עבור לתוכן

כיצד ליצור העתק של וינדוס וכל המחשב שלי בכונן חיצוני?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא בטוח אם זה לכאן או לפורום תוכנה- אבל אני מפרמט את המחשב וחשוב לי שכל הקבצים הנוכחיים יהיו זמינים לי, גם קבצי מערכת (לך תדע מה תצטרך בעתיד).

איך עושים זאת?

משהו מובנה בוינדוס? תוכנה חיצונית כלשהי?

וינדוס 7.

תודה.

פורסם

אתה יכול ליצור גיבוי Image בעזרת Acronis True Image או Paragon Hard Disk Manager ואח"כ להציב אותה ככונן נוסף עם גישה לכל הקבצים.

בד"כ כשעושים פירמוט מעבירים רק את קבצי המידע ולא קבצי מערכת (שתכלס אין לך צורך בהם).

פורסם

אם אתה מתקין מערכת מאפס אז בשביל מה אתה צריך עותק של המערכת הקודמת?

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל יש משהו חינמי?

אני צריך עותק של המחשב הישן כי הכל מבולגן אצלי, בC יש לי לצד קבצי מערכת קבצים מכל מיני תוכנות שהייתי רוצה לשמור. בין אם תמונות, היסטוריות, ועוד...

אז אני מעדיף לא להסתכן ולקחת הכל.

פורסם

אז פשוט תעתיק הכל לצד כמו שהוא (אפילו אפשר On-line כי אתה גם ככה לא צריך קבצים שנעולים באותו זמן) ואחרי זה "תדוג" את מה שאתה צריך. אימג' אתה בטוח לא צריך בשביל זה.

להבא תעשה סדר במידע שלך.

פורסם
  • מחבר
אז פשוט תעתיק הכל לצד כמו שהוא (אפילו אפשר On-line כי אתה גם ככה לא צריך קבצים שנעולים באותו זמן) ואחרי זה "תדוג" את מה שאתה צריך. אימג' אתה בטוח לא צריך בשביל זה.

.

פשוט לחיצה ימנית וקופי לC, D, E וF מלווה בפייסט לתיקיית OLD COMPUTER בכונן החיצוני?

...אני מניח שזה פיתרון, אבל האם בכל זאת תהיה אפשרות בעתיד להפוך את אוסף הקבצים הזה לאימג'?

פשוט ישנו מידע שאני לא יודע עד כמה נוח לדוג בצורה ישירה (REGEDIT למשל) ואם אי פעם אצטרך אותו אולי יהיה נוח יותר להעביר את האימג' למכונה וירטואלית...

להבא תעשה סדר במידע שלך.

האמת שאני לא בטוח איך. כי זה לא סתם קבצים שאני זורק לפה ולשם (טוב, יש גם הרבה כאלה), אלא תוכנות שאני מתקין וכעבור זמן מסיר אבל הרבה מידע נשאר בתיקיות שלהן (לא בהכרח מידע ישיר אלא דברים עקיפים כמו פרופיל השימוש)...

פורסם

מה לכל הרוחות אתה כותב?

אתה לא יודע מה אתה רוצה לגבות ומה בכלל אתה רוצה וצריך?

פורסם
  • מחבר

לא בטוח שהבנתי אותך...

במחיצות הרגילות כל הקבצים נגישים בצורה סטנדרטית שבה אני יודע איזה קובץ יש באיזו תיקיה ומה הוא עושה, במחיצת המערכת לעומת זאת יש הרבה מידע שלא שמתי בצורה מודעת אלא פשוט 'הצטבר'. מידע כמו היסטוריית גלישה (אקספלורר), ערכי רגיסטרי, עוד דברים שאין לי מושג לגביהם כרגע, וכל מיני קבצים שכל מיני תוכנות שמו לי בכל מיני מקומות...

רשמת שעלי לשמור על סדר בדיסק והסכמתי איתך רק הערתי שאני לא בדיוק בטוח איך כי הרבה פעמים אני לא מודע לעקבות הללו.

לגבי מה לשמור? הכל, אני רוצה גישה עתידית להכל. פשוט תהיתי אם לאור העובדה שישנו מידע מערכתי שיותר פשוט לגשת אליו דרך הממשק/יישומים של הווינדוס מאשר לנבור בתיקיות האקספלורר- ניתן בעתיד להפוך את הקופי-פייסט הפשוט של קבצים- לאימג' מלא וכשר, כדת משה וישראל, שיטעין לי וינדוס במחשב אחר...

פורסם
מה לכל הרוחות אתה כותב?

אתה לא יודע מה אתה רוצה לגבות ומה בכלל אתה רוצה וצריך?

מה זאת התגובה המסריחה הזאת?

יש לו מערכת הפעלה, מותקנת ומוגדרת עם מיליון ואחת הגדרות ודברים שחשוב לו לשמור. הוא מעוניין לבצע פירמוט והתקנה מחדש של מערכת נקיה, והוא רוצה לשמור את המערכת הנוכחית בצד לכל צרה שלא תבוא, כדי שתהיה לו את היכולת לשחזר ממנה דברים לאחר הפירמוט אם וכאשר הוא יצטרך לקחת משם משהו.

זה הכל. והוא שאל איך לעשות את זה.

למה להגיב כמו זין?

כן, הוא "לא יודע" מה הוא צריך - הוא רוצה הכל. שיהיה לו ליתר ביטחון. הוא כתב את זה במפורש. מה הבעיה?

פורסם

אני חושב שאתה מעט מגזים לגבי מה יכול להיות שתצטרך מתוך הregistry וקבצי המערכת. כנראה שאם אתה לא יודע עכשיו במה מדובר, אז גם בעתיד לא תדע במה מדובר, ואם פתאום תמצא משהו כזה, יש סיכוי טוב שיהיה הרבה יותר פשוט וקצר להתקין את התוכנה שוב ו/או למצוא את ההגדרה המתאימה באינטרנט, מאשר להתחיל לטעון מכונה וירטואלית ולנבור בregistry.

בכל אופן, אם אתה נחוש לבצע זאצת, Acronis True Image הייתה ונשארת ההמלצה שלי לדברים כאלה, חינמית או לא. מהסיבה שיש לי איתה ניסיון מוכח של גיבוי ושחזור מוצלחים. אתה יכול לחפש תוכנה חינמית ברשת, אך במקרה זה, הייתי מנסה פעם אחת לגבות ולשחזר את הimage (על דיסק אחר כמובן), לפני שהייתי סומך עליה.

פורסם

גם אם אתה צריך להתקין מספר רב של תוכנות אחרי התקנת מערכת הפעלה זה עדיין לא יוצר שום סיבוך. אין לך גם צורך לגבות משהו שלא הולך להשתנות (אם ציינת שיש מספר כב של מחיצות/כוננים בשימוש) לפני התקנת מערכת הפעלה.

גיבוי מסודר של מידע תוכל לעשות אחרי שתבין כל מה שאתה מגדיר ומעוניין לשמור לצורך שיחזור וזה בלי קשר לתכניות להתקין מערכת הפעלה מאפס.

כל פריט מידע שאתה מציין ניתן לייצא החוצה.

פורסם
  • מחבר
אני חושב שאתה מעט מגזים לגבי מה יכול להיות שתצטרך מתוך הregistry וקבצי המערכת. כנראה שאם אתה לא יודע עכשיו במה מדובר, אז גם בעתיד לא תדע במה מדובר, ואם פתאום תמצא משהו כזה, יש סיכוי טוב שיהיה הרבה יותר פשוט וקצר להתקין את התוכנה שוב ו/או למצוא את ההגדרה המתאימה באינטרנט, מאשר להתחיל לטעון מכונה וירטואלית ולנבור בregistry.

בכל אופן, אם אתה נחוש לבצע זאצת, Acronis True Image הייתה ונשארת ההמלצה שלי לדברים כאלה, חינמית או לא. מהסיבה שיש לי איתה ניסיון מוכח של גיבוי ושחזור מוצלחים. אתה יכול לחפש תוכנה חינמית ברשת, אך במקרה זה, הייתי מנסה פעם אחת לגבות ולשחזר את הimage (על דיסק אחר כמובן), לפני שהייתי סומך עליה.

מגזים? אולי, אבל הנכווה ברותחין...

בהתקנה הקודמת קרה בדיוק דבר דומה (לא רגיסטרי אבל קובץ וורד שהתגלה כמושחת ולו רק הייתי שומר על המערכת הקודמת הייתי יכול לגשת לתיקיית הקבצים הזמניים ולשחזר, בנוסף גם היסטוריית גלישה שלא שמרתי והצטערתי אח"כ) ואני נחוש שלא לחזור על הטעות.

ארקוניס אימג'...

טוב, בהיעדר המלצות חינמיות ספציפיות אז נשחק קצת עם OPEN SOURCE רנדומלי ואם אראה שהוא לא עובד- אלך על ארקוניס.

תודה!

גם אם אתה צריך להתקין מספר רב של תוכנות אחרי התקנת מערכת הפעלה זה עדיין לא יוצר שום סיבוך. אין לך גם צורך לגבות משהו שלא הולך להשתנות (אם ציינת שיש מספר כב של מחיצות/כוננים בשימוש) לפני התקנת מערכת הפעלה.

גיבוי מסודר של מידע תוכל לעשות אחרי שתבין כל מה שאתה מגדיר ומעוניין לשמור לצורך שיחזור וזה בלי קשר לתכניות להתקין מערכת הפעלה מאפס.

כל פריט מידע שאתה מציין ניתן לייצא החוצה.

סליחה, אולי לא ירדתי לסוף דעתך- כשאתה אומר "לייצא" אתה מתכוון לכך שבממשק הווינדוס שהותקן מחדש -ניתן לייבא קבצים גולמיים (פתיחת תיקיות, מציאת הקובץ המתאים, בחירה בו ולחיצה על IMPORT)?

בהנחה וכן, אני מניח שאתה צודק אבל אם יש אפשרות לגשת למידע במספר דרכים (ניתן לייבא ע"י העתק-הדבק גם מהאימג')- עדיף ככה.

בכל מקרה תודה, בנתיים אני אנסה את CLONEZILLA ואח"כ אבדוק אם יש אפשרות לACRONIS אבל אם זה לא יעבוד אז לפחות אני יודע שיש אלטרנטיבה.

:)

נערך על-ידי abatiah

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים