עבור לתוכן

מעבד 64 BIT ו 32 BIT

Featured Replies

פורסם

שלום וערב טוב לכולם! כבר הרבה מאוד זמן אני מיסתכל על הדיונים בפורומים , אך רק עכשיו נירשמתי ואני מקווה להישתלב פה היטב. ועכשיו לעינינינו.

בעזרת השם אני בזמן הקרוב הולך ליקנות מחשב חדש, שיהיה מיועד לדברים רבים ומגוונים. לאחרונה ניתקלתי בתופעה שכולם ממליצים על מעבדי 64 BIT ואני ניקלעתי לדילמה בנושא איזה מעבד לקחת. אני מעדיך כאמור אינטל וחשבתי לקחת את המעבד 8.2 או ה - 3.0.

שאלותי אליכם היא: כמה זמן לדעתכם יוכל להחזיק כזה מעבד וכמו כן האם כל התוכנות והמישחקים שיצאו בעתיד יהיו מותאמים גם ל 32 BIT או שהכל יעבור ל 64 BIT? לא יווצר מצב שבו בעוד כשנתיים שלוש מעבד שציינתי יצא מכלל שימוש ושום דבר לא יוכל ליפעול עליו? האם עדיין תישאר תמיכה ל 32 BIT?

תודה רבה לכולם. ;)

פורסם

יש סקירה על מעבדי 64 ביט (חפש בעמוד הראשי של האתר).

התמיכה ב 32 ביט לא תעבור מהר כל כך, אבל יכול בהחלט להיות שבעוד שנתיים שלוש הפרש הביצועים בין 32 ל 64 ביט יהיה כזה שבאופן מעשי מעבדי 32ביט לא יספיקו (אם כי זה לא סביר, זה יקח לטעמי לפחות 5 שנים אם לא יותר).

אף אחד לא יכול לענות על השאלה של כמה זמן זה יחזיק, הכל תלויי בדרישות שלך.

יש כאלו שזה כבר היום לא מספיק להם ויש כאלו שמשתמשים במחשבים במהירויות של 300 מה"ז ומרוצים.

פורסם
  • מחבר

יש סקירה על מעבדי 64 ביט (חפש בעמוד הראשי של האתר).

התמיכה ב 32 ביט לא תעבור מהר כל כך, אבל יכול בהחלט להיות שבעוד שנתיים שלוש הפרש הביצועים בין 32 ל 64 ביט יהיה כזה שבאופן מעשי מעבדי 32ביט לא יספיקו (אם כי זה לא סביר, זה יקח לטעמי לפחות 5 שנים אם לא יותר).

אף אחד לא יכול לענות על השאלה של כמה זמן זה יחזיק, הכל תלויי בדרישות שלך.

יש כאלו שזה כבר היום לא מספיק להם ויש כאלו שמשתמשים במחשבים במהירויות של 300 מה"ז ומרוצים.

תודה רבה על התשובה שלך. אני קראתי את הכתבה לפני ימים ספורים רק רציתי להבהיר מיספר דברים. איזה מעבד לדעתך עדיף לקחת היום? האם לקחת פנטיום 3.0 זו שגיאה גדולה? פשוט אני חושב שאני אצטער על זה שאני אקנה AMD ואני ארגיש לא שלם עם הבחירה. ואולי כל זה רק דעות שגואות. בכל אופן על מה אתה ממליץ? והאם 3.0 טוב לאוברקלוק?

שוב פעם תודה וסליחה על כמות השאלות המרובה.

פורסם

מכיוון שמעבד 64 ביט של אינטל לא בא בחשבון כרגע לשוק הביתי (בגלל אי-התאימות ל-32 ביט), הייתי ממליץ ללכת על ה-AMD ב-64 ביט. מה גם שיש לי חיבה גדולה יותר לחברה הזאת ולאופי ההתנהגות שלה בשוק.

AMD הוציאו מעבדי "מעבר" התומכים ב-32 ביט וב-64 ביט יחד, בערך. למה בערך? כי התמיכה היא בטכנולוגיית 64 ביט, אבל המעבד עצמו למעשה לא יכול לנצל יותר מ-52 ביט ב-Address. הבחירה אם לקנות מעבד מתקדם מאוד מהדור הקודם (32 ביט) או מעבד ראשוני מאוד מהדור החדש (64 ביט) תשפיע הרבה בטווח הקצר ובטווח הקרוב:

אם תשים כספך על מעבד 32 ביט תקבל:

1) אינטל, החברה שאתה אישית מעדיף.

2) ביצועים מעולים לדור המעבדים השביעי.

3) מערכת שעשוייה להיות חסרת שימוש תוך 3-4 שנים.

4) מחיר טוב יותר.

אבל אם תבחר ב-64 ביט, תקבל:

1) AMD, שאתה פחות מעדיף.

2) ביצועים מצויינים להיום, אבל רדודים מאוד לעומת מה שעידן ה-64 ביט עתיד להביא.

3) מערכת שעוד 3-4 שנים אולי לא תרצה לעצמך, אבל תוכל להוריש לאחותך הקטנה והיא תהיה ברת-שימוש.

4) מחיר גבוה יותר.

5) טכנולוגיות חדשות ומבטיחות אבל בעלות עתיד לא וודאי כלל.

הבחירה היא בין מערכת שתהנה ממנה מאוד בטווח הקצר (32 ביט), ובין מערכת מסתכנת שתוכל להמשיך איתה לתוך הדור הבא של המעבדים. כמו שאמרתי הייתי הולך על ה-AMD, אבל זה כי אני יודע שחבל יהיה לי שבגלל הבחירה הזאת יהיה לי מחשב שאי אפשר לעשות איתו הרבה עוד כמה שנים. מערכת של 64 ביט אני אוכל להעביר למישהו אחר מהמשפחה, ובהחלט יהיה מה לעשות איתה. ה-64 ביט, בכל מקרה, הוא יותר הימור.

ואם אתה יכול לחכות שנה, זה הכי טוב, כי אז תמונת המצב של דור ה-64 תהיה הרבה יותר ברורה והשוק יהיה הרבה יותר מפותח, תחרותי ומבוסס.

פורסם
  • מחבר

מכיוון שמעבד 64 ביט של אינטל לא בא בחשבון כרגע לשוק הביתי (בגלל אי-התאימות ל-32 ביט), הייתי ממליץ ללכת על ה-AMD ב-64 ביט. מה גם שיש לי חיבה גדולה יותר לחברה הזאת ולאופי ההתנהגות שלה בשוק.

AMD הוציאו מעבדי "מעבר" התומכים ב-32 ביט וב-64 ביט יחד, בערך. למה בערך? כי התמיכה היא בטכנולוגיית 64 ביט, אבל המעבד עצמו למעשה לא יכול לנצל יותר מ-52 ביט ב-Address. הבחירה אם לקנות מעבד מתקדם מאוד מהדור הקודם (32 ביט) או מעבד ראשוני מאוד מהדור החדש (64 ביט) תשפיע הרבה בטווח הקצר ובטווח הקרוב:

אם תשים כספך על מעבד 32 ביט תקבל:

1) אינטל, החברה שאתה אישית מעדיף.

2) ביצועים מעולים לדור המעבדים השביעי.

3) מערכת שעשוייה להיות חסרת שימוש תוך 3-4 שנים.

4) מחיר טוב יותר.

אבל אם תבחר ב-64 ביט, תקבל:

1) AMD, שאתה פחות מעדיף.

2) ביצועים מצויינים להיום, אבל רדודים מאוד לעומת מה שעידן ה-64 ביט עתיד להביא.

3) מערכת שעוד 3-4 שנים אולי לא תרצה לעצמך, אבל תוכל להוריש לאחותך הקטנה והיא תהיה ברת-שימוש.

4) מחיר גבוה יותר.

5) טכנולוגיות חדשות ומבטיחות אבל בעלות עתיד לא וודאי כלל.

הבחירה היא בין מערכת שתהנה ממנה מאוד בטווח הקצר (32 ביט), ובין מערכת מסתכנת שתוכל להמשיך איתה לתוך הדור הבא של המעבדים. כמו שאמרתי הייתי הולך על ה-AMD, אבל זה כי אני יודע שחבל יהיה לי שבגלל הבחירה הזאת יהיה לי מחשב שאי אפשר לעשות איתו הרבה עוד כמה שנים. מערכת של 64 ביט אני אוכל להעביר למישהו אחר מהמשפחה, ובהחלט יהיה מה לעשות איתה. ה-64 ביט, בכל מקרה, הוא יותר הימור.

ואם אתה יכול לחכות שנה, זה הכי טוב, כי אז תמונת המצב של דור ה-64 תהיה הרבה יותר ברורה והשוק יהיה הרבה יותר מפותח, תחרותי ומבוסס.

תודה רבה לך על התגובה. הבהרת לי מיספר דברים. מה שהייתי מעוניין עוד לדעת זה האם התוכנת והמשחקים שיצאו במהלך השנים הבאות ימשיכו לתמוך ב 32 BIT? כי זה נישמע קצת לא הגיוני שבעוד שלוש שנים פנטיום 4 ודומיו יצאו מכלל שימוש, הרי רוב אחוזי המחשבים שקיימים הם על 32 BIT וכמות אוכלוסייה מכובדת אף לא יודעת מזה 64 BIT , הרי מי שאין לא ידע במחשבים ימשיך ליקנות את המעבדים של ה 32 BIT מפני שאין לא מושג שקיים דבר כזה 64 BIT.

פורסם

אתה טועה.

שוק המחשבים עובד אחרת. הלקוח לא צריך בכלל לדעת מה הולך מאחורי הקלעים. כל לקוח ניתן לשכנע ברמת הידע שלו. לזוג הורים שלא מבינים, להגיד "העולם עובר לדור חדש של מעבדים והשאר כבר בחזקת מיושנים" עשוי להספיק. לבן שלהם שמתעסק קצת יותר במחשבים, השם 64 ביט יציג יוקרה, במיוחד כשיתחיל להופיע כערובה לאיכות ע"ג אריזות משחקים חדשים ובכותרות מערכות הפעלה שונות. לתאגידי המעבדים יש כוח רב מספיק בשביל לעודד הרבה מאוד פיתוח של תוכנה תחת 64 ביט מחד, והסטת השוק מריכוז הפיתוח בטכנולוגיית 64 ביט ועד לכדי הפסקת ייצור של מעבדים התומכים ב-32 ביט לחלוטין. ודבר נוסף - התוכנות והמשחקים אכן יישתפרו ע"י שימוש בטכנולוגית 64 ביט והטכנולוגיות הנלוות אליה (HyperTransport למשל). השוק עשוי לעבור ל-64 ביט יותר מהר משאנחנו חושבים, הכל תלוי במהלכי חברות המעבדים בסופו של דבר. וכמו שהלקוח לא צריך היה לדעת מהו MMX, או על הקפיצה ל-32 ביט (מ-24 ביט) בבאס הזיכרון מה-386 אל ה-486DX, או את תוספת המעבד המתמטי המובנה לחישובי נקודה צפה (FPU - Floating Point Unit), כלומר שברים. הם רק צריכים לדעת שיש משהו חדש, שמה שלהם יש זה מיושן ועוד מעט יימצא רק במזבלות.

אני לא אתפתה לתת נבואה מדוייקת אבל חברות המעבדים פשוט יכולות להפוך את פני השוק לפי רצונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים