1400-1500₪ וכולל 3GB זיכרון גרפי בעוד ה-GTX770 כולל רק 2GB שכבר היום מגביל אותנו במשחקים כמו BF4 במולטי.

NVIDIA לא עשו בשכל כששידכו לכרטיס כזה חזק רק 2 ג׳יגה זיכרון.

פורסם

מזאת אומרת מגביל אותנו ב-BF4...

אתה רוצה לומר לי שמחשב עם מעבד חזק ו GTX770 עם 2 GB זיכרון לא יריץ אותו על הכי גבוהה?

ראיתי כבר גיימפליים של הבטא עם אותו כרטיס הכל על הכי גבוהה ורץ סבבה לגמרי.

פורסם

תנסה לשים AA X4 במולטי במפה עם 64 שחקנים, עם כל הפילטרים למעלה ותראה כמה זכרון נצרך, שלא נדבר על רזולוציה של מעל 1900x1200.

רוב האנשים לא משתמשים בזה ואפילו לא גילו את זה אבל בהגדרות התצוגה יש אפשרות לעלות ב-scale resolution, כרגע ההגדרה על 100 וברגע שתעלה איתה זה ישתה לך את הזיכרון.

פורסם

סבבה ננסה כשאקבל את המחשב..

לא חושב שאקבל פחות מ 40 FPS.

פורסם

לא דיברתי על FPS, דיברתי על ניצול הזיכרון הגרפי של הכרטיס.

ותתחדש..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים