עבור לתוכן

בעיה עם שנאי (transformer)

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

עשיתי כמה סדר בגאנק של כמה רכיבים שיש לי והגעתי למעגל עם שנאי ויישור שנראה פשוט..

עכשיו כפי שאפשר לראות בתמונות הכניסה לשנאי קצת לא במיטבה. האם יש איזה שהיא אפשרות להחלים חוט ולהשתמש בו?

אשמח לכל הכוונה!

תודה :xyxthumbs:

פורסם

"לא במיטבה" חסר לך חוט שאמור לצאת מהשנאי.

מעבר לזה, זה ספק אוניברסלי של 15₪, לא הייתי משקיע דקה בתיקון שלו במצב הזה.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות להלחים לו חוט חדש?

פורסם

אתה צריך להסיר את הבידוד הצהוב באיזור הפלסטיק השבור בשנאי, ולחפש שם את הקצה של חוט הנחושת המצופה לכה שממנו נתלש החוט הצהוב השני. יכול להיות שנמצא שם באיזור גם פיוז תרמי, שאחת הרגלים שלו היא קצה הסליל.

פורסם
  • מחבר

איך שהתחלתי להוציא את הבידוד (הוא התפרור) ההלחמה של החוט הקיים פשוט נפלה...

יש שני אזורים קטנים שם שמצופים לקה, האם עליהם אני צריך להחליף חוט?

-אם כן, משנה גודל החוט ו\או סוג החוט?

פורסם

השנאי שיש לך הוא סליל גדול עם שני קצוות בצד אחד, ועוד כמה יציאות בצד השני. מה שהתפורר לך זה כניסות המתח של ה220V. אתה צריך למצוא אותם, ולהלחים אליהם - בכל דרך שתמצא לנכון - חוטים כדי שיוכלו להתחבר לשקע. לפי התמונות נראה שמצב השנאי לא משהו בכלל, ותכן שהוא בכלל שרוף.

אני חוזר על המלצתי הראשונה - פשוט תזרוק אותו.

פורסם

הקצה החיצוני של הסליל - מקסימום תוציא לולאה אחת שלו, לא שינוי גדול

הקצה הפנימי - אין, אם תלחים קרוב מידי לסליל אתה יכול לדפוק בידוד לייד

ובכלל, אם יש מצב שהבידוד של הסליל נדפק/נשרט מציע שתרד מזה כי הוא יכול לקצר במקום שנפגע, להתחיל להתלהט, ואם אין פיוז שינתק אותו אז גם לעלות באש

רוצה לעשות משהוא מועיל אם השנאי - אתה יכול להשתמש איתו "הפוך" (לתת מתח לצד מתח נמוך אם מתנד קטן על בסיס טרנזיסטור יחיד) בשביל איזה פרוייקט HV קטן בהספק נמוך, או שתפרק את הסליל הפגוע לגמרי ותגלגל שם סליל משלך, תוכל להשתמש איתו בתור פילטר לבאסים לאודיו ודברים כאלה

פורסם
  • מחבר

רוצה לעשות משהוא מועיל אם השנאי - אתה יכול להשתמש איתו "הפוך" (לתת מתח לצד מתח נמוך אם מתנד קטן על בסיס טרנזיסטור יחיד) בשביל איזה פרוייקט HV קטן בהספק נמוך, או שתפרק את הסליל הפגוע לגמרי ותגלגל שם סליל משלך, תוכל להשתמש איתו בתור פילטר לבאסים לאודיו ודברים כאלה

תוכל לפרט קצת יותר?

פורסם

הסיכון בלקמבן קצוות חוטים לצד ה 240V הוא, מה יקרה אם בגלל בידוד שנפגע יקרה קצר חלקי של הסליל. השנאי הופך למצב מקוצר ויתחיל להתלהט וכו..... ועל הדרך יכול גם להוציא מתח גבוה ביציאה

אבל אם אתה בקטע של כל מיני ניסויים שטותיים וכו' בשביל הכיף אתה יכול לנסות :

אם הסליל של מתח גבוה עדיין שמיש, ניתן לעשות אם השנאי כל מיני שטויות שמבוססות על מתח גבוה בזרמים והספקים קטנים מאוד, כאלה שאין סכנה שיחממו את השנאי. למשל :

מתנד blocking oscillator - שניתן להדליקר איתו מנורות ניאון/ארגון/קריפטון קטנות כמו סטרטרים. ואחד מהדברים היותר משונים שעשיתי אם זה היה בתפאורה למשחק על כישוף ורוחות, הרמתי מתנד קטן והרצתי על זה סטרטרים של פלורסצנט שיצרו אורות כחולים-סגולים זוהרים בחושך (ויש לזה צבע כחול רדוף רוחות כזה, לא כחול כמו לד, ואם תשחק קצת אם הפרמטרים של הרכיבים אתה יכול גם להגיע למצב שהמעגל לא יציב והאור עולה ויורד כזה).... וכל זה עבד על מתח נמוך של 3V מכמה סוללות שלקחתי מפח מחזור סוללות

דרייבר לרמקול אלקטרוסטטי - תחתוך 2 דפים של נייר אלומיניום בגודל A4, תשים על השולחן אחד מהם בתוך שקית פלסטיק חלקה (לא שקית סופר, שקית כמו ששמים דפים בקלסר) ועליה אחד מהם פתוח, כך שהם והשקית יוצרים קבל אם חומר מבודד בין הלוחות. תחבר את 2 הלוחות ליציאה של השנאי (צד מתח גבוה), תן מוסיקה לצד מתח נמוך בהספק נמוך (מיציאה של אוזניות של MP3 למשל), ותראה איך הדבר הזה מנגן... (יכול להיות שתצתרך להגביר את הווליום או להשתמש אם משהוא שיש לו קצת יותר כוח כי זה ממש חלש, בכל מקרה לי זה עבד כשניסיתי את זה סתם בתור קונספט)

במקרה הכי גרוע הסליל של המתח הגבוה לא שמיש לגמרי, במקרה כזה אתה יכול לחתוך ולפרק אותו מהמעטפת ולהכניס במקומו סליל אחר, כך שקיבלת שנאי למתחים אחרים - אם יש לך מה לעשות איתו. או לא להכניס כלום, להשאיר את השנאי בתור סליל יחיד (רק הסליל של צגד מתח נמוך כשצד מתח גבוה הוא פלסטיק ריק). אם תחבר דבר כזה בטור לרמקול למשל, הוא יוריד לך משמעותית צלילים חוץ מבאסים, ולכן נותן אפקט של באסים מונפצים וכו' (אל תתעלל איתו בווליום גבוה מידי כדיי שלא יתחמם, וחובה שתעיף ממנו את הסליל של המתח הגבוה אם אתה מתכוון לנסות את זה אחרת יכולה להיות שם פריצה)

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לבדוק איזה סליל עדיין שמיש בלי לגרם לנזק כלשהו?

פורסם

בדוק רציפות/התנגדות בסליל הראשוני (מתח גבוה) ולאחר מכן גם בסליל המשני (מתח נמוך).

אם קיים נתק זרוק את השנאי לפח.

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תוכל להגיד לי איפה לבדוק..

זה לא נראה שיש איפה לבדוק.

פורסם

אתה יכול להתחבר אליו ?

פורסם
  • מחבר

אז שלב ראשון אני מנתק אותו מהמעגל.

מתח נמוך יהיו לי מלא רגלים של מתח נמוך - לא בעיה.

צד מתח גבוה יש לי שני נקודות עם קצת לכה עליהם - להתחבר אליהם?

פורסם

יאפ

רק מה, החוטים הדקים שם עברו מספיק "התעללות" והבידוד שלהם לא במצב הכי תקין, אז אני לא ממליץ להשמיש אותו שוב בתור שנאי שמתחבר לשקע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים