עבור לתוכן

דיסק גיבוי חיצוני - האמינות שלו לאורך זמן

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי דיסק גיבוי חיצוני Iomega Prestige של חצי טרהבייט. קניתי אותו לפני 3-4 שנים לצורך גיבויים והוא עובד טוב. השאלה שלי: האם הוא מתבלה באופן משמעותי אחרי זמן מסוים, וכמה זמן אני יכול לסמוך עליו שלא תהיה בעיה במידה שאני אצטרך לשחזר ממנו גיבויים?

פורסם

1. גיבוי על מדיה אחת זה רעיון גרוע.

2. דיסק קשיח - בהיותו מכני - לא אמין - זה רק עניין של זמן עד לתקלה. למעשה כל האמצעים הם בלתי אמינים - אתה יכול להגדיל שרידות ואפילו להוסיף יתירות - זה לא משנה מהותית את העקרון שכל אמצעי מדיה "דמו בראשו"

3. ככל שעובר יותר זמן הסיכוי לתקלות עולה - הדבר נכון לכל מדיה.

עצתי לך - אם המידע שלך חשוב לך גבה לפחות על עוד מדיה - ושלעולם המדיות לא יהיו באותו מיקום פיזי

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה. ומה דעתך לגבי גיבוי נוסף על מדיות DVD? וגבוי בענן כמו SkyDrive של מיקרוסופט?

פורסם

SkyDrive זה נפלא

אני משתמש בו כאחד ה"מדיות" שלי.

רק קח בחשבון שאם מדובר בקבצים גדולים מאוד - להעלות אותם בקצב ביתי זה די לא יישים (מבחינת רוחב פס)

כמה נפח המידע שלך ומה הדלתא (שינוי ממוצע) שלו. כמו כן אחת לכמה זמן אתה מבצע גיבוי.

לבצע גיבוי דיפרנציאלי (מגבה רק את הקבצים שהשתנו מאז הגיבוי המלא האחרון) לענן זה רעיון מצויין

פורסם
  • מחבר

הקבצים לא גדולים מאוד כי הם בעיקר מסמכים. הגיבוי שאני מבצע הוא לא גיבוי כללי אלא עד עכשיו אני פשוט הייתי שומר קבצים בשני מקומות - במחשב ובכונן הגיבוי - ופעם בכמה זמן הייתי צורב את הכל על מדיה אופטית.

נראה לי שאני באמת אוסיף את ה - SkyDrive וזה יספיק לי.

פורסם

אם מדובר רק במסמכים SKYDRIVE בנפח החופשי שלו יספיק (לי יש 25 ג"ב ואני תיכף משדרג את החבילה שם)

גם googledocs מאוד נחמד ויש לי מספר חברים שאוהבים dropbox

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה - עכשיו הכל יותר ברור לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים